Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, 2017

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία σήμανε το βράδυ της Δευτέρας, όταν πολίτης ανέφερε ότι αναγνώρισε τον μακελάρη του κλαμπ Ρέινα στην Κωνσταντινούπολη. Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψή του.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προς τον οποίο εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, σε αποθηκευτικό χώρο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη φωτιά δεν κινδύνευσε κανείς.
  • Σε μικρή χειρουργική επέμβαση στο ώμο πρόκειται να υποβληθεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Η επέμβαση, στην αριστερή κλείδα στο σημείο ένωσής της με την ωμοπλάτη, θα πραγματοποιηθεί από στρατιωτικούς γιατρούς στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
  • Για εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από το «καταστροφολογικό δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian», κάνουν λόγο πηγές της κυβέρνησης, εγκαλώντας τους συντάκτες του δημοσιεύματος, πως «επικαλούνται στοιχεία του 2011 και 2012 για την Υγεία, δημιουργώντας μία παντελώς ανυπόστατη και ψευδή εικόνα πλήρους κατάρρευσης».
  • Δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα, αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της θνησιμότητας -είναι η εικόνα ενός συστήματος υγείας που καταρρέει, γράφει η ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα.

Κόσμος

  • Κατόπιν απαίτησης της Αγκυρας και με τη συνεργασία της κατοχικής κυβέρνησης στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, ο γνωστός για τη δράση του υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και των βασικών ελευθεριών στην Τουρκία μόδιστρος Μπαρμπαρός Σανσάλ «απελάθηκε» στην Τουρκία.
  • Οι τουρκικές αρχές βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς την ώρα που η τουρκική αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του «στρατιώτη» του Ισλαμικού Κράτους. Με τη χώρα παγωμένη μπροστά στο αιματοκύλισμα, η κυβέρνηση διαμηνύει πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία θα συνεχιστούν έως ότου εξαλειφθεί κάθε απειλή για την Τουρκία.
  • Με πρόταση του ιδρυτή του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), Μπέπε Γκρίλο, ο κώδικας δεοντολογίας πρόκειται να αλλάξει και τα μέλη και τα στελέχη του κινήματος δεν θα είναι υποχρεωμένα να παραιτούνται αυτόματα από τυχόν δημόσια αξιώματά τους στην περίπτωση που λαμβάνουν δικαστική κλήση σε απολογία ή ξεκινά έρευνα σε βάρος τους.
  • Η μάχη που δίνουν οι ιρακινές δυνάμεις και ο διεθνής συνασπισμός για να ανακαταλάβουν τη Μοσούλη μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ιράκ.
  • Περισσότερα από 900 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές λόγω εμπρησμών στη Γαλλία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετέδωσαν τη Δευτέρα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Οικονομία

  • Είκοσι εννέα ακίνητα-«φιλέτα» ιδιοκτησίας ΙΚΑ περνούν στην κατοχή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), μεταξύ των οποίων το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσαλλονίκη.
  • Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών για το 2017 εκφράζουν οι βασικοί παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς. Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Σ.Λαζαρίδης, μιλώντας στην πανηγυρική έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του ΧΑ εξέφρασε αισιοδοξία, τονίζοντας ότι «στην ΕΧΑΕ εργαζόμαστε ώστε να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις».
  • Από την 1η Ιανουαρίου 2017, ξεκίνησε η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με στόχο, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ώστε να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, σημειώνει το υπουργείο Εργασίας. Η διαδικασία ενοποίησης των μητρώων των εντασσόμενων στον ΕΦΚΑ φορέων από την ΗΔΙΚΑ θα ολοκληρωθεί στις 16/01/2017. Τι θα ισχύει στο μεταβατικό διάστημα.
  • Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση του 2017, εν μέσω ιδιαίτερα χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, με τον τζίρο να ξεπερνά μόλις τα 10 εκατ. ευρώ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 646,61 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,46%.
  • Ολοκληρώθηκε‭ ‬‬και‭‭ ‬τυπικά‭‭ ‬ ‬η‭ ‬διαδικασία‭ ‬της μεταβίβασης των μετοχών του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας ΑΕ (ΤΑΝΕΟ ΑΕ), στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ΑΕ (ΕΤΕΑΝ ΑΕ), με την καταχώρηση της πράξης μεταβίβασης, στο βιβλίο μετόχων της ΤΑΝΕΟ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου