Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Αμαλιάδα: Ραντεβού στο Λατίφι δίνουν οι αγρότες!

Της Μαρίας Καραμπάτση
Σε θέση «μάχης» οι αγρότες της Ηλείας, ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους και ετοιμάζονται να στήσουν το μπλόκο τους μεθαύριο Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο Λατίφι Αμαλιάδας.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας (ΟΑΣΗ) και ο Αγροτικός Σύλλογος Αμαλιάδας, καλούν σε πανστρατιά όλους τους αγρότες, προκειμένου να δώσουν δυναμικό παρών στο μπλόκο και από κοινού να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν, για να μπορέσει να επιβιώσει ο κλάδος.
Ενημέρωση
Γι’ αυτό άλλωστε το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αγροτών στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου και της ΟΑΣΗ, όπου και έγινε εκτενής ενημέρωση για τις διεκδικήσεις του κλάδου και για τα προβλήματα, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το μπλόκο.
Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης εκφράστηκε έντονος προβληματισμός, αναφορικά με τη λαίλαπα των μέτρων που έχει πλήξει τον αγροτικό κόσμο και οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει δυναμικός αγώνας, με σταθερές διεκδικήσεις.
Όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ κ. Χρήστος Γιαννόπουλος, οι αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν από τη Δευτέρα, έχουν ως στόχο να αντιπαλέψουν την αντιαγροτική- αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και όλων αυτών που στηρίζουν την πολιτική των μνημονίων, της Ε.Ε. και της ΚΑΠ, που μόνο στόχο έχουν να πετάξουν τους αγρότες έξω από τα χωράφια τους.
Τα αιτήματα
Οι αγρότες κάνουν λόγο για φορολογική επιδρομή, με το διπλασιασμό του φορολογικού συντελεστή από 13% σε 26% και διεκδικούν να φορολογούνται για το πραγματικό καθαρό εισόδημά τους, ενώ τονίζουν ότι συντελείται ‘ληστεία’ με το ασφαλιστικό, με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών. Υποστηρίζουν .ότι με το εντολή της κυβέρνησης ο ΕΛΓΑΑ αρνείται να αποζημιώσει δεκάδες χιλιάδες αγρότες για τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν στην παραγωγή τους από καιρικά και άλλα φαινόμενα. Επίσης, υπογραμμίζεται ο αποκλεισμός από τις επιδοτήσεις- ενισχύσεις δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών, που διενεργούνται στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, η μεγάλη αύξηση του αγροτικού ρεύματος,  ενώ τα ‘κόκκινα’ δάνεια και οι απειλές εναντίον των αγροτών για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών, έχουν διαμορφώσει ένα δυσμενές τοπίο για τον κλάδο.
Με δεδομένο ότι τα προβλήματα είναι πολλά, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάσης Αντωνάτος, κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να έχουν δυναμική και διαρκή παρουσία στο μπλόκο.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε, το πρωί της Δευτέρας οι αγρότες θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται σταδιακά με τα τρακτέρ τους στο Λατίφι, με σκοπό να έχει συγκεντρωθεί ένας σημαντικός όγκος μέχρι το μεσημέρι.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου