Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 5 ιανουαρίου, 2017

  • Στα χέρια των αρχών βρίσκεται πλέον η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη Πόλα Ρούπα η οποία συνελήφθη στην Αττική. Μαζί της ήταν το παιδί της ενώ συνελήφθη και μια 25χρονη. sunelifthi-stin-attiki-i-pola-roupa του Παναγιώτη Σπυρόπουλου.
  • «Την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Εν τω μεταξύ, περίπου 94.000 εκπαιδευτικοί κατέθεσαν αίτηση για μια από τις 21.000 θέσεις αναπληρωτή
  • Ξεκινά εντός του Ιανουαρίου η εφαρμογή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το οποίο θα καλύψει πανελλαδικά περίπου 700.000 δικαιούχους που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Αναλυτικά, τα κριτήρια σε εισόδημα και περιουσία.
  • Τα απρόοπτα στην υπόθεση της «Ρόδας» που στήθηκε (αλλά δεν γύρισε) στο Σύνταγμα συνεχίζονται, ακόμα και στη διάρκεια της αποσυναρμολόγησής της.
  • Συνελήφθη από την Αστυνομία η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη. Προηγήθηκε επιχείρηση τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε περιοχή των νοτίων προαστίων της Αττικής. Συνελήφθη και μια 25χρονη, η οποία την φιλοξενούσε.
  • Ανοιχτοί από την Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα θα παραμείνουν σταθμοί του Μετρό, με νέα απόφαση του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, ώστε να φιλοξενηθούν οι άστεγοι για να προστατευθούν από το επερχόμενο δριμύ κύμα ψύχους. Οι σταθμοί που θα μείνουν ανοιχτοί είναι Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο.

Κόσμος

  • Με ανασχηματισμό της κυβέρνησης επιχειρεί ο Μαδούρο να δαμάσει την οικονομική κρίση από την οποία μαστίζονται οι πολίτες στη Βενεζουέλα. Επέλεξε, ωστόσο, ακόμα σκληρότερους και αμετακίνητους οπαδούς του οικονομικού του μοντέλου.
  • Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι, διοικητή του αυτοαποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου στον πόλεμο του 1998-1999, βάσει εντάλματος της Σερβίας.
  • Ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε ότι το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για την κατάργηση του προγράμματος ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης που έχει γίνει γνωστό με την ονομασία Obamacare θα διαμορφωθεί τους αμέσως προσεχείς μήνες, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να αποκρούσει τις καταγγελίες των Δημοκρατικών πως το Κογκρέσο και η επόμενη κυβέρνηση της χώρας ετοιμάζεται να διαλύσει το πρόγραμμα χωρίς να προτείνει καμιά εναλλακτική λύση.
  • Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανέθεσε στον Τιμ Μπάροου καθήκοντα πρεσβευτή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του προκατόχου του, ο οποίος αποχώρησε φέρνοντας στο φως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Λονδίνο στο ζήτημα του Brexit.
  • Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε μέσα από την πλατφόρμα του Facebook ότι στηρίζει την απονομή χάριτος στον νεαρό ισραηλινό υπαξιωματικό που κρίθηκε ένοχος από στρατοδικείο για την δολοφονία ενός Παλαιστινίου δράστη επίθεσης, τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε ενώ αυτός κειτόταν τραυματισμένος στο έδαφος στη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Οικονομία

  • Για απάτη εις βάρος των ασφαλισμένων επαγγελματιών και αγροτών κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ. Ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σημειώνει ότι το έναντι στην καταβολή των εισφορών σημαίνει ότι το υπόλοιπο θα επιβαρύνεται με επιτόκιο 8,05%.
  • Ο Σίνζο Άμπε ζήτησε από τους επιχειρηματίες να υποστηρίξουν την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της οικονομίας, μέσω της αύξησης των μισθών το 2017, σε συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσαν κατά τις προηγούμενες χρονιές.
  • Η Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει 95 εκατ. δολάρια για να κλείσει η υπόθεση μήνυσης που άσκησε εις βάρος της η αμερικανική κυβέρνηση για φοροδιαφυγή. Οι ΗΠΑ κατηγορούσαν την τράπεζα για τη χρήση «χρεοκοπημένων» εταιρειών, ώστε να αποκρύπτει φορολογικές υποχρεώσεις.
  • Το παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε υπερβαίνοντας το 325% του παγκόσμιου ΑΕΠ πέρυσι, καθώς το δημόσιο χρέος σημείωσε μεγάλη άνοδο, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute for International Finance).
  • «Αν διαιωνιστεί η σημερινή κατάσταση επιτροπείας από ξένους τεχνοκράτες, η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη είτε θα παραμείνει στα χαρτιά, με υποκατάσταση της απουσίας ουσιαστικής συμμετοχής από κάποια ειδική επιτροπεία, είτε θα λυθεί κάποια στιγμή μέσω της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

Αθλητισμός

  • Νικηφόρα ξεκίνησε το 2017 για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της εξ αναβολής 1ης αγωνιστικής, με τον Φορτούνη να ισοφαρίζει στο 54΄ το γκολ με πέναλτι που είχε σημειώσει ο Μάσα στο 27ο λεπτό και τον Μάριν να σημειώνει το «χρυσό» γκολ στις καθυστερήσεις.
  • Με γκολ του Μάριν στο 92' ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος προηγήθηκε στο Γ.Καραϊσκάκης (Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-1), στο πλαίσιο της (εξ αναβολής) 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Δύο βαθμούς «πέταξε» η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναιτωλικό (ΑΕΚ - Παναιτωλικός 0-0). Κέρκυρα και Ατρόμητος έμειναν στην ισοπαλία (Κέρκυρα - Ατρόμητος 1-1), ενώ η Λάρισα επικράτησε της Βέροιας με ανατροπή (Λάρισα - Βέροια 2-1).
  • Με ανατροπή και παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, η ΑΕΛ πέτυχε πολύτιμη νίκη με 2-1 επί της Βέροιας στη Λάρισα, σε αναμέτρηση για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική της Super League. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου με τον Τόνι Κάλβο, αλλά ο Γκαγέχο (στο ντεμπούτο του) ισοφάρισε στο 54΄ και οι «βυσσινί» πήραν τη νίκη με πέναλτι του Ναζλίδη στο 82΄, αν και είχαν μείνει με δέκα παίκτες από το 59΄, λόγω αποβολής του Ντοντό.
  • ΑΕΚ και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική της Super League. Η «ένωση» είχε την συντριπτική κατοχή, πολλές ευκαιρίες, αλλά «κλειδώθηκε» από την πολυπρόσωπη και καλά στημένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Αυτή ήταν η 5η εντός έδρας ισοπαλία σε οχτώ αγώνες, για την ομάδα του Μοράις που συνεχίζει να «πετάει» βαθμούς στο ΟΑΚΑ, αν και παραμένει αήττητη.
  • Αρκετές εκπλήξεις είχε η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League, με αποτέλεσμα να αλλάξει η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας και ο Απόλλων Σμύρνης να πιάσει κορυφή. Η Λαμία στο Αίγιο δέχθηκε το πρώτο της γκολ για τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα και παράλληλα την πρώτη της ήττα που την έφερε στην δεύτερη θέση. Αυτό σε συνδυασμό και με την ήττα του Άρη από την Καλλιθέα με 2-0 την Τρίτη (3/1) διαφοροποίησε την βαθμολογία του πρωταθλήματος. Έδαφος έχασε και ο ΟΦΗ με την ήττα από τον Αγροτικό Αστέρα με 2-1, ενώ σημαντικούς βαθμούς πήραν η Ελευσίνα στην Καρδίτσα, και τα Χανιά με τη νίκη τους με 2-0 μέσα στην Κομοτηνή απέναντι σε έναν Πανθρακικό που πλέον μπαίνει σε δύσκολη τροχιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου