Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Βαλτική: Φοβούνται τη «ρωσική αρκούδα» και κάλεσαν κομάντος των ΗΠΑ

Δημοσίευμα των NY Times

Βαλτική: Φοβούνται τη «ρωσική αρκούδα» και κάλεσαν κομάντος των ΗΠΑ
Δεκάδες στρατιώτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στις χώρες της Βαλτικής προκειμένου να ενισχύσουν την αποφασιστικότητα, αλλά και την εκπαίδευση των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας έναντι της ρωσικής επιθετικής απειλής.

Παράλληλα, η ανάπτυξη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων έχει ως αντικειμενικό σκοπό την αναγνώριση και καταγραφή των προσπαθειών της Μόσχας να προκληθούν συνθήκες αποσταθεροποίησης στην περιοχή της Βαλτικής, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times της Νέας Υόρκης.

«Έχουν τρομοκρατηθεί από τους Ρώσους. Είναι ανοιχτοί στην εκπαίδευση που τους προσφέρουμε, ενώ ζητούν απεγνωσμένα την ηγεσία μας» δήλωσε ο στρατηγός Ρέιμοντ Τόμας που ηγείται της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του Πενταγώνου.

Οι ειδικές δυνάμεις των χωρών της Βαλτικής γνωρίζουν καλά τη δομή, αλλά και τη λειτουργία της ρωσικής αμυντικής μηχανής, όπως και την ουσιαστική δραστηριοποίησή τους σε αντικείμενα που συνδέονται με τη διεξαγωγή αποστολών του σύγχρονου κυβερνοπολέμου.

Ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί ο βαθμός στήριξης του παραπάνω εγχειρήματος αμυντικής συνεργασίας από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που αναλαμβάνει τα προεδρικά καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, σχολιάζει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου