Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Έχασαν το σταυρό στην Παντάνασσα, έκαναν μόνοι τους το Σταυρό στο Ηράκλειο, τσακώθηκαν στην Πάτρα

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου, 2017


ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και απρόοπτα γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια σε όλη τη χώρα, παρά την κακοκαιρία που ταλαιπωρεί πολλές περιοχές με χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.




πηγή: cretalive
<p>πηγή: cretalive</p>
Η τελετή αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού αναβλήθηκε στο Ηράκλειο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Από νωρίς το πρωί, ο καιρός φαινόταν ότι θα χαλούσε και ότι η κακοκαιρία βρισκόταν προ των πυλών. Μετά όμως την έντονη και διαρκή βροχόπτωση, αποφασίστηκε να αναβληθεί.
Ωστόσο, εκείνοι που το είχαν αποφασίσει, το έκαναν πράξη και ... βούτηξαν. Μάλιστα, συγκινητική ήταν η στιγμή που βούτηξαν στα παγωμένα νερά και σχημάτισαν τον Σταυρό.
Με πολλά απρόοπτα, αλλά πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμανάκι της Παντάνασσας αφού εξαιτίας της βροχής και του αέρα, ο σταυρός «χάθηκε» στα θολά νερ
Παρά τη συνεχή βροχή και τον ισχυρό αέρα οι τολμηροί βουτηχτές -μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι μόλις 8 χρονών- δεν δίστασαν να πέσουν στα νερά στο λιμανάκι της Παντάνασσας του Δήμου Μαλεβιζίου όπου, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων.
Μάλιστα για μερικά λεπτά ο σταυρός χάθηκε στα θολά νερά αλλά ύστερα από αρκετές βουτιές ο Ανδρέας Βούρδουλας, ο οποίος είχε πιάσει τον σταυρό και το 2015, κατάφερε να τον βρει και να τον φέρει στην επιφάνεια, με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν.
Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Αλιέων κερνούσε όπως κάθε χρόνο τσικουδιά όσους βρέθηκαν στην τελετή.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και έδωσε στον τυχερό Ανδρέα Βούρδουλα ένα Αγιοκωνσταντινάτο -προσφορά της Μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Μαλεβιζίου- και ένα αναμνηστικό δίπλωμα.
Στην Πάτρα μπορεί ο υδράργυρος να έχει πέσει κοντά στο μηδέν, όμως τα πνεύματα άναψαν μεταξύ των κολυμβητών που έπεσαν για να πιάσουν τον Σταυρό και παραλίγο να έρθουν στα χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου