Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, 2017

  • Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της δημοσιογράφου Τατιάνας Στεφανίδου υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός. Ο βουλευτής ζητά την αυτόφωρη σύλληψη της Τατιάνας Στεφανίδου με αφορμή ένα βίντεο που παρουσιάστηκε στην εκπομπή της από τα επεισόδια σε σχολείο στο Πέραμα.
  • Προβάδισμα 14,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Ιανουαρίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.
  • Επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Αγίου Δημητρίου.
  • Δεν τίθεται θέμα συζήτησης των αποτελεσματικών εγγυήσεων και της ασφάλειας της Τουρκίας στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Προσέθεσε επίσης πως όταν η συμφωνία διασφαλιστεί η Τουρκία από πλευράς Κύπρου πρέπει να τύχει συμπεριφοράς σαν να έχει ενταχθεί στην ΕΕ.
  • Νεκρός, με εμφανή τραύματα στο λαιμό, βρέθηκε εντός της οικίας του σε διαμέρισμα 5ου ορόφου στην Ηρώων Πολυτεχνείου 57 στον Πειραιά ένας 82χρονος.

Κόσμος

  • O Φρανσουά Ολάντ δεν επιθυμεί να προεδρεύσει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όταν αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας τον προσεχή Μάιο, επισήμαναν συνεργάτες του, διαψεύδοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ελπίζει να διαδεχθεί τον Ντόναλντ Τουσκ στην επίβλεψη των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Η Γερμανία δεν θα ανεχτεί οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να κατασκοπεύουν εντός των επικράτειάς της, διεμήνυσε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντικατασκοπείας (BfV), Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, έπειτα από την έναρξη έρευνας με εντολή των εισαγγελικών αρχών για πιθανή κατασκοπεία τούρκων ιμάμηδων.
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίζεται το μεσημέρι της Παρασκευής τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Βήμα προς βήμα το πρόγραμμα της ορκωμοσίας στην Ουάσινγκτον -από το τσάι με τον Μπαράκ και την Μισέλ Ομπάμα και την έναρξη της τελετής στο Καπιτώλιο έως τον όρκο, τη στρατιωτική παρέλαση και την πορεία των 2,4 χιλιομέτρων κατά μήκος της Λεωφόρου Πενσιλβάνια μέχρι τον Λευκό Οίκο. 
  • «Φρούριο» η Ουάσινγκτον εν όψει της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή, η οποία θα «συνοδευτεί» από μπαράζ διαδηλώσεων. Ο Τραμπ έφθασε με την σύζυγό του Μελάνια στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη για να κατευθυνθεί στο «Trump International Tower» για γεύμα με τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, ενώ ακολουθούν συναυλίες και σόου πυροτεχνημάτων κοντά στο Μνημείο Λίνκλοντ. «Πολύ προσωπική», ένα... «ντοκουμέντο φιλοσοφικών ιδεών» θα είναι η ομιλία της ορκωμοσίας, κατά δήλωση του εκπροσώπου του μεγιστάνα.
  • Οι Γερμανοί βουλευτές, αριστεροί και δεξιοί, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της νομιμοποίησης της χρήση της κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς από ασθενείς προσβεβλημένους από «σοβαρές» ασθένειες, όπως ορισμένες μορφές καρκίνου, και εφόσον δεν υπάρχει αποτελεσματική «εναλλακτική θεραπεία».

Οικονομία

  • Σημαντική υπέρβαση, τόσο των αρχικών, όσο και των αναθεωρημένων στόχων του Προϋπολογισμού, παρουσίασαν τα δημόσια έσοδα το 2016. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η υπέρβαση των εσόδων προ επιστροφών φόρων σε σχέση με τον αναθεωρημένο στόχο του Προϋπολογισμού, ανήλθε σε 1,848 δισ. ευρώ, ενώ των εσόδων μετά τις επιστροφές σε 1,870 δισ. ευρώ.
  • Αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε θα χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως ξεκαθάρισε, η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι πρόβλημα της Ελλάδος και όxι του Ταμείου διότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι τηρεί τα συμφωνηθέντα.
  • Εκποίηση 22 καταστημάτων σε Αττική και Κρήτη μέσα σε ένα εξάμηνο θέτει η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ως προϋπόθεση για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, ενώ προτείνει μέτρα για την προστασία μικρών και τοπικών παραγωγών.
  • Ψηφίστηκε το απόγευμα από την ολομέλεια, το νομοσχέδιο «υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις».
  • Η εξειδίκευση των κανόνων που θα ισχύσουν στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα αποτελέσει το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης του ESM τη Δευτέρα. «Θα εξετάσει πρώτα τους κανόνες που θα μπορούν να εφαρμοσθούν σε όλα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του ESM για το χρέος, περιλαμβανομένης της τιμολόγησης και της χρηματοδότησής τους, διασφαλίζοντας ότι το κόστος των μέτρων θα απομονώνεται και θα επιβαρύνει την Ελλάδα».

Αθλητισμός

  • Ποιος ποδοσφαιριστής της Bundesliga σε εντυπωσίασε περισσότερο το 2016; Κάποιος κορυφαίος επιθετικός ή μήπως ένας στυλοβάτης της άμυνας; Ψάχνουμε τον καλύτερο της χρονιάς και εσύ αποφασίζεις ποιος θα είναι αυτός!
  • Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας, έπειτα από 5,5 χρόνια. Ο Ισπανός τεχνικός υπέγραψε το συμβόλαιό του με την Ένωση την Πέμπτη και από αύριο αναλαμβάνει την τύχη της ομάδας. «Δεν επέστρεψα στην ομάδα για να πάρω προσωπική ρεβάνς για τον τρόπο με τον οποίο είχα αποχωρήσει» τόνισε στις πρώτε δηλώσεις του, ενώ συμπλήρωσε ότι «Επέστρεψα γιατί θέλω να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει. Δεν έχω έρθει ούτε για τα χρήματα ούτε για κάτι άλλο».
  • Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, την περασμένη Κυριακή. Με δύο γκολ του Μπεργκ στο 26ο (πέναλτι) και 29ο λεπτό, οι «πράσινοι» νίκησαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τον Πλατανιά με 2-1 (37΄ Γιακουμάκης), στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 16η ημέρα του πρωταθλήματος.
  • Με δυο τέρματα του Πάτρικ Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε αγχωτικά του Πλατανιά στην σχεδόν άδεια Λεωφόρο (Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 2-1), στο ματς που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Εύκολο απόγευμα είχε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου επικράτησε με άνεση του Λεβαδειακού (ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-0).
  • Ο Μάκης Μπελεβώνης εξελέγη νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου του Αγρινίου. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την πρόσφατη δήλωση του «ισχυρού άνδρα» των «κυανοκίτρινων», Φώτη Κωστούλα, ο οποίος γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει, αρχικά, από τη θέση του προέδρου και, όταν βρεθεί επενδυτής, και από αυτή του μεγαλομετόχου. Ανακοινώθηκε και η επιστροφή του Μάκη Χάβου στον πάγκο της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου