Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Τσαβούσογλου για Κυπριακό: Δεν συζητάμε φόρμουλες της διπρόσωπης ΕΕ

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, 2017

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (κέντρο) προσέρχεται στη Διάσκεψη της Γενεύης.Πηγή:ANA
Τσαβούσογλου για Κυπριακό: Δεν συζητάμε φόρμουλες της διπρόσωπης ΕΕ
Την Ευρωπαϊκή Ενωση κατηγόρησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν ρωτήθηκε μετά το τέλος της Διάσκεψης στη Γενεύη εάν η Τουρκία συζητά εναλλακτικές φόρμουλες για εγγυήσεις, λέγοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έλυσε κάποιο πρόβλημα.

«Μέχρι σήμερα ποια προβλήματα έλυσε η ΕΕ; Πως να εμπιστευτούμε μια διπρόσωπη ΕΕ;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ισχυρίστηκε ότι «πρέπει να είμαστε πραγματιστές» και επανέλαβε την γνωστή τουρκική θέση πως «υπάρχει ειρήνη εδώ και 42 χρόνια στην Κύπρο» για να καταλήξει ότι αυτό το οφείλουμε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. «Η Τουρκία δεν συζητά τέτοιου είδους προτάσεις (με φόρμουλα την ΕΕ)» δήλωσε.

Ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε ότι οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού στη Γενεύη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών «βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι», προσθέτοντας και αυτός ότι θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνοκρατών.

Σε δηλώσεις του στη Γενεύη μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι ως εγγυήτριες δυνάμεις η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βρετανία συμφώνησαν σε ένα σχέδιο αλλά δεν υπήρξε συμφωνία για την ημερομηνία της επόμενης συνάντησης πολιτικού επιπέδου.

«Ο ρόλος της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης είναι ζωτικής σημασίας για τους Τουρκοκύπριους», τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει δημοψήφισμα επί του θέματος.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά και η Αθήνα εδώ και έναν χρόνο καταθέτουν την άποψή τους για τις εγγυήσεις. Τους είπαμε ότι ήταν λανθασμένη αυτή η στάση. Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για τη συνέχεια. Επιμέναμε ότι έπρεπε οι τεχνικοί-ειδικοί να συναντηθούν πιο νωρίς» ανέφερε ο τούρκος υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου