Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ανακοινωθέν Κουίκ για τις επαφές του στη Βοστώνη – Τι λέει για Μαλιώτειο και θέμα Μυρτούς

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, 2017
Από την εφημερίδα Εθνικός Κηρυξ
ΒΟΣΤΩΝΗ. Για τις θέσεις τους σχετικά με το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Ιδρυμα που αποτελεί θέμα διαμάχης με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ενημέρωσαν μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Βοστώνη, παρουσία της γενικής προξένου Ιφιγένειας Καναρά και του διπλωματικού συμβούλου του ΥΦΥΠΕΞ Βίκτωρα Μαλιγκούδη.
Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα το συζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο στη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.
Οπως σχολίασε ο κ. Κουίκ: «Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά θέματα της Εκκλησίας, αλλά επειδή μου το ζήτησαν οι ομογενείς -που είναι η αρμοδιότητά μου- θα το κουβεντιάσω με τον Σεβασμιότατο και ελπίζω ότι θα γίνει μία αρχή. Εξάλλου, το Μαλιώτειο είναι ένα ιστορικό Πολιτιστικό Ιδρυμα, που δεν έχει την πολυτέλεια να πέφτει στη δίνη αντιθέσεων, με αποτέλεσμα να απορυθμίζεται και η σημαντική χρηστική του λειτουργία».
Στον Υφυπουργό Εξωτερικών, τέθηκε και το γνωστό θέμα της Μυρτούς και των χρημάτων που μάζεψε η Ομοσπονδία Βοστώνης για τη νοσηλεία της. Ο κ. Τέρενς Κουίκ ήταν ξεκάθαρος για αυτή τη περίπτωση, η οποία έχει βρεθεί πολλές φορές στα πρωτοσέλιδα των ελληνικών και ομογενειακών εφημερίδων και ιστοσελίδων, κυρίως μετά από καταγγελίες της μητέρας του κοριτσιού, ότι η Ομοσπονδία δεν της αποδίδει τα χρήματα.
Οπως τόνισε, απευθυνόμενος κυρίως στον κ. Βασίλη Καυκά που άνοιξε το θέμα στον Υφυπουργό: «Κλείστε το θέμα της Μυρτούς το γρηγορότερο. Δώστε στη μητέρα τα χρήματα που συγκεντρώσατε. Αυτή η ιστορία, στο πρόσωπο της δικής σας Ομοσπονδίας, πλήττει την αξιοπιστία της Ομογένειας. Θα συμβεί να ξανάρθει στη Βοστώνη κάποιο παιδί από την Ελλάδα για γιατρειά και ελλείψει εμπιστοσύνης, θα αποτύχει ο οποιοσδήποτε έρανος! Ντρέπομαι να βλέπω ολόκληρα πρωτοσέλιδα στην Ελλάδα.
Και επειδή μου λέτε, ότι υπάρχουν αμερικανικές εισαγγελικές αποφάσεις, που δικαιώνουν τους χειρισμούς σας και τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών της Ομοσπονδίας σας, δώστε τα έγγραφα στη δημοσιότητα. Τι πρόβλημα υπάρχει και δεν τα δίνετε; Για να μη λέει κανείς τίποτα. Είμαι βέβαιος, ότι θα με αντιληφθείτε. Σας ευχαριστώ».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Ήταν μία "κλειστή" συνάντηση με τον κ. Terence Spenser Quick αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας την οποία συνάντηση από ότι φαίνεται προς... "ιδίων όφελος".  Παλιό το κόλπο!   

Μας άνοιξε την πόρτα να απαντήσουμε.  Η ερώτηση προς τον κ. Quick ήταν για την επερώτηση του στη Βουλή (15/4/14) και εάν γνώριζε τα στοιχεία που είχε ήταν σωστά η μυθεύματα;  (Αντίγραφο της επερώτησης είχα μπροστά μου και το είδε ο υπουργός.  Να σημειώσω ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας απαβίωσε στις 18/5/14, μόλις ένα μήνα μετά από καρδιακό επεισόδιο!  

Το ότι ο κ. Quick είπε "να μου κάνετε μήνυση" με άγριο ύφος.  Δεν του είπε κανένας για νομική οδό, μόνος του το είπε!  Σίγουρα βασίζεται στη βουλευτική ασυλία.  Και επειδή ο κ. Quick έχει γνώμη για το θέμα του είπαμε ότι χρειαζόντουσαν κάποιες νομικές διαδικασίες από την οικογένεια της Μυρτούς, κάτι που γίνεται τον τελευταίο καιρό. 

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου