Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Έλληνα πρέσβη

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, 2017

- Τραγική φιγούρα η 95χρονη μητέρα του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία – «Να δω τελευταία φορά το παιδί μου κι ας πεθάνω» έλεγε η χαροκαμένη μάνα
– Μόλις χθες έμαθε για το θάνατο του παιδιού της αλλά όχι για τον τρόπο που έφυγε από τη ζωή – Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών κηδεύεται ο Κυριάκος Αμοιρίδης στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης- Δολοφονήθηκε στη Βραζιλία από τον εραστή της γυναίκας του τον περασμένο Δεκέμβριο

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα Κυριακή (15.01.2017) κηδεύτηκε ο Κυριάκος Αμοιρίδης, ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία που δολοφονήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η δολοφονία του συγκλόνισε όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά και όσους τον έζησαν και τον γνώριζαν κατά τη θητεία του στη Βραζιλία.
Η σορός του επέστρεψε πριν από μερικές μέρες στην Ελλάδα και σήμερα, στο κοιμητήριο Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος. Η κηδεία του έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών, δημοσία δαπάνη, ένας τρόπος η Πολιτεία να τον τιμήσει για τη συνεισφορά του στην ελληνική διπλωματία.
Τραγική φιγούρα η 95 ετών μητέρα του που, όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του καναλιού E Tv, έμαθε μόλις χθες πως ο γιος της έχει φύγει από τη ζωή. Δεν της είπαν όλη την αλήθεια, πως η γυναίκα του γιου της, Φρανσουάζ Αμοιρίδη και ο αστυνομικός εραστής της κατηγορούνται πως συνωμότησαν για να τον δολοφονήσουν. Της είπαν πως σκοτώθηκε σε τροχαίο…
«Να δώ το παιδί μου τελευταία φορά κι ας πεθάνω» φώναζε, όπως επίσης μετέδωσε η δημοσιογράφος, η χαροκαμένη μάνα, που δεν μπορούσε να αντέξει το χαμό του παιδιού της και μεταφέρθηκε υποβασταζόμενη στο νεκροταφείο για να πει στο παιδί της, το τελευταίο αντίο. Δίπλα της, να τη στηρίζουν στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της, φίλοι και συγγενείς, άνθρωποι που γνώρισαν και αγάπησαν τον Κυριάκο Αμοιρίδη.
Το φέρετρό του είναι τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, ενώ όταν έφτασε στο νεκροταφείο ήταν εκεί για να υποδεχτούν τη σορό του, άγημα του στρατού και στρατιωτική μπάντα.
Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «καθ’ όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας ο Κ. Αμοιρίδης υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα». Ορόσημο αποτέλεσε η θητεία του ως πρεσβευτή της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης και, ειδικότερα, ο καθοριστικός του ρόλος στην εκκένωση, υπό συνθήκες ανεξέλεγκτης βίας, της πρεσβείας καθώς και των Ελλήνων αλλά και χιλιάδων υπηκόων τρίτων χωρών από τη Λιβύη το καλοκαίρι του 2014.
Πηγή: larissanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου