Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Χιόνια στα τσαντίρια, ο Αλέξης των Θεοφανείων και ο Ανθιμος της Αλεξανδρούπολης


Με το χρόνια πολλά ήλθαν χιόνια, πολλά χιόνια, Αδέλφια μου Ελληνες, σκεπάστηκε η Ελλάς από το χιόνι για να δει έστω και με αυτόν τον τρόπο μια άσπρη μέρα τι κι αν είναι παγερή;
Μήπως παγωνιά κι αντάρα δεν έχει σκεπάσει τη ζωή του ελληνικού λαού εδώ και εφτά χρόνια με όλα αυτά τα μνημόνια, που με τις αυτοκτονίες γίνονται μνημόσυνα, τα μέτρα στέρησης και λιτότητας, τα οποία ισχύουν μόνο για τον λαό, γιατί οι υπουργοί, οι βουλευτάδες, οι συμβουλάτορες, οι παρατρεχάμενοι και οι λοιποί γραμματείς και φαρισαίοι καλά περνούν.
Ολοι οι προμνημονευθέντες έχουν τα σπίτια τους, τα καλοριφέρ τους, τις σόμπες τους, τα θερμαντικά τους, τις σούπες τους, τα ροφήματά τους και φυσικά τα ευρώ τους τρέχουν κατά χιλιάδες στους λογαριασμούς και στις τσέπες τους. Σας το είχα πει και την περασμένη εβδομάδα, Αδέλφια μου Ελληνες, τολμήστε, αν αντέχετε, και ρίξετε μια ματιά, στα περιουσιακά τους στοιχεία που έδωσαν πριν λίγες μέρες με εκείνο το τραγελαφικό «πόθεν έσχες», το οποίο κάθε άλλο παρά το «πόθεν» δηλώνει, αλλά το «πόσα έσχες» άσχετα από πού και πώς.
Αυτές οι ερωτήσεις είναι άκρως ενοχλητικές και δεν υποβάλλονται από κανέναν, απλώς οι βουλευτάδες δηλώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Αλήθεια με όλους αυτούς τους μισθούς, με όλες αυτές τις καταθέσεις, τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες, τα σπίτια και τα ακίνητα, πώς να καταλάβουν τους φτωχούς και καθημαγμένους ανθρώπους που στέκονται στη σειρά των συσσιτίων του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, του καλού αυτού ανθρώπου, μέσα στην παγωνιά για ένα πιάτο φαγητό κι ένα ποτήρι νερό;
Πώς να καταλάβουν το δράμα που περνά η Λέσβος, αυτές τις ημέρες που ο χιονιάς σκέπασε τα σπίτια των ντόπιων, αλλά και τσαντίρια κάποιων χιλιάδων «κολασμένων» ξένων προσφύγων και μεταναστών που μοίρα κακή τους ξέβγαλε στο νησί του Αρίωνα και του Μυριβήλη; Η λέξη τραγικότητα δεν μπορεί να ορίσει το δράμα της σημερινής Ελλάδας, αυτής της πλούσιας σε ψυχή, σε ιστορία, σε σοφία, σε γράμματα, σε τέχνες, σε πνεύμα, σε πίστη και φιλότιμο.
Στη μεγάλη και ιερή γιορτή των Θεοφανείων ο Αλέξης τράβηξε για Αλεξανδρούπολη και καλά έκανε διότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Παρευρέθηκε στον Αγιασμό των Υδάτων κάνοντας τον σταυρό του μέσα στην τσέπη του μη τύχει και τον δουν τα υπόλοιπα άθεα και άπιστα συντρόφια του και τον παρεξηγήσουν, διότι εδώ που τα λέμε κάτι τέτοιοι κυβερνούν τη χώρα, ξεχωρίζει ο Πάνος ο οποίος φοράει κοσμποσχοινάκι στο χέρι του.
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, ένας πανύψηλος δεσπόταρος, είπε στον Αλέξη και άφησε ελεύθερο ένα περιστέρι που κρατούσε στα χέρια. Εκανε κι άλλη πράξη Ορθόδοξης πίστης ο Αλέξης, φόρεσε στο λαιμό του νέου που βούτηξε και έπιασε το σταυρό στη θάλασσα, έναν χρυσό σταυρό, καίτοι δεν πιστεύει σε τέτοια.
Ο Μητροπολίτης της Αλεξανδρούπολης Ανθιμος είπε τον Αλέξη το εξής αμίμητο: «Σας υποδεχόμαστε με χαρά, και το πρόσωπο και τον θεσμό. Αισθανόμαστε τον ερχομό σας, ως μια δυναμική παρουσία που μας λέει να κάνουμε λίγη ακόμη δύναμη και υπομονή και τα καλύτερα θα έρθουν».
Του πρότεινε μάλιστα τη δημιουργία γραφείου πρωθυπουργού και στη Θράκη. Είπε πως «σας παραχωρούμε χώρους για τη δημιουργία του γραφείου, αρκεί να σας έχουμε συνέχεια εδώ». Είπαμε Αγιε Αλεξανδρουπόλεως να τον δουλέψεις τον Αλέξη, αλλά όχι και μέχρι αυτού του σημείου! Κι η χώρα τι θα γίνει χωρίς την ηγεσία του; Κι ο απόδημος Ελληνισμός; Εντάξει, θα μου πείτε υπάρχει κι ο Κουίκ, αλλά εδώ που τα λέμε άλλο είναι ο Αλέξης κι άλλο ο Τέρενς.
Μέσα σ’ όλα σάλπαρε κι έφυγε από την Πλεύση της Ζωής, η Ραχήλ, και μάλιστα με δυνατά σφυρίγματα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που λένε. Κι έτσι η Ζωή αρμενίζει μόνη της αναπολούσα εκείνες τις ημέρες δόξας της στην Προεδρία της Βουλής των Ελλήνων. Οχι τίποτε, χάσαμε και τις παραστάσεις γέλιου.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου