Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, 2017

Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. «Όλα ξεκινούν σήμερα» ήταν το μήνυμα του στο Twitter το πρωί για να δηλώσει μετά τον όρκο στο Καπιτώλιο πως «η Αμερική είναι πρώτα και πάνω απ' όλα».
  • Με την κοινή παραδοχή ότι το σύστημα δανειοδότησης ΜΜΕ και κομμάτων από τράπεζες ήταν προβληματικό, αλλά με διαφορετικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις, τόσο ως προς τα αίτια, όσο και ως προς τις ευθύνες, εμφανίστηκαν τα κόμματα κατά τη συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή επί του πορισματικού σχεδίου της πλειοψηφίας.
  • Από τις 2 έως και τις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
  • Στο μπλόκο της Νίκαιας θα συμμετάσχουν και οι αγρότες της Λάρισας την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, με βάση τις αποφάσεις που πήραν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι αγροτικοί σύλλογοι και οι επιτροπές αγώνα, σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους από τις άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.
  • Νεαρά άτομα επιτέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Τοσίτσα, στα Εξάρχεια.
  • Οι συνταξιούχοι δεν πείθονται από τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν κι άλλες μειώσεις, αφού οι νόμοι υπάρχουν, είναι ψηφισμένοι και η εφαρμογή τους γίνεται καθημερινά, δήλωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων και της Ομοσπονδίας του ΙΚΑ έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Κόσμος

  • Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εν μέσω διαδηλώσεων και διεθνούς ανησυχίας για την κατεύθυνση της προεδρίας του. «Όλα ξεκινούν σήμερα» ήταν το μήνυμα με το οποίο ξεκίνησε την ημέρα στο προσφιλές του Twitter για να δηλώσει μετά τον όρκο στο Καπιτώλιο πως «η Αμερική είναι πρώτα και πάνω απ' όλα» στο γνώριμο εριστικό και εθνικιστικό ύφος των προεκλογικών του εμφανίσεων.  Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας στην Ουάσινγκτον. Βήμα-βήμα πώς εξελίχθηκε η τελετή ορκωμοσίας. Όλες οι εξελίξεις. Φωτορεπορτάζ, βίντεο
  • Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην αμερικανική πρωτεύουσα, στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Η Γερμανία θα χρειαστεί μια νέα οικονομική στρατηγική, προσανατολισμένη στην Ασία, σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ αρχίσει έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, δήλωσε λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προειδοποιώντας ότι επίκειται δύσκολη περίοδος στις διεθνείς σχέσεις. «Αυτά που ακούσαμε σήμερα ήταν υψηλοί, εθνικιστικοί τόνοι» τόνισε ο Γκάμπριελ σημειώνοντας πως Ευρώπη και Γερμανία πρέπει να ενωθούν προς υπεράσπιση των συμφερόντων τους.
  • Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε το «επικίνδυνο κλίμα κατά της αστυνομίας» που επικρατεί στις ΗΠΑ και βεβαίωσε ότι θα «το σταματήσει», σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αμέσως μετά την ορκωμοσία. Παράλληλα, επαναλαμβάνεται η δέσμευση Τραμπ για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ αναφέρεται ότι θα αναπτυχθεί σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας για την αποτροπή επιθέσεων από το Ιράν και τη Βόρειο Κορέα. Στις πρώτες επίσημες πράξεις του νέου προέδρου, η ανακήρυξη εθνικής Ημέρας Πατριωτισμού...
  • «Προσεύχομαι προκειμένου οι αποφάσεις σας να καθοδηγούνται από τις πλούσιες πνευματικές κι ηθικές αξίες που διαμόρφωσαν την ιστορία του αμερικανικού λαού και από την δέσμευση του έθνους σας για την προαγωγή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ελευθερίας στον κόσμο» αναφέρει ο Πάπας Φραγκίσκος σε μήνυμά του προς τον Ντόναλντ Τραμπ. «Υπό την προεδρία σας, ο κύρος της Αμερικής να συνεχίσει να διαμορφώνεται πάνω απ' όλα την έγνοιά της για τους φτωχούς, όσους απορρίφθηκαν και όσους βρίσκονται σε ανάγκη».

Οικονομία

  • Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard and Poor's επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα Β-/Β και διατήρησε σταθερές τις προοπτικές του.
  • Αναγκαία, αλλά όχι ικανή προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου για την αύξηση του ΑΕΠ το 2017, είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, τονίζει σε έκθεσή του το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο (ΕΔΣ).
  • Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει από τον ΟΑΕΔ η έναρξη καταγραφής των ανέργων που θα ενταχθούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας 274 δήμων. Το πρόγραμμα θα έχει 23.000 ωφελούμενους και, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στη Βουλή, έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη προεργασία και συνεργασία με τους δήμους για να ξεκινήσουν οι εγγραφές. Τι απάντησε για τους εργαζόμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που προβλέπεται για τα Κέντρα Φιλοξενίας.
  • Με 1,8 δισ. ευρώ θα ενισχύσει φέτος τα δημόσια έσοδα η Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως ανακοινώθηκε, από το μέρισμα που θα διαθέσει η ΤτΕ στους μετόχους για τη χρήση του 2016 θα διαθέσει υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου το ποσό των 1,079 δισ. ευρώ.
  • Παραλληλισμούς με τη Μεγάλη Ύφεση το 1929-1933 στις ΗΠΑ κάνει η Eurobank σχολιάζοντας την εκτίναξη της ιδιωτικής κατανάλωσης και τη βουτιά των επενδύσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία. Η σημαντική αλλαγή της σύνθεσης του ΑΕΠ, είναι ένα εκ των βασικών αποτελεσμάτων της πρωτόγνωρης, για ανεπτυγμένη οικονομία, ελληνικής μεγάλης ύφεσης, εξηγούν οι αναλυτές στην εβδομαδιαία ανάλυση της Eurobank «7 Ημέρες Οικονομία».

Αθλητισμός

  • Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Κρίστοφερ Σάμπα, ο οποίος έλυσε την Παρασκευή κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την «πράσινη» ΠΑΕ.
  • Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο αποχώρησε με ενοχλήσεις από την χθεσινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό, για αυτό και αντικαταστάθηκε προληπτικά από τον Βλάνταν Ίβιτς. Ωστόσο, ο Ισπανός άσος υποβλήθηκε σε υπερηχογραφικό έλεγχο, ο οποίος ήταν «καθαρός» και αναμένεται να τεθεί κανονικά στην διάθεση του προπονητή του, εν όψει του αγώνα που ακολουθεί με τον ΠΑΣ. Στο μεταξύ, ο Αιγύπτιος άσος, Αμρ Ουάρντα που βρίσκεται στην Γκαμπόν με την Εθνική ομάδα της χώρας του, που δίνει «το παρών» στο Κόπα Άφρικα, έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του σήμερα στον ΠΑΟΚ και απομένει απλά η ανακοίνωση της μεταγραφής του.
  • Ετοιμος να επιστρέψει στο δυναμικό της Σαπεκοένσε και να βοηθήσει στην ανασύνταξη της βραζιλιάνικης ομάδας, είναι ο Τούλιο ντε Μέλο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, που έχει κάνει καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα με ομάδες όπως η Παλέρμο, η Λιλ και η Βαγιαδολίδ, απάντησε θετικά στο κάλεσμα και θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στην δύσκολη αποστολή που έχουν οι άνθρωποι της Σαπεκοένζε.
  • Ένας Βρετανός εργάτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή σταδίου, το οποίο προορίζεται να φιλοξενήσει αγώνες του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του 40χρονου άτυχου άνδρα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Κατάρ, χωρίς όμως να δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι το συμβάν σημειώθηκε στο υπό κατασκευή στάδιο «Χαλίφα».
  • Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα αγόρασε τα ποδοσφαιρικά δικαιώματα ενός αγοριού 13 ετών αντί 200.000 ευρώ, ποσό που θα μπορούσε, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Times», να ανέλθει σε περίπου 300.000 ευρώ, εφόσον υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου