Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

«Δεν θα επιτρέψουμε κανείς Σόιμπλε να διαλύσει την Ευρώπη» λέει ο Κουίκ στην Ομογένεια μέσω του «Ε.Κ.»

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, 2017


Τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ -κέντρο - πλαισιώνουν από αριστερά: Βασίλης Βασιλειάδης, Φίλιππος Σεραφείμ, Δημήτρης Ματθαίος, Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, Υφυπουργός Τέρενς Κουίκ, Θεόφιλος Καμπερίδης, Κώστας Τραβαγιάκης, Βασίλης Καυκάς, Στέλλα Γώγου-Παπαδοπούλου.
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, yπεύθυνος για Θέματα Αποδήμου Ελληνισμού,  κ. Τέρενς Κουϊκ, δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» από την Βοστώνη όπου βρέθηκε μόνο για λίγες ώρες το απόγευμα της Κυριακής 8 Ιανουαρίου 2017, πως «δεν θα επιτρέψουμε κανείς Σόιμπλε να διαλύσει την Ευρώπη» απαντητικά στην ερώτηση αν θα  αντέξει η Ευρώπη ή αν οδηγείται  σε διάλυση.
Διαβεβαίωσε τον Ελληνικό Λαό και την Ελληνική Ομογένεια των ΗΠΑ ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα στέρησης και λιτότητας. Στη διάρκεια συνομιλίας του με τον «Ε.Κ.» ο κ. Κουίκ δήλωσε ότι «είμαι πεπεισμένος ότι παρόλο ότι έχομε ακαταλαβίστικη πίεση κυρίως από την πλευρά του Γερμανού υπουργού οικονομικών σε συνδυασμό με τις διαφορές που έχομε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι άλλα μέτρα δεν θα ληφθούν και ότι η Ελλάδα σταθερά φωνάζει και λέγει ότι εμείς τιμήσαμε μέχρι στιγμής όλες μας τις δεσμεύσεις, τιμήστε κι εσείς τις δικές σας».
Είπε ακόμα πως «είναι μία δύσκολη χρονιά διότι έχομε εκλογές στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στη Γαλλία, είχαμε το Brexit δεν είναι εύκολα. Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία περίεργη περιδίνηση όπου η Ελλάδα τουλάχιστο κάνει τα αδύνατα δυνατά για να την σταθεροποιήσει με τη συμπεριφορά της, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού».
Τονίζεται ότι ο κ. Κουίκ βρέθηκε στη Βοστώνη το απόγευμα της Κυριακής για λίγες μόνο ώρες Αρχικά επρόκειτο να αφιχθεί το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά λόγω της βαριάς χιονόπτωσης ακυρώθηκε η προγραμματισμένη πτήση του από την Τάμπα της Φλόριδας προς τη Βοστώνη.
Εν τω μεταξύ μεταβλήθηκε ριζικά το πρόγραμμα του καθότι ακυρώθηκε η εκδήλωση για τους φιλέλληνες που είχε προγραμματιστεί στην κοινότητα του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ της Μασαχουσέτης. Ο κύριος Υφυπουργός έκανε τις συναντήσεις  του σε ξενοδοχείο δίπλα ακριβώς στο αεροδρόμιο της Βοστώνης για πρακτικούς λόγους εξοικονόμησης χρόνου.
Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» κατά την άφιξη του είπε πως «ήταν πολύ τιμητικό που βρέθηκα στη Φλόριδα στον Αγιασμό των Υδάτων εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό διότι εκεί γίνεται αυτή η μεγαλύτερη ομογενειακή σημαντική εκδήλωση σ’ όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες με τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο να ευλογεί την όλη διαδικασία». Είναι εγνωσμένος ο σεβασμός του κ. Κουίκ για την Ορθοδοξία για την οποία είπε πως «ένας από τους δύο πυλώνες που συνδέουν την πατρίδα και την Ομογένεια είναι η Ορθοδοξία κι αυτό κανείς δεν μπορεί να αντικρούσει ως επιχείρημα».
Ο κ. Κουίκ είχε μία προκαταρκτική συνομιλία με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο για την γνωστή διένεξη ανάμεσα στη Θεολογική Σχολή και το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, η οποία έχει φτάσει στα δικαστήρια όπως έχει γράψει εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυξ» σε πρόσφατες και πρότερες εκδόσεις του. Ο κ. Κουίκ δήλωσε στον «Ε.Κ.» ότι «είπα στον Αρχιεπίσκοπο ότι εδώ στη Βοστώνη θα συναντήσω ομογενείς του Μαλιώτειου Κέντρου που θα μου δώσουν τη δική τους άποψη. Ο Σεβασμιότατος μου έκανε μία ενημέρωση η οποία ήταν πολύ ουσιαστική, θα ακούσω και σήμερα τους υπεύθυνους του Μαλιωτείου και τη Δευτέρα θα τον δω στη Νέα Υόρκη να επανέλθουμε για να το συζητήσουμε σε μεγαλύτερη έκταση, παρόλο που ξέρω ότι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να επιλύεται ανάμεσα στις δύο εμπλεκόμενες πλευρές». Τόνισε πως «όπου μπορούμε να προσφέρουμε τη βοήθεια μας είναι λογικό να το προσπαθούμε, αλλά μακάρι  να είμεθα προσανατολισμένοι σε άλλα ζητήματα και να μην είχαμε να επιλύαμε τέτοιες διαφορές οι οποίες δυστυχώς υπάρχουν όπου υπάρχουν Έλληνες». Τόνισε πως «ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είναι από τους ανθρώπους που εκτιμώ ιδιαίτερα».
Ο κ. Κουίκ συναντήθηκε με τους Έλληνες καθηγητές οι οποίοι πηγαίνουν κάθε χρόνο ομάδα φοιτητών στην Ελλάδα, με τους ομογενείς που ασχολούνται με τον Μαραθώνιο και συγκεκριμένα την Οργάνωση Άλφα Ωμέγα και τους υπεύθυνους  του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου συνωδά με αξιωματούχους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων.
Ο κ. Υφυπουργός απευθυνόμενος στην Ομογένεια μέσω του «Εθνικού Κήρυκα αναφορικά με την πορεία της Ελλάδος, είπε, «θέλω να διαβεβαιώσω την Ελληνική Ομογένεια ότι η Ελληνική Κυβέρνηση κάνει τα αδύνατα δυνατά για αν τιμήσει τις συμφωνίες που έχει με τους θεσμούς για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Πιστεύομε ότι το 2017 θα είναι η χρονιά εκείνη η οποία θα αρχίσει να δείχνει πολύ πιο δυνατούς θετικούς δείκτες στην ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανθίσουν όλα τα λουλούδια αλλά φυλλαράκι-φυλλαράκι, διότι η οικονομία δεν είναι αεροπλάνο που ξεκινάς τους κινητήρες τρέχεις ένα χιλιόμετρο διάδρομο και απογειώνεσαι, η οικονομία παίρνει χρόνο σιγά-σιγά για να απογειωθεί».
Τελειώνοντας την συζήτηση μας ο κύριος Υφυπουργός, είπε, πως «εκείνο το οποίο θέλω να σας πω είναι ότι στενοχωρήθηκα πάρα πολύ εκεί κάτω στη Φλόριδα. Μόλις κατέβηκα από το αεροπλάνο πήγα σε μία εκδήλωση ομογενών και μιλούσα Ελληνικά μαζί τους, δεν μπορεί όμως όλο το τελετουργικό μετά, όλες οι ομιλίες να γίνονται στην Αγγλική γλώσσα» και τόνισε πως «εάν χάσουμε την Ελληνική γλώσσα χάνουμε και την Ομογένεια».
Πηγή: ΕΘΗΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου