Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 8 Ιανουαρίου, 2017

Φονικό αποδείχθηκε το κύμα του χιονιά που σαρώνει τη χώρα καθώς ένας 77χρονος που είχε χαθεί στα Πιτσιναίικα της ορεινής Ναυπακτίας αν και εντοπίστηκε ζωντανός, κατέληξε αργότερα, πιθανότατα από υποθερμία, ενώ μία ηλικιωμένη στην Κομοτηνή.
  • Στην «κατάψυξη» έχει μπει η χώρα που σαρώνεται από το νέο κύμα κακοκαιρίας. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη βόρειο Ελλάδα, αλλά και στα νησιά, ενώ ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του και στην Αττική. Πρωτόγνωρες θερμοκρασίες στην Κεντρική Ελλάδα έως και -12 βαθμούς Κελσίου. Στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών τα μεγαλύτερα προβλήματα. Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία, πού χρειάζονται αλυσίδες.
  • Mε τη χρήση ανυψωτικών μπαλονιών επιτεύχθηκε η αποκόλληση του καταδυτικού πλοίου «ALCATRAS» σημαίας Τουρκίας, που στις 26/12/2016, είχε προσαράξει λόγω βλάβης του πηδαλίου του σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή Λάμπη της Κω.
  • Eντοπίστηκε σώος το απόγευμα του Σαββάτου ηλικιωμένος που είχε φύγει το πρωί από το σπίτι του στα Πιτσινέικα Ναυπακτίας και αναζητούνταν από την Πυροσβεστική, μετά από κλήση της Αστυνομίας, την οποία είχαν ειδοποιήσει οι συγγενείς του.
  • Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων εντοπίζονται στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, λόγω της χιονόπτωσης. Δεκάδες οδηγοί παρέμεναν το απόγευμα εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε Ακράτα και Διακοπτό, καθώς το χιόνι δεν επέτρεπε τη διέλευση των οχημάτων.
  • Με μία μακροσκελή επιστολή απαντούν οι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα στην απόφαση της εισαγγελέως ανηλίκων, κα Νικολού, να κρατηθεί ο 6χρονος γιος τους στο Ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων.

Κόσμος

  • Δεκάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα ψύχους που σαρώνει το Σάββατο πολλές χώρες της Ευρώπης. Οι πολικές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων στην Πολωνία και την Ιταλία, την ώρα που η Κωνσταντινούπολη έχει καλυφθεί από ένα πυκνό στρώμα χιονιού.
  • Τα πυρά του σε όσους θεωρούν ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία είναι κακό πράγμα έστρεψε μέσω Twitter ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Μετά τα σχόλια του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ότι «ο Πούτιν δεν είναι στην ομάδα μας», ο Τραμπ χαρακτήριζε «ηλίθιους» όσους θεωρούν ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι κάτι κακό και πρόσθεσε ότι θα συνεργαστεί με τον ρώσο πρόεδρο για την «επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του κόσμου».
  • Ο άνδρας που άνοιξε πυρ σε αεροδρόμιο της Φλόριντας προφανώς επέλεξε να ταξιδέψει στο Φορτ Λόντερντεϊλ προκειμένου να διαπράξει την επίθεση και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι διαπληκτίστηκε με κάποιο άλλο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της πτήσης του ή στον χώρο παραλαβής των αποσκευών πριν από την επίθεση, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι Aρχές. Θεία του 26χρονου Εστεμπάν Σαντιάγο -ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση- είπε ότι ο νεαρός βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας.
  • Χιονοθύελλα έχει παραλύσει το Σάββατο την Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και διακόπτοντας την ναυσιπλοΐα στα στενά του Βοσπόρου. Από το βράδυ της Παρασκευής περίπου 40 πόντοι χιόνι έχουν καλύψει την Κωνσταντινούπολη δημιουργώντας προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα μία ρομαντική εικόνα της πόλης. Εντυπωσιακές φωτογραφίες
  • Πέθανε στα 92 του χρόνια ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες, όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν.

Οικονομία

  • Εντός του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομίας, το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που θα προβλέπει: «κούρεμα» δανείων χωρίς όριο, διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο πλην ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών.
  • Σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για τις εργασιακές σχέσεις που βρίσκονται εκτός της ευρωπαϊκής κανονικότητας, όπως η νομοθέτηση μέτρων λιτότητας για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, στέλνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
  • Σύμφωνα με τις αλλαγές που επήλθαν στον ασφαλιστικό νόμο και καταγράφονται στις εγκυκλίους και στις αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας, από 1.1.2017 οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλλουν εισφορές βάσει του καθαρού εισοδήματος από την επαγγελματική δραστηριότητα και ειδικότερα το 20% του καθαρού εισοδήματος για κλάδο σύνταξης και το 6,95% για κλάδο ασθενείας.
  • Ετοιμασίες για πολιτική διαπραγμάτευση και παράταση της εκκρεμότητας για την οικονομία κάνουν ξανά στην κυβέρνηση, καθώς πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαιώνουν στο Βήμα της Κυριακής τις πληροφορίες ότι δεν αναμένεται συμφωνία στο προσεχές Eurogroup (26 Ιανουαρίου).
  • H κυβέρνηση στοχεύει να λάβει τον Μάρτιο το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ, το οποίο θα δαπανηθεί για την αποπληρωμή οφειλών του κράτους σε ιδιώτες. Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι, σε αντίθεση με ορισμένα δημοσιεύματα, η εκταμίευση του ποσού αυτού δεν συνδέεται με τη β' αξιολόγηση.

Αθλητισμός

  • Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ διαφήμισαν το ποδόσφαιρο στην παγωμένη αρκαδική πρωτεύουσα, στο μεταξύ τους παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της (εξ αναβολής) δεύτερης αγωνιστικής και έληξε με νίκη 3-2 των Πελοποννήσιων. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 0-1 του Πέκχαρτ (36΄) με τους Στανισάβλιεβιτς (49΄) και Ιγκόρ Σίλβα (66΄), ο Τσέχος επιθετικός σκόραρε δύο λεπτά αργότερα το τέταρτο φετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα, αλλά η Ένωση δεν κράτησε το βαθμό καθώς στο 81΄ ο Τσουκαλάς χάρισε τους βαθμούς στην ομάδα του.
  • Την ήττα γνώρισε η ΑΕΚ στην χιονισμένη Τρίπολη από τον Αστέρα (Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 3-2), στο πλαίσιο της 2ης εξ αναβολής αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η Ένωση προηγήθηκε στο ματς, ο Αστέρας ανέτρεψε το σκορ, η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 2-2 αλλά η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έφτασε τελικά στη νίκη με 3-2. Νίκη του Ατρομήτου επί του Λεβαδειακού στο Περιστέρι (Ατρόμητος - Λεβαδειακός 2-0). Αναβλήθηκε η αναμέτρηση της Βέροιας με τον Ηρακλή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, ο αγώνας, καιρού επιτρέποντος, θα γίνει την Κυριακή στις 17:15.
  • Νίκη - βάλσαμο στην προσπάθεια για παραμονή στη Serie A σημείωσε η Έμπολι, που επιβλήθηκε 1-0 της Παλέρμο στο στάδιο «Κάρλο Καστελάνι» στη συνάντηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής. Παράλληλα η ομάδα της Τοσκάνης άφησε σε απόγνωση τους Σικελούς, που παρέμειναν στους 10 βαθμούς και εντός της ζώνης υποβιβασμού, την ώρα που Έμπολι και Σασουόλο είναι από πάνω τους με 17 βαθμούς.
  • Με το σωστό πόδι πάτησε η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζιεντίν Ζιντάν τη νέα χρονιά, επικρατώντας 5-0, με συνοπτικές διαδικασίες της Γρανάδα, φτάνοντας τα 39 παιχνίδια στη σειρά χωρίς ήττα και ισοφαρίζοντας το καλύτερο αήττητο σερί στην La Liga, που είχε μέχρι σήμερα η Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε. Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο 2017 η Ατλέτικο Μαδρίτης, που πέρασε με 2-0 από το «Ιπουρούα» απέναντι στη γηπεδούχο Έιμπαρ και (με παιχνίδι περισσότερο) ανέβηκε στην τέταρτη θέση.
  • Με τον Τόνσο να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, σκοράροντας και τα δύο τέρματα του Ατρόμητου (25΄, 90΄+3΄), οι Περιστεριώτες υπερασπίστηκαν την έδρα τους με 2-0, απέναντι στον Λεβαδειακό, και επέστρεψαν στις νίκες, για την εξ αναβολής 2η αγωνιστική της Super League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου