Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 7 Ιανουαρίου, 2017

  • Νέα σελίδα γράφτηκε ανήμερα των Θεοφανείων για την Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης, η οποία έχει ανασυσταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς στην προκυμαία τής ιστορικής για τον ελληνισμό πόλης τελέστηκε, υπό καταρρακτώδη βροχή, ο αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα από τον εκλεγέντα τον περασμένο Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά, μετά το 1922, μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίο.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας με άστατο καιρό σε όλη τη χώρα. Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη βόρεια Ελλάδα. Λόγω της χθεσινοβραδινής χιονόπτωσης και του παγετού, τα οχήματα στην κεντρική και δυτική Μακεδονία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Από το απόγευμα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και τα χιόνια θα κατέβουν νοτιότερα. Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία, πού χρειάζονται αλυσίδες.
  • Συνελήφθη στις Σέρρες 54χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος τραυμάτισε αδέσποτο σκύλο και τον εγκατέλειψε στον τόπο του ατυχήματος.
  • «Με γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου και με ανθρωπιά» λειτούργησε η Εισαγγελία για τον εξάχρονο γιο της Πόλας Ρούπα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με δημοσιεύματα για το εξάχρονο παιδί. Σε ανακοίνωσή της η Ρούπα αναφέρει: «Υπεύθυνοι γι' αυτόν τον πόλεμο ενάντια στο γιο μας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μπάτσοι και εισαγγελείς».
  • Προφυλακιστέες κρίθηκαν μετά την ολοκλήρωση τυπικών απολογιών ενώπιον της 5ης τακτικής Ανακρίτριας η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη φοιτήτρια που συνελήφθη μαζί της οι οποίες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα. Αλλα 13 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Ο δράστης της επίθεσης έχει συλληφθεί και έφερε μαζί του στρατιωτική ταυτότητα, όπως μετέδωσε το CNN. Πανικός και σύγχυση επικράτησε στο αεροδρόμιο για αρκετή ώρα μετά το περιστατικό.
  • Mε την φωνή της να τρέμει από την συγκίνηση, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα έπλεξε σήμερα, κατά την διάρκεια της τελευταίας ομιλίας που εκφώνησε από τον Λευκό Οίκο, το εγκώμιο της «θαυμάσιας διαφορετικότητας» της Αμερικής, προτρέποντας παράλληλα τη νεολαία να μην φοβάται το μέλλον.
  • Χιονοθύελλες που σημειώθηκαν στη Βουλγαρία παρέλυσαν σήμερα, Παρασκευή, την κυκλοφορία και προκάλεσαν διακοπή της ηλεκτροδότησης σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια, ενώ παράλληλα υποχρέωσαν την εταιρεία παραγωγής ατομικής ενέργειας Nuclearelectrica στη γειτονική Ρουμανία να κλείσει τον αντιδραστήρα Νο 1.
  • Χιλιάδες πάπιες θανατώθηκαν την Παρασκευή στη νοτιοδυτική Γαλλία, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποφευχθεί η εξάπλωση του στελέχους H5N8 του ιού της γρίπης των πτηνών.
  • Αστυνομικοί στη συνοικία των Βρυξελλών Μόλενμπεκ δήλωσαν μαζικά ασθενείς σήμερα παραπονούμενοι ότι η επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν τους έχει εξουθενώσει, ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Οικονομία

  • Ετοιμασίες για πολιτική διαπραγμάτευση και παράταση της εκκρεμότητας για την οικονομία κάνουν ξανά στην κυβέρνηση, καθώς πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαιώνουν στο Βήμα της Κυριακής τις πληροφορίες ότι δεν αναμένεται συμφωνία στο προσεχές Eurogroup (26 Ιανουαρίου).
  • H κυβέρνηση στοχεύει να λάβει τον Μάρτιο το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ, το οποίο θα δαπανηθεί για την αποπληρωμή οφειλών του κράτους σε ιδιώτες. Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι, σε αντίθεση με ορισμένα δημοσιεύματα, η εκταμίευση του ποσού αυτού δεν συνδέεται με τη β' αξιολόγηση.
  • Παρά την ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο γ' τρίμηνο 2016, την αύξηση της απασχόλησης και την παραμονή της ιδιωτικής αποταμίευσης σε αρνητικό έδαφος κατά το πρώτο εξάμηνο, ο όγκος του λιανικού εμπορίου ακολούθησε πτωτική πορεία, επισημαίνουν οι αναλυτές της Alpha Bank. Την αρνητική εξέλιξη αποδίδουν στη μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος των νοικοκυριών, λόγω της αύξησης των φορολογικών επιβαρύνσεων και της μείωσης των καθαρών κοινωνικών μεταβιβάσεων.
  • Στη «μεγάλη τομή» που προωθείται μέσω της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας για τη δημιουργία ενοποιημένου φορέα, ο οποίος θα αναλάβει την ολοκλήρωση του κτηματολογίου αναφέρθηκε ο υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης σε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (ΣΕΚΤ). Ο υπουργός είπε ότι ο ενιαίος φορέας θα είναι μετεξέλιξη της ΕΚΧΑ, θα έχει δημόσιο χαρακτήρα και θα διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας.
  • Η αύξηση του ΕΦΚ επηρεάζει τις φορολογικές επιβαρύνσεις κατά 3,7 λεπτά για τις βενζίνες, 10 λεπτά για το πετρέλαιο κίνησης και 7 λεπτά για το υγραέριο κίνησης, σημειώνει το υπουργείο Οικονομίας δίνοντας διευκρινίσεις για τις τιμές στα καύσιμα προκειμένου «να προστατεύσει τους πολίτες από λανθασμένες εντυπώσεις». Ωστόσο, προσθέτει, από τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία, η αγορά δείχνει να απορροφά μέρος των αυξήσεων. Αποδίδει δε το φούσκωμα των τιμών στη μεγάλη αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Αθλητισμός

  • Τρίτο «χτύπημα» για τον Παναθηναϊκό και τον Μαρίνο Ουζουνίδη, καθώς μετά τους Κουλιμπαλί, Γουακάσο ο τεχνικός των «πρασίνων» χάνει και τον Πολ Ζοσέ Εμποκού. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Κονγκό για το Κόπα Άφρικα 2017, που θα φιλοξενηθεί στην Γκαμπόν από τις 14 Ιανουαρίου ως τις 5 Φεβρουαρίου 2017.
  • Ο Φελίπε Πάρντο δεν δείχνει να υπολογίζεται από τον Πάουλο Μπέντο στον Ολυμπιακό, αλλά αποτελεί περιουσιακό στοιχείο των «ερυθρόλευκων» και ως εκ τούτου θα αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την περίπτωσή του.
  • Ο Ζοσέ Μουρίνιο, πιστεύει ότι ένα διευρυμένο Μουντιάλ, θα αναπτύξει το άθλημα σε περιοχές που το ποδόσφαιρο δεν έχει ισχυρά θεμέλια, χωρίς να αποδειχθεί ότι είναι ένα βάρος για τους δύο συλλόγους ή τους παίκτες σε μεγάλα πρωταθλήματα. Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο θέλει να αυξήσει τον αριθμό συμμετοχής σε 48 χώρες από το 2026, αλλά οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, παραμένουν αντίθετοι στα σχέδια για την επέκταση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πέραν από τη σημερινή κατανομή του, που είναι 32 ομάδες. Το Συμβούλιο της FIFA αναμένεται να καταλήξει σε απόφαση αυτό το μήνα για το αν θα προστεθούν περισσότερες ομάδες στο τουρνουά.
  • Λίγους μήνες μετά την τραγωδία, η ζωή για τη Σαπεκοένζε δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί. Έτσι, μετά τον πρόσφατο αγώνα της ομάδας Νέων, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συγκέντρωση των «μεγάλων» για το 2017, αφού ο βραζιλιάνικος σύλλογος καλείται να προετοιμαστεί για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Τα αποδυτήρια ράγισαν όταν οι νέοι παίκτες αντίκρισαν τον Ζαγκέιρο Νέτο (ένας από τους τρεις επιζήσαντες του αεροπορικού δυστυχήματος), ο οποίος στεκούμενος σε πατερίτσες, πέρασε το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα.
  • Ο Μάρκο Σίλβα στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Χαλ, επέλεξε να διαφοροποιηθεί από τον συμπατριώτη Ζοζέ Μουρίνιο, που ...ονομάστηκε «Special One», όταν έφτασε στην Αγγλία για να αναλάβει την Τσέλσι. «Δεν είμαι «Special One», είμαι ο Μάρκο Σίλβα,» είπε ο Πορτογάλος, ο οποίος εμφανίστηκε χαμογελαστός, στην συνέντευξη για το παιχνίδι του Σαββάτου με την Σουόνσι για το FA Cup, που θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού στις «τίγρεις» της Χαλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου