Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Στην ίδια τάξη;

Έχουν ξεπεραστεί όλα τα όρια, με κόκκινες ή μαύρες γραμμές, σχετικά με την αξιολόγηση και όπως φαίνεται, θα φτάσουμε τον Ιούνιο για την τελική κρίση, όπως παλιά στην 10/ετία του 1960 στο Γυμνάσιο, όπου άρχιζε η αξιολόγηση τον Σεπτέμβρη και τελείωνε τον Ιούνιο, χωρίς ωστόσο ενδιάμεσα να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι πάμε καλά ή όχι.
Οι προφορικές βαθμολογίες κάθε διμήνου ήταν απλά ενδεικτικές και μεταβαλλόμενες, οι γραπτές του τετραμήνου μπορούσαν να μη ληφθούν υπ όψιν και όλα κρίνονταν τον Ιούνιο στην μεγάλη δοκιμασία, με πολύ μυστήριο και ανάλογα με τις διαθέσεις του Γυμνασιάρχη επικεφαλής και των συνεργατών του, υπάκουων και όχι ανεξάρτητων κριτών.
Όσοι δοκιμάσαμε εκείνη την σκληρή 10/ετία, καταλαβαίνουμε και σήμερα την ακόμη σκληρότερη 6/ετία των μνημονίων, όπως τότε και τώρα, ξεκινώντας από την πρώτη Γυμνασίου για να φτάσουμε στην Τρίτη Λυκείου, με την προσδοκία του απολυτηρίου τότε, για να φύγουμε ψάχνοντας την τύχη μας, του πιστοποιητικού συμμόρφωσης τώρα, «με τας εντολάς» για την παραπέρα πορεία μας και την απαγκίστρωση της χώρας μας από τους δανειστές και την κηδεμονία τους.
Φαίνεται πως είμαστε στις εξετάσεις του χειμερινού τετραμήνου, ενδεικτικού της πορείας μας και όπως προχωράει η κατάσταση, μάλλον πάμε για την τελική αξιολόγηση του Ιουνίου, σοβαρή και αγχωτική ασφαλώς και με τον κίνδυνο παραπομπής μας για τον Σεπτέμβρη.
Άλλωστε και η παρούσα αξιολόγηση , έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά μας άφησαν στην ίδια τάξη , ούτε μία ευκαιρία επανεξέτασης τον Σεπτέμβρη δεν έδωσαν οι σκληροί των θεσμών, δηλαδή η παλιά τρόϊκα και η παρούσα τετρόϊκα και έτσι θεωρούμαστε μαθητές παρελθόντων ετών,  απροσάρμοστοι, ανυπάκουοι και κατά συνέπεια η κρίση των εξεταστών γίνεται πιο σκληρή και πιεστική μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.
Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς βλέπουν οι λεγόμενοι θεσμοί, που ακριβώς υστερούμε, γιατί δεν μας έχουν καμία εμπιστοσύνη, να μας δώσουν δηλαδή τα χρήματα πρώτα, να καλύψουμε τις ανάγκες μας και κατόπιν να μας εξετάσουν επί των πεπραγμένων  και να βαθμολογήσουν ανάλογα, μέχρι και μας μας διώξουν ως ακατάλληλους εν τέλει, παρά να μας σπάσουν τα νεύρα, από εξέταση σε εξέταση, αργά και βασανιστικά.
Μήπως τελικά ελέγχουν τον πρότερο βίο μας, μήπως η υπερχρέωσή μας κατά το πρόσφατο κρίσιμο παρελθόν μας, την 6/ετία 2004-2009, δημιουργεί ερωτηματικά όσον αφορά την διαχείριση εκείνων των χρημάτων, αλλά και αργότερα, πιο πρόσφατα, την διαχείριση της κρίσης από το 2012 και μετέπειτα με τα δύο τελευταία μνημόνια, ή μήπως διαβλέπουν οι «καθηγητές μας», ότι δεν έχουμε σκοπό να  προχωρήσουμε, βολεμένοι στα δανεικά και εξοικειωμένοι με τα τοκοχρεολύσια;
Λέτε να μας ετοιμάζουν για την ίδια τάξη;
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου