Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Η προφητεία Τόμσεν, η επιστροφή του George, το όνειρο της Φώφης

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, 2017

Από τη σειρά "Αδέλφια μου Ελληνες"

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Αυτή κι αν ήταν δήλωση και επισήμανση ανατριχιαστική πραγματικά που εκστόμισε ο Πολ Τόμσεν, διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ευρώπη, Αδέλφια μου Ελληνες, πως «Η Ελλάδα θα χρειαστεί άλλα 21 χρόνια για να ρίξει την ανεργία σε προ κρίσης επίπεδο». Μάλιστα τάδε έφη (είπε δηλαδή) ο Παύλος, εννοώ ο Πολ Τόμσεν μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου για την ανάπτυξη στην Ευρώπη.
Προέβη και σε άλλες συγκρίσεις ειπών προφητικά και μελλοντολογικά σαν χαρτορίχτρα, πως η Ιταλία θα χρειαστεί 12 χρόνια για την επίτευξη του ίδιου στόχου, η Πορτογαλία μία δεκαετία και η Ισπανία 6 χρόνια». Ζήτω η χρεωκοπημένη Ευρώπη κι από τη διάλυσή της με το καλό, διότι εδώ που τα λέμε όπως έχει καταντήσει είναι γερμανική ηγεμονία η οποία σήμερα έχει αλώσει τις χώρες της Ευρώπης με ένα άλλο είδος Ναζισμού και Χιτλερισμού, την επιβολή της οικονομικής ασφυξίας, στέρησης και λιτότητας.
Δεν μπορώ να ξέρω πόσο καλός προφήτης και μελλοντολόγος είναι ο εκπρόσωπος της διεθνούς τοκογλυφικής κομπανίας. Αν, ο μη γένοιτο επαληθευτεί, ε, τότε κλάψε φίλε Πολυχρόνη που δεν γίναμε ευζώνοι.
Τότε πια γενιές ολόκληρες θα χαθούν, η ήδη γερασμένη πληθυσμιακά Ελλάδα θα καταντήσει μία χώρα γερόντων, ασθενών, φτωχών και καθημαγμένων πολιτών που θα πυκνώνουν όλο και πιο πολύ τις ήδη τεράστιες μακρόσυρτες σειρές των συσσιτίων της Εκκλησίας που διοργανώνει η φιλάνθρωπη καρδιά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, αυτού του καλού και απλού ανθρώπου του Θεού, χωρίς τυμπανοκρουσίες, φωτογραφίσεις και καυχήσεις.
Αυτό που είπε ο Τόμσεν, Αδέλφια μου Ελληνες, οφείλει να προκαλέσει προβληματισμό και ταραχή σε κάθε αξιοπρεπή  πολίτη. Δεν αναφέρομαι στους καλοβολεμένους κρατικοδίαιτους υπουργούς, βουλευτάδες, γενικούς γραμματείς και φαρισαίους, συμβούλους ειδικούς και ανειδίκευτους, τραγουδιστάδες και ημίγυμνες τραγουδίστριες, παρουσιαστές και ξετσίπωτες παρουσιάστριες, οι οποίες μιλούν πιο πολύ με τους μηρούς τους παρά με το στόμα τους διότι όταν το ανοίξουν ακούγεται δυνατά το μέγεθος της ολιγότητας της μόρφωσης και του κενού τους.
Μ’ αυτή την υποκουλτούρα ανατρέφονται οι νέες γενιές, αυτά τα είδωλα έχουν προς μίμηση και με τη γλώσσα της βωμολοχίας συνεννοούνται. Και κάτι άλλο ακόμα, αρκεί μία έστω φευγαλέα ματιά στη σύνθεση του Κοινοβουλίου για να μείνει κανείς ενεός από την πολλαπλότητα των νανικών αναστημάτων.
Κι ενώ ο Τόμσεν προέβη σ’ αυτή την τρομακτική διαπίστωση ο George και η Φώφη τα βρήκανε, τα συμφωνήσανε για σύμπραξη ΚΙΔΗΣΟ-ΠΑΣΟΚ διότι τους έλλειψε κι όλας η γλύκα της εξουσίας. Και η Ελλάδα; Ποια Ελλάδα; Μα δεν το είπαμε πιο πάνω πως το μέλλον της το προφήτεψε ο Τόμσεν; Ο George και η Φώφη και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις (τρομάρα τους!) για ένα μόνο πράγμα μεριμνούν και τυρβάζουν, την καρέκλα κι ας περνά και μέσα από τον τραγέλαφο του Καστελόριζου. Τι φοβερή σκηνοθεσία που ήταν τότε κι αυτή με τον George! Την θυμάστε;
Τόλμησαν κι εξέδωσαν κι όλας κοινή ανακοίνωση πως «η χώρα πρέπει επί τέλους να αποκτήσει προοπτική εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται, γι’ αυτό, ένα καλά συγκροτημένο σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στην παραγωγή, στο κράτος, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα». Αν είναι δυνατόν! Κι όμως το θράσος τους είναι απύθμενο, και στηρίζεται στο πολύ βασικό δόγμα πως ο λαός ξεχνά.
Ο Βαγγέλης πειράχτηκε κι άρχισε να αναθεματίζει τα ποντίκια και τους αρουραίους που πήδησαν από το καΐκι του ΧΑΣΟΚ που βούλιαζε, αλλά στο τέλος κάπως, κάπου θα βολευτεί κι αυτός για να ανακάμψει στα πράγματα. Δύσμοιρη Ελλάς πόσο θα αντέξεις πια;
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου