Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Ύποπτες οι κινήσεις της Ρωσίας στην Κύπρο. Προσπαθεί να υπονομεύσει την επίλυση;



Σάββατο, 14 Ιανουαρίου, 2017


PUTIN CYPRUS
Την ανησυχία ότι η Ρωσία υπονομεύει την επίλυση του Κυπριακού εκφράζει για μια ακόμα φορά το Politico. Το δημοσίευμα συνδέει μάλιστα την φερόμενη εμπλοκή της Μόσχας με τις ηλεκτρονικές επιθέσεις στα e-mails του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ και σε άλλα απόρρητα αρχεία ξένων κρατών.
Το Politico, το οποίο είχε αναφερθεί και στο παρελθόν στην συγκεκριμένη υπόθεση, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τις βλέψεις της Μόσχας, εξηγεί ότι η επίλυση του πολυετούς ζητήματος δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση την Ρωσία. Όπως εξηγεί, μια τέτοια εξέλιξη θα έφερνε κοντά την Τουρκία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα άνοιγε και ο δρόμος για την επίσημη συνεργασία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Ακόμα, η Τουρκία θα αποκτούσε μια νέα πηγή φυσικού αερίου, ενώ οι Βρυξέλλες θα είχαν μια επιτυχία στο ενεργητικό τους, μετά από ένα χρόνο αποτυχιών.
«Τίποτα από αυτά δεν συμφέρουν την Ρωσία», εξηγεί το Politico.
Το άρθρο επικαλείται ακόμα πηγές που πρόσκεινται στον Νίκο Αναστασιάδη, σύμφωνα με τις οποίες η κυπριακή κυβέρνηση γνωρίζει ότι η υπερδύναμη προσπαθεί να ελέγξει παρασκηνιακά τις διαπραγματεύσεις. Αυτό ενισχύει τις ανησυχίες ότι εθνικιστικές οργανώσεις λαμβάνουν οδηγίες από το Κρεμλίνο για το πως να υπονομεύσουν την λύση που διαπραγματεύονται οι εμπλεκόμενες πλευρές στην Γενεύη. Αίσθηση ακόμα προκαλεί ότι σε ένα από τα συνέδρια κατά της επίλυσης, ο μόνος ξένος εκπρόσωπος που παρευρέθηκε ήταν ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο, Στανίσλαβ Οσάτσι.
Η ιστοσελίδα «Πολίτης» της Κύπρου που επικαλείται το Politico, είχε χαρακτηρίσει «διπλωματική γκάφα» την κίνηση του Οσάτσι. Ο τελευταίος είχε μάλιστα κληθεί να δώσει εξηγήσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, όπου έδωσε στοιχεία για τα όσα λέχθηκαν εκεί.
Πηγή: huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου