Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Πατρινό Καρναβάλι: Όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή της Τελετής Έναρξης

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, 2017

Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη γιορτή της Πάτρας, το Πατρινό Καρναβάλι 2017.

Χθες βράδυ έγιναν, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες και το βίντεο του tempo24.gr, και οι τελικές πρόβες και όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη γιορτή, την Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού που θα γίνει απόψε.
16129977_605169799681475_1912609480_o.jpg
16129762_605169836348138_352105074_o.jpg
Η ώρα που όλοι περιμένουμε, η ώρα της διασκέδασης, της δημιουργίας, της ανατροπής, της σάτιρας έφτασε και μας δίνει ραντεβού με τη χαρά της ζωής στην Πάτρα.
Το Πατρινό Καρναβάλι 2017, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», είναι έτοιμο να ανοίξει τα φτερά του και να μας ταξιδέψει για κάτι παραπάνω από ένα μήνα (37 ημέρες και νύχτες) επιφυλάσσοντάς μας στιγμές απόδρασης που όλοι έχουμε ανάγκη.
Το πρώτο ραντεβού δίνεται για το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 με την Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 στην πλατεία Γεωργίου Α΄, την κατεξοχήν πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού. Εκεί θα μεταδοθεί  το χαρμόσυνο μήνυμα, η πιο ασφαλής, υγιής και αυθεντική νότα αισιοδοξίας που θα πλημμυρίσει τις αισθήσεις και την ψυχή μας κόντρα στα απειλητικά σύννεφα που σκιάζουν την ειρήνη των λαών και στις δυσοίωνες προοπτικές για νέα οικονομικά μέτρα  Ο μόνος πόλεμος που θα κηρύξει το Πατρινό Καρναβάλι είναι κατά των ναρκωτικών, των εξαρτήσεων και της παθητικής ζωής, κάτι που δηλώνεται με σαφήνεια στο κυρίαρχο θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού «Καρναβαλιζόμαστε ελεύθεροι από ουσίες και εξαρτήσεις».
Οι δράσεις της Ημέρας Έναρξης θα ξετυλιχτούν σε δυο φάσεις, που θα πραγματοποιηθούν το μεσημέρι και το βράδυ του Σαββάτου.
Οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέροντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης στο κέντρο της πόλης. Στις 11.30 το πρωί με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο θα ξεκινήσει πομπή καρναβαλιστών, και μελών του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, που θα αναστατώσει ευχάριστα τους δρόμους της πόλης ακολουθώντας τη διαδρομή: Ρωμαϊκό Ωδείο-Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος-Δημαρχείο. Στο Δημαρχείο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Μπάντας του Δήμου και με το αναλλοίωτο γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες». Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 26 Φεβρουαρίου σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.
Το καρναβαλικό θερμόμετρο θα ανέβει κατακόρυφα στις 21.00 στην πλατεία Γεωργίου με την Τελετή Έναρξης, που αποτελεί μια πρόταση του Πατρινού Γιώργου Πετρίτση και θα επιχειρηθεί μια αναβίωση του Πατρινού Καρναβαλιού από το 1900 έως σήμερα τονίζοντας όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής της Πάτρας στο πέρασμα του χρόνου.
Η Τελετή Έναρξης θα βασιστεί αποκλειστικά στην παρουσία του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού.
Οι σκηνές θα είναι 10, μία ανά δεκαετία, με μία διακοπή τη δεκαετία του ΄40 (1940-1950) λόγω πολέμων, κατοχής κλπ , που το καρναβάλι δεν πραγματοποιήθηκε.
Δυο ηθοποιοί πάνω στην κεντρική σκηνή θα μας αναφέρουν με τον τρόπο τους τι σημαντικό έγινε κάθε δεκαετία και αυτό θα αναπαριστάνεται μετά με δράση, με χορό και τραγούδι στη δεύτερη σκηνή μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».
Μόλις τελειώσει το δρώμενο αυτό (μιούζικαλ), η παρουσιάστρια της τελετής έναρξης Νατάσσα Τραγουστή θα καλωσορίσει τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος με την καρναβαλική επισημότητα που αρμόζει στη μεγάλη γιορτή θα κηρύξει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2017, στο πλαίσιο του τελετουργικού και θα γίνει μια attraction-έκπληξη(!) Την έκπληξη θα πλαισιώσει και η ομάδα της Λευκής Χριστοδούλου (ζούμπα) από το body house , χορεύοντας τα ρεφρέν από τα καλύτερα πατρινά καρναβαλικά τραγούδια, ενώ τα πυροτεχνήματα θα κάνουν τη νύχτα μέρα. Η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα ελπίδας, ζωντάνιας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας.
Θα ακολουθήσει συναυλία με την ορχήστρα “The Band” για περίπου μιάμιση ώρα με ρυθμούς  latin-disco-rock n roll – πατρινά καρναβαλικά και αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του 60. Η ορχήστρα αποτελείται από καταξιωμένους πατρινούς μουσικούς και τραγουδιστές
Το υπαίθριο πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τρεις djs, που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου