Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Θύματα ενός ανυπόληπτου κράτους

Του Λεωνίδα Βαρουξή

Διάβασα προ ημερών μια τελευταία δημοσκόπηση της αξιόπιστης εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB και η ματιά μου έπεσε στο γράφημα: «Οι λέξεις που εκφράζουν τους Έλληνες πολίτες σήμερα εν όψει της νέας χρονιάς».
Το 93% λοιπόν το εκφράζουν οι παρακάτω λέξεις:
Η ανησυχία  63%,  ο φόβος  47,9% ,  η οργή  29,7%,  η ντροπή 24,3%, ενώ μόλις το 13% έχει θετική στάση και το εκφράζουν οι λέξεις:
Η Ελπίδα 12%, η αυτοπεποίθηση 1,6%,  η υπερηφάνεια 1,2% και η σιγουριά 0,7%.

Αυτή  είναι η μεγάλη… «προσφορά» του πολιτικού συστήματος στον Έλληνα πολίτη, στον Έλληνα φορολογούμενο μιας χώρας  που ο πατριωτισμός και το φιλότιμο  στάθηκαν ανάχωμα στον  εξισλαμισμό της Ευρώπης, που έστειλε  στα πέρατα της Οικουμένης μηνύματα υψηλών αξιών εκείνων  που θυσιάστηκαν στις Θερμοπύλες, μιας χώρας  της οποίας οι δημοκρατικοί πολίτες δεν φοβήθηκαν ποτέ κανέναν τύραννο και καμία δικτατορία.

Ασφαλώς, λοιπόν, αυτός ο λαός δικαιούται  να γνωρίζει την αλήθεια.
Με βάση τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το δημόσιο χρέος της χώρας μας (ως ποσοστό επί του ΑΕΠ) από το 1974 μέχρι σήμερα είχε την εξής ανοδική πορεία:
To 1974 ανήρχετο στο 20,8%, το 1981 στο 26,5%, το 1989 στο 64,2%, το 1993 στο 98,3%, το 2004 στο 98,9%, το 2009 στο 126,8%, το 2011 στο 150,2%.

Δηλαδή, φίλες και φίλοι αναγνώστες, το ευκλεές σώμα μιας υπερήφανης χώρας, κάποιοι εθνοπατέρες το κατάντησαν κουφάρι ενός Ευρωπαίου επαίτη.
Αναλογιστείτε τις  πολιτικές  διακυβερνήσεις των ανωτέρω περιόδων, για να αντιληφθείτε τί μας κόστισαν τελικά όσοι υποσχέθηκαν ελπίδες και μας έδωσαν ...εφιάλτες.
Τί μας επεφύλαξαν όσοι «ήσαν καλοί για να δίνουν» κόντρα στους «κακούς για να παίρνουν».
Αφού πάρετε μια ανάσα (κάτι που σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα) ας συνεχίσουμε:

Το 2012 το δημόσιο χρέος «σκαρφάλωσε» στο 157,2% του ΑΕΠ,  στο τέλος του 2013 άγγιξε το 175,1%,  το 2015  στο 177,4% και τελικά το 2016 έφθασε στο νούμερο ρεκόρ του  181,6 %.
Το άγος αυτό συγκεφαλαιώνει την κακοδιαχείριση των οικονομικών του κράτους από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (που αλληλοκατηγορούνται χωρίς κανένας να αναλαμβάνει το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί  και -το σπουδαιότερο- χωρίς να λέει κανείς την αλήθεια).
Δεν είναι λιγότερη και η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν τολμά και αυτός να πει την αλήθεια και ακολουθεί την ίδια καταστροφική συνήθεια όλων των διαχειριστών εξουσίας του ελληνικού κράτους κατά τις τελευταίες δεκαετίες,  δηλαδή… για όλα φταίνε οι άλλοι.

Καημένε Σωκράτη, που στο όνομά σου κλείνει ευλαβικά το γόνυ όλη η ανθρωπότητα, που για τα δεινά των Αθηναίων τους κάλεσες να κάνουν την αυτοκριτική τους και σε «πλήρωσαν» τιμωρώντας σε  να πιεις το κώνειο.
Ευκολόπιστε ελληνικέ λαέ που πλήρωσες τελικά βαρύτερο κόστος, λόγω του Εμφυλίου, απ’ ό,τι σε σχέση με τη γερμανική κατοχή.
Η ηδονή της εξουσίας τελικά δεν έχει χρώμα και η κατάκτησή της είναι ο απώτερος στόχος κάθε αριβίστα ή ανεπαρκούς πολιτικού, που παίρνει άριστα στην πολιτική  προπαγάνδα με «Εν τούτω νίκα»  την παραδοχή ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Υπάρχει λοιπόν ελπίδα;

Eλπίδα για κάθε χώρα, για κάθε κράτος, αποτελεί η νεολαία του.
Πρόσφατη έρευνα της Κάπα Research έδειξε ότι επτά στους δέκα Έλληνες αποφοίτους επιθυμούν να φύγουν στο εξωτερικό για να εργαστούν, ενώ ένας στους δέκα ήδη ψάχνει για δουλειά σε άλλη χώρα  ή προσπαθεί να συνεχίσει  τις σπουδές του στο εξωτερικό, για να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλες αγορές εργασίας.
Την ίδια περίοδο, σε δημοσίευμα στην περιοδική Ενημέρωση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ με τίτλο «Νέοι και Πολιτικές Απασχόλησης», η ερευνήτρια του Ινστιτούτου κα Πέννυ Γεωργιάδου αναφέρεται στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από τον οικονομικό γεωγράφο και καθηγητή κ. Λόη Λαμπριανίδη και σύμφωνα με την οποία περίπου 114.000–139.000 Έλληνες επιστήμονες εργάζονται στο εξωτερικό.
Στοιχεία για τη φυγή των Ελλήνων επιστημόνων συγκεντρώνουν και επαγγελματικοί σύλλογοι, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σύμφωνα με τον οποίο σχεδόν 6.000 γιατροί μετανάστευσαν από το 2009 έως και το 2013.
Η ίδια ανοδική πορεία καταγράφεται και το α’ εξάμηνο του 2014, καθώς ήδη έχουν εκδοθεί μόνο από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών 830 πιστοποιητικά για το εξωτερικό.
Σε ένα πρόσφατο άρθρο εφημερίδας που διάβασα ως αναγνώστης,  ο συντάκτης του, πικρόχολα,  προφήτευε  ότι: «Η χρεοκοπημένη Ελλάδα θα αποτελέσει τον επόμενο χρόνο ξεχωριστό κύκλο σπουδών σε όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου, σε δύο ξεχωριστά επίπεδα, στο οικονομικό και στο πολιτικό.
Στο οικονομικό θα διδάσκεται η αποτυχία των συνταγών οικονομικής πολιτικής όλων των οικονομικών τσάρων, στο δε πολιτικό ο τρόπος με τον οποίο η αναξιοπιστία και η πολιτική απάτη εξουδετερώνουν στην πράξη κάθε θυσία του ελληνικού λαού.

Όμως ο κόμπος πλέον έφτασε στο χτένι, καθότι και το τελευταίο απόθεμα κατανόησης χάθηκε.
Το «μαζί τα φάγαμε» και συναφή πολιτικά παπατζιλίκια αφορούν αυτούς και όχι την ελληνική κοινωνία.

«Μαζί τα φάγατε», κύριοι, και ούτε η  γενιά του Πολυτεχνείου επένδυσε σε αυτό το σάπιο και ανίκανο πολιτικό σύστημα, ούτε και πριν από εμάς οι πατέρες μας,  που προσέφεραν επί μακρόν στο ελληνικό κράτος, το έπραξαν για να εναλλάσσεστε εσείς στην εξουσία, με διαφορετικά πολιτικά χρώματα και με παρεμφερή ανικανότητα επαρκούς διαχείρισης της τύχης των πολιτών αυτής της χώρας.
Και το σπουδαιότερο, ούτε το μέλλον της Πατρίδας μας δικαιούστε να κρατάτε όμηρο ενός αύριο χωρίς ελπίδα και εύρεσης θέσεων στην αγορά εργασίας.
Δυστυχώς επτωχεύσατε την χώρα, κύριοι, την ίδια ώρα που τα «πόθεν έσχες» των περισσοτέρων σας μας γεμίζουν οργή και απέχθεια.

Αν πραγματοποιούνται οι ευχές, αν εισακούονται οι προσευχές μας, η νέα χρονιά ας  αφυπνίσει τη συνείδηση των  πολιτικών μας, ώστε να συνεργαστούν με κοινή προτεραιότητα τη σωτηρία της χώρας μας και των πολιτών της.

Χρόνια Πολλά
Λεωνίδας Ελ. Βαρουξής
Εκδότης Εφ. «ΠΑΤΡΙΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου