Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Νέοι νόμοι που τίθενται σε εφαρμογή το 2017 σε Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη και Κονέκτικατ


Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, 2017

AP Photo/Kathy Willens.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η νέα χρονιά φέρνει μαζί της καινούριες αποφάσεις, νέες δυνατότητες και νέους κανόνες, όπως για το ποια επιγραφή θα έχει το τοπικό εστιατόριό σας στην τουαλέτα του, επεσήμανε το nbcnewyork.com.
Αυτή είναι μία από τα πολλές νομικές αλλαγές που τίθενται σε ισχύ από τις αρχές του επόμενου έτους στην τριπολιτειακή περιοχή, κάποιες ασήμαντες και κάποιες με σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή και την υγεία των ανθρώπων.
Ακολουθεί ένας κατάλογος με μερικούς άλλους αξιοσημείωτους νόμους και κανονισμούς που αλλάζουν ή θα τεθούν σε εφαρμογή από την αρχή του έτους.
Πολιτεία της Νέας Υόρκης
*Οι κανονισμοί για τον κατώτερο μισθό θα τεθούν σε ισχύ στο τέλος του έτους. Το ελάχιστο ωρομίσθιο θα ανέλθει σε $11 στην πόλη της Νέας Υόρκης ($10,50 αν η επιχείρηση έχει 10 ή λιγότερους υπαλλήλους). Στο Λονγκ Αϊλαντ και στο Ουέστσεστερ πηγαίνει στα $10 και στο υπόλοιπο της πολιτείας στα $9,70.
* Τα αυτόματα καταστήματα που διεξάγουν ετήσιες επιθεωρήσεις στα οχήματα θα πρέπει πλέον να δοκιμάσουν την απόχρωση των παραθύρων σας για να βεβαιωθούν ότι συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με το πόσο φως θα εισέρχεται μέσα στο αυτοκίνητο.
* Οι ασφαλιστές θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα της ναλοξόνης, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για να αποτρέψει τις επιπτώσεις από τις υπερβολικές δόσεις οπιοειδών.
Πόλη της Νέας Υόρκης
* Ενα νέο Τμήμα της Αμειβόμενης Φροντίδας στο Γραφείο Προτύπων Εργασίας (Office of Labor Standards) θα επιβλέπει τα δικαιώματα των εργαζομένων που παρέχουν κατ ‘οίκον φροντίδα και φροντίδα των παιδιών και θα συλλέγει τις καταγγελίες που σχετίζονται με την παραβίαση του εργατικού δικαίου.
* Η αναμόρφωση των νόμων αδειοδότησης για τα πλυντήρια θα αναβαθμίσει τα πρότυπα υγιεινής και θα θέσει νέους κανόνες γύρω από βιομηχανικά πλυντήρια, έτσι ώστε τα καθαρά και τα βρώμικα ρούχα να διατηρούνται χωριστά.
* Ολες οι τουαλέτες ατομικής χρήσης σε επιχειρήσεις ανά από την πόλη, θα πρέπει να είναι ουδέτερες από άποψη φύλου και να επισημαίνονται ως τέτοιες.
 Νέα Ιερσέη
*Οι φόροι επί των πωλήσεων στην πολιτεία υποχωρούν στο 6,875% από το 7%.
* Η απαλλαγή από τον φόρο κληρονομιάς -ό, τι μπορείτε να αφήσετε σε ορισμένους ανθρώπους μετά τον θάνατο σας, χωρίς την καταβολή του φόρου περιουσίας – τριπλασιάζεται στα $2 εκατομμύρια.
* Το ποσό του εισοδήματος από συντάξεις που εξαιρείται από τον φόρο εισοδήματος αυξάνεται κατά πέντε φορές.
 Κονέκτικατ
* Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα επιτρέπεται στους εργοδότες να ρωτούν σχετικά με προηγούμενες συλλήψεις ή καταδίκες του αιτούμενου εργασία κατά την αρχική αίτηση.
* Νέες πινακίδες θα πρέπει να αναφέρουν την προσβασιμότητα για άτομα με σωματική αναπηρία.
* Ορισμένα ασφαλιστικά συμβόλαια θα πρέπει να καλύπτουν την πιο προηγμένη τεχνολογία μαστογραφίας μετά από αίτημα μιας γυναίκας.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου