Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Λιμάνι Κατακόλου: Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της νέας χρονιάς έφερε 2.000 επιβάτες

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου, 2017     ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 2017 
Το πανέμορφο πλοίο της εταιρείας Costa«Luminosa», ήταν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που αφίχθη χθες το πρωί στο Λιμάνι του Κατακόλου, φέρνοντας μαζί του πάνω από 2.000 επιβάτες και περίπου 1.000 μέλη πλήρωμα. Αν και αυτό το ταξίδι ήταν το τελευταίο για το πρόγραμμα «Κρουαζιέρα της Μεσογείου», καθώς από σήμερα θα ξεκινήσει τα ταξίδια της Παγκόσμιας κρουαζιέρας, φαίνεται πως το Costa Luminosa είναι ένα γούρικο κρουαζιερόπλοιο, με δεδομένο πως και πέρυσι που ήταν το πρώτο της χρονιάς, οι αφίξεις για το Κατάκολο ήταν ικανοποιητικές. Έτσι έτυχε μεγάλης υποδοχής από τους εκπροσώπους του Λιμενικού Ταμείου και του Λιμεναρχείου Κατακόλου, που επισκέφθηκαν τους χώρους του χθες το πρωί και απόλαυσαν τις ομορφιές του, που συνδυάζονταν μοναδικά με την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.
Στην λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε μέσα στο κρουαζιερόπλοιο, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Σάκης Αντωνόπουλος, ο υπεύθυνος Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης, Άγγελος Παναγιωτακόπουλος, ο ναυτικός πράκτορας, Παναγιώτης Φάκλαρης καθώς και ο Λιμενάρχης Κατακόλου, Ευστάθιος Κουκουνάρης. Τους φορείς της περιοχής υποδέχθηκε ο πλοίαρχος, Πιέτρο Σινίσι με αξιωματικούς του πλοίου, όπου αντάλλαξαν ευχές και αναμνηστικά δώρα. Λίγο αργότερα οι φορείς ξεναγήθηκαν στους χώρους του κρουαζιερόπλοιου, απολαμβάνοντας την ξεχωριστή διακόσμηση και ομορφιά του σε κάθε του χώρο.
«Καλωσορίσαμε το Costa Luminosa, είναι το πρώτο βαπόρι που επισκέπτεται το λιμάνι μας για το 2017 και πρέπει να επισημάνω πως και πέρυσι είχαμε την χαρά να τους υποδεχθούμε πρώτους είχαν φτάσει 1η Ιανουαρίου πέρυσι και αποδείχθηκε πως το βαπόρι ήταν γούρικο. Δηλαδή από τις αφίξεις που είχαμε προγραμματισμένες για πέρυσι παρά τις ακυρώσεις που υπήρξαν λόγω καιρού στο τέλος είχαμε και τρία βαπόρια παραπάνω από όσα υπολογίζαμε. Ελπίζω και εύχομαι να γίνει το ίδιο και φέτος, είναι μια καλή χρονιά ενώ και το 2016 έκλεισε καλά και ευχόμαστε το 2017 να πάει καλύτερα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Σάκης Αντωνόπουλος.
Από την πλευρά του ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου, Costa Luminosa, Πιέτρο Σινίσι, ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι: «Είναι για εμένα μεγάλη χαρά να είμαι εδώ και πραγματική χαρά το Κατάκολο να είναι το πρώτο λιμάνι για τη νέα χρονιά. Έφτασα στο Κατάκολο για πρώτη φορά πριν από 21 χρόνια, όταν ήμουν 3ος αξιωματικός και μπορώ να πω πως το Λιμάνι του Κατακόλου αναβαθμίζεται διαρκώς και θέλω να υπογραμμίσω ότι οι άνθρωποι στην περιοχή είναι φιλόξενοι και ευγενικοί στους επιβάτες μας και οι ίδιοι οι επιβάτες μας είναι αρκετά χαρούμενοι από την επίσκεψή τους στην Ολυμπία η οποία μαζί με το Λιμάνι θα βρίσκονται για τα επόμενα χρόνια στα προγράμματα της εταιρείας». 
Με τοπικό κρασί τα χρόνια πολλά
Ένα ξεχωριστό δώρο στον πλοίαρχο του Costa Luminosa, Πιέτρο Σινίσι, παρέδωσε ο υπεύθυνος Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης, Άγγελος Παναγιωτακόπουλος. Του προσέφερε δύο μπουκάλια εκλεκτό κρασί τοπικής ποικιλίας από το Κτήμα Σταυρόπουλου που λειτουργεί στο Παλαιοχώρι της Γαστούνης. Πρόκειται για τις ποικιλίες «Μοσχοφίλερο» και «Αυγουστιάτης», οι οποίες θα ταξιδέψουν σε ολόκληρη τη γη μέσω του Costa Luminosa.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Παναγιωτακόπουλος σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι: «Ορμώμενος από το γεγονός ότι εσείς κυβερνάτε το πλοίο σας από τη γέφυρα, θα ήθελα να αναφερθώ σε μία άλλη γέφυρα, αυτή της επικοινωνίας, μέσω της οποίας μπορούμε να βρισκόμαστε σε επαφή, ώστε να είμαστε σε θέση να επιλύουμε προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν. Πρώτιστο μέλημά μας είναι η ασφάλεια του λιμένος και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουμε έτοιμες προς εφαρμογή δύο μελέτες που αφορούν σε εξοπλισμό με υπερσύγχρονα μηχανήματα». 
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου