Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Βαλέτα προς Αθήνα: «Δανειζόμαστε ακριβά για να σας δανείσουμε»

 Κυριακή, 15 ιανουαρίου, 2017
«Προσπαθήστε να εξηγήσετε σε έναν Γερμανό ή σε έναν Μαλτέζο γιατί χρειάζεται 'κούρεμα' χρέους η Ελλάδα και γρήγορα θα καταλάβετε γιατί δεν θα γίνει ποτέ» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, θυμίζοντας ότι η μικρή χώρα του δανείζεται ακριβά στις αγορές, για να δανείζει την Ελλάδα στα πλαίσια του προγράμματος.
Ο Έντουαρντ Σικλούνα -όπως αναφέρει η Καθημερινή- μπορεί να καταλάβει ότι εκτός από τους Έλληνες –που τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν βρεθεί σε τρομερά δύσκολη θέση από τις πολιτικές τής λιτότητας και μία οικονομία σε ύφεση– οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν βρεθεί και αυτοί σε διαφορετική δύσκολη θέση, σηκώνοντας πολλές φορές πολιτικό βάρος και παίρνοντας αποφάσεις που τους στοιχίζουν για να βοηθήσουν τη χώρα μας.
«Έχουμε συνεισφέρει στο ελληνικό πρόγραμμα το 3,3% του ΑΕΠ μας» σημείωσε ο υπουργός μιας χώρας της Μεσογείου που δεν ξεπερνά τους 400.000 κατοίκους. 
Και μπορεί το ποσό που έχουν δανείσει οι Μαλτέζοι να είναι μικρό, ως ποσοστό του ΑΕΠ, όμως είναι αναλογικά υψηλότερο ακόμα και από αυτό που έχουν συνεισφέρει οι Γερμανοί.
«Αυτά είναι λεφτά των Μαλτέζων και έχουμε δανειστεί σε πολύ υψηλότερο επιτόκιο για να δανείσουμε με τη σειρά μας την Ελλάδα σε πολύ χαμηλότερο» αναφέρει ο κ. Σικλούνα.
Παρά τις αντιρρήσεις του κ. Σικλούνα για διαγραφή του ελληνικού χρέους, η μικρή χώρα της Μεσογείου είναι ανοιχτή για οποιαδήποτε άλλη ελάφρυνση του χρέους, όπως η επέκταση των αποπληρωμών ή περαιτέρω μείωση των επιτοκίων που στην ουσία μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το «κούρεμα».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου