Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ανησυχούν οι ομογενείς για ιταμές προκλήσεις Αλβανών εθνικιστών στην Βόρειο Ηπειρο


Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, 2017


Η γαλανόλευκη την οποία κατέβασαν και ξέσκισαν οι Αλβανοί εθνικιστές.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. – Οι προκλήσεις των Αλβανών εθνικιστών στα χωριά της Βορείου Ηπείρου το τελευταίο διάστημα έχουν εντατικοποιηθεί. Τα πρόσφατα γεγονότα στην Χειμάρα και σε άλλα χωριά της Βορείου Ηπείρου που είχαν ως στόχο τις περιουσίες των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών καθώς επίσης και η βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», στους Αγίους Σαράντα είχαν ως στόχο την δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας.
Σαν να μην αρκούσαν αυτά την Τετάρτη, την ώρα που είχε σουρουπώσει, μια ομάδα μελών του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία (Levizja Per Shiperi te Bashkuar) κατέβασαν την γαλανόλευκη σημαία που κυμάτιζε σε ένα σπίτι στους Γεωργουτσάτες του νομού Αργυροκάστρου και την ξέσκισαν. Και σαν μην αρκούσε αυτό ανάρτησαν τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα τους.

Η σημαία την οποία έσκισαν οι εθνικιστές στους Γεωργουτσάτες της Βορείου Ηπείρου.

Η ιταμή αυτή πρόκληση σημειώθηκε σε ένα από τα κεφαλοχώρια της Δρόπολης και προκάλεσε τα αισθήματα των ομογενών που διαμένουν στη Νέα Υόρκη και στις άλλες πολιτείες της Αμερικής.
Ενας αναγνώστης που κατάγεται από τους Γεωργουτσάτες επικοινώνησε μαζί μας εξέφρασε την αγωνία και ζήτησε να κινητοποιηθεί η ομογένεια και να ζητήσει την παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης, ούτως ώστε να τεθεί οριστικό τέλος στις προκλήσεις εις βάρος των Βορειοηπειρωτών που φυλάττουν Θερμοπύλες.
Παράλληλα τόνισε ότι πολλές από αυτές τις περιουσίες τις οποίες έχουν παραβιάσει είτε προσπαθούνε με παράνομους τρόπους να τις κατακτήσουν ανήκουν σεΕλληνες της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και Αμερικανοί πολίτες. Παραθέτουμε την δήλωση του Ταχίρ Βελίου προέδρου του Κινήματος για Ενωμένη Αλβανία που αναρτήθηκε προ δύο ημερών στην ιστοσελίδα του κινήματος και το οποίο μέχρι και ετούτη την ώρα το έχουν διαβάσει 5.369 άτομα.

Η είσοδος των γραφείων της “Ομόνοιας” στους Αγίους Σαράντα, μετά την βεβήλωση της σημαίας.

«Χθες κατά τις 17:00 η ώρα, τα παιδιά του Κινήματος για Ενωμένη Αλβανία έχουν απομακρύνει την Ελληνική σημαία στην Δρόπολη. Το Κ.Ε.Α καταδικάζει σκληρά της ελληνικές προκλήσεις που έχουν το θάρρος να εκφράσουν τις σοβινιστικές τους θέσεις για τα πατρώα αλβανικά εδάφη και που απειλούν την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Αλβανικής Δημοκρατίας.
Εφόσον οι αυτόχθονες Αλβανοί στην Τσαμουριά δεν έχουν δικαίωμα να διδαχθούν και να μιλάνε την μητρική τους γλώσσα και μάλιστα συλλαμβάνουν κρατικούς υπαλλήλους με την δικαιολογία πως μοιράζουν αλφαβητάρια στην αλβανική γλώσσα , όταν στους Αλβανούς τους αρνούνται τα στοιχειώδες ανθρώπινα δικαιώματα, όταν συνεχίζεται ο επαναπατρισμός του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, όταν στην Τσαμουριά δεν βρίσκεις ούτε μία ταμπέλα γραμμένη στα Αλβανικά για να μην μιλήσουμε για αλβανική σημαία, είναι απαράδεκτο η ελληνική σημαία να κυματίζει στα όρια της Αλβανικής Δημοκρατίας.
Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία καλεί την Αλβανική Δημοκρατία να υποβάλλει μήνυση στην Ελλάδα για γενοκτονία των Αλβανών. Επίσης να απαιτηθεί η πραγματοποίηση αυτών των δικαιωμάτων βασισμένα στην Πλατφόρμα για Ενωμένη Αλβανία και εγγυημένα από τις Διεθνής Συνθήκες : η επιστροφή του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, η αναγνώριση διπλής υπηκοότητας στους Αλβανούς της Τσαμουριάς, την επιστροφή των περιουσιών στους τσάμηδες και η αποζημίωση τους για την χρήση τους, η οργάνωση των θεσμών και τοπικής εξουσίας στην αλβανική γλώσσα, ως επίσημη γλώσσα, η επαναλειτουργία και χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στην αλβανική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα, όπως και η προετοιμασία του περιβάλλοντος για το τελικό στάδιο υπό τις αρχές της αυτοδιάθεσης και του δικαιώματος της απελευθέρωσης από την αποικιοκρατία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου