Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Αποσύρει στρατιωτικές δυνάμεις από τη Συρία η Ρωσία

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου, 2017
ΜΟΣΧΑ. Σε σταδιακή απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεών της από τα συριακά εδάφη προχωρά η Ρωσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Sputnik, επικαλούμενο τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού της χώρας.
«Βάσει της απόφασης του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας (του Ρώσου προέδρου) Βλαντιμίρ Πούτιν, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρχίζει να περιορίζει την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων στη Συρία», δήλωσε ο στρατηγός Βαλέρι Γερασίμοφ.
Ο Γερασίμοφ πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στόλος υπό το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, που δρούσε από τη Μεσόγειο στα ανοικτά των συριακών ακτών, θα είναι ο πρώτος που θα επιστρέψει από τη Συρία.
Ο Πούτιν είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι η χώρα του δέχθηκε να περιορίσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στη Συρία στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας που συμφωνήθηκε μεταξύ των συριακών ομάδων της αντιπολίτευσης και της συριακής κυβέρνησης.
Ο Γερασίμοφ εξήγησε ότι ο ρωσικός στόλος ολοκλήρωσε την αποστολή του στη Συρία, ενώ πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις νίκες που κατέγραψε ο συριακός στρατός.
Τέλος, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας τόνισε ότι η απελευθέρωση του Χαλεπιού από τους αντάρτες δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στη συριακή κρίση.
Στο μεταξύ επιδεινώνεται η έλλειψη πόσιμου νερού στη Δαμασκό με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να καταγγέλλει ως «έγκλημα πολέμου» τη στέρηση πόσιμου νερού που υφίστανται οι περίπου 5,5 εκατομμύρια κάτοικοι της συριακής πρωτεύουσας.
Η λειψυδρία έχει ενταθεί λόγω των μαχών μεταξύ του καθεστώτος και των ανταρτών καθώς κι εξαιτίας των δολιοφθορών των τελευταίων στο σύστημα ύδρευσης για την οποία κάνει λόγο η κυβέρνηση, ενώ οι τιμές του εμφιαλωμένου νερού έχουν εκτοξευθεί.
Επί δύο εβδομάδες στην Ουάντι Μπαράντα, μια κοινότητα που ελέγχουν αντάρτες κοντά στη Δαμασκό, οι εχθροπραξίες αυτές σηματοδοτούν μια παραβίαση της νέας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η οποία θεωρούνταν ότι θα άνοιγε τον δρόμο για διαπραγματεύσεις.
Εν τω μεταξύ, παρότι οι εχθροπραξίες έχουν σταματήσει σε πολλά από τα μέτωπα ή η έντασή τους έχει υποχωρήσει αφότου τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία την 30ή Δεκεμβρίου, συνεχίζουν να στοιχίζουν τη ζωή σε αμάχους.
Προχθές στη Τζάμπλα της δυτικής Συρίας, που αποτελεί προπύργιο του καθεστώτος, μια επίθεση με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους άμαχους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η πρωτεύουσα της Συρίας, οχυρό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, δεν έχει πληγεί συγκριτικά τόσο όσο άλλες περιοχές της χώρας που μαίνεται στην υπόλοιπη χώρα. Αλλά οι κάτοικοί της δοκιμάζονται σκληρά από την σχεδόν παντελή έλλειψη πόσιμου νερού από την 22η Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου