Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, 2017

  • Στη Μυτιλήνη θα βρεθεί ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να εξετάσει από κοντά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη Λέσβο και κατ’ επέκταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από την εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και τον εγκλωβισμό στα νησιά περισσότερων των 10.000 μεταναστών και προσφύγων.
  • Απέχουν οι συμβολαιογράφοι από τη διενέργεια πλειστηριασμών, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.
  • Τις εξελίξεις στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook ο Ευάγγελος Βενιζέλος. O επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε μέσω Twitter. Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση.
  • Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα».
  • Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε το απόγευμα της Τσίτης στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Κόσμος

  • Ο Μπαράκ Ομπάμα παραχωρεί την τελευταία συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος των ΗΠΑ πριν παραδώσει την εξουσία στον Ντόναλντ Τραμπ, δύο ημέρες αργότερα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
  • Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα μείωσε την ποινή της Τσέλσι Μάνινγκ, που είχε διοχετεύσει στον ιστότοπο WikiLeaks εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ.
  • O Βλαντιμίρ Πούτιν απαντά με σκωπτική διάθεση στις κατηγορίες περί κατασκοπείας σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες «δεν τρέχουν πίσω» από κάθε δισεκατομμυριούχο. Χαρακτηρίζει «παραλήρημα» τα περί φακέλου με οικονομικές δοσοληψίες και «ροζ» βίντεο του Τραμπ και αφού κάνει μία... ανάλυση περί πορνείας χαρακτηρίζει «χειρότερους από πόρνες» όσους βρίσκονται πίσω από τα πλαστά, όπως τα χαρακτηρίζει, έγγραφα.
  • Ο Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επικράτησε έναντι του Τζάνι Πιτέλα στην τέταρτη και τελική ψηφοφορία και αναδεικνύεται νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Διαδέχεται τον Ιταλό σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς. Οι συντηρητικοι κατέχουν πλέον και τα τρία κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επικεφαλής της Κομισιόν και τον Ντόναλντ Τουσκ στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
  • Τη μετάβασή του στις ΗΠΑ με την ευκαιρία της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει ο αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του μεγαλύτερου της αυστριακής αντιπολίτευσης, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, αναφέροντας πως θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία του κόμματος του και θα έχει συνομιλίες με σειρά Αμερικανούς πολιτικούς, ωστόσο δεν είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον ίδιο τον Τραμπ.

Οικονομία

  • Εγκρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης, από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, η διαδικασία για τη δεύτερη φάση απόσχισης του ΑΔΜΗΕ, με τη δημιουργία της εταιρείας συμμετοχών η οποία θα ελέγχει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ.
  • O βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας Τζόζεφ Στίγκλιτς υποστήριξε ότι η οικονομική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με δασμούς στις εισαγωγές, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, ενώ αναφέρθηκε στην προοπτική ενός «εμπορικού πολέμου» με χώρες όπως η Κίνα ή το Μεξικό.
  • «Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα στην οικονομία» σχολιάζει ο Χρ.Σταϊκούρας της ΝΔ, τονίζοντας ότι τα έσοδα είναι αυξημένα εξαιτίας της υπερφορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Αποτέλεσμα, προσθέτει, να δημιουργούνται και να διογκώνονται “ωρολογιακές βόμβες” στην οικονομία, οι οποίες και δεν αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό, όπως η μαύρη τρύπα στα Ταμεία, η διόγκωση των κόκκινων δανείων και των χρεών του ιδιωτικού τομέα.
  • Προς επαναπροσδιορισμό οδεύει η συμφωνία Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου με στόχο την αντιμετώπιση των νομικών θεμάτων που έχουν προκληθεί από την καθυστέρηση της έκδοσης της δικαστικής απόφασης αναφορικά με την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ και των νέων χρηματοδοτικών αναγκών που προέκυψαν.
  • Στη συστηματική χαρτογράφηση των φορέων που συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις στην Ελλάδα προχωράει η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.), στο πλαίσιο υλοποίησης μίας εκ των σημαντικότερων δράσεων της Εθνικής Στρατηγικής για τις Δημόσιες Συμβάσεις 2016-2020. Αυτό που επιχειρείται είναι να δημιουργηθεί ένας ενιαίος ηλεκτρονικός κατάλογος, προκειμένου να υπάρχει ανά πάσα χρονική στιγμή επικαιροποιημένο προφίλ και λίστα με τους φορείς που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σύστημα αναφοράς φορέων και χρηστών.

Αθλητισμός

  • Για το σκεπτικό των μεταγραφών της ομάδας του μίλησε στη NOVA ο Πάουλο Μπέντο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε μεταξύ άλλων: «Για την περίπτωση του Σισοκό, πιστεύουμε πως είναι καλό να διαθέτουμε αρκετές λύσεις στα ακραία μπακ. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα για ροτέισιον. Σχετικά με τον κεντρικό επιθετικό, όπως ξέρετε έχουμε τον Ιντέγε και τον Καρντόσο. Έχει έρθει ένας τρίτος παίκτης (σ.σ. ο Ανσαριφάρντ). Θα πρέπει να του δώσουμε χρόνο να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα μπορέσει να βοηθήσει και να χρησιμοποιηθεί».
  • Για την επόμενη Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, ορίστηκαν από την ΕΠΟ οι τρεις από τις πέντε αναμετρήσεις της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, που δεν διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας.
  • Ίσως το πιο πολυσυζητημένο θέμα των τελευταίων μηνών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, είναι η απίστευτη σπατάλη των κινεζικών ομάδων, προκειμένου να προσελκύσουν «μεγάλα ονόματα» που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Τα παραδείγματα είναι αρκετά και ο σχετικός κατάλογος διαρκώς μεγαλώνει, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι ποδοσφαιριστές κορυφαίου βεληνεκούς που δείχνουν ότι αγαπούν πραγματικά το άθλημα και θέλουν να πετύχουν κάτι σημαντικό στην καριέρα τους πέρα από το να βγάλουν χρήματα.
  • Στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υπάρχουν 98 ομάδες. Μόνο μία από αυτές είναι ακόμα αήττητη. Είναι η Χοφενχάιμ, ομάδα με προπονητή τον 29χρονο Ζουλιάν Νάγκελσμαν. Η Γιουβέντους έχει ηττηθεί κιόλας τέσσερις φορές, η Ρεάλ Μαδρίτης αυτή την Κυριακή έχασε στη Σεβίλη, μετά από 40 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Η Μπαρτσελόνα πέρασε την κρίση της, ενώ οι σπάταλοι Βρετανοί δεν μπόρεσαν να μείνουν όρθιοι. Ούτε καν, η Παρί Σ.Ζ, η οποία αναμενόταν να έχει το πιο εύκολο πρωτάθλημα, κι όμως ηττήθηκε 4 φορές ήδη, αλλά ούτε η Μπάγερν του Αντσελότι που δυσκολεύεται.
  • Χτες, Δευτέρα, εντάχθηκε στον Ολυμπιακό ο Αλί Σισοκό και αμέσως συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Έτσι λοιπόν ο Πάουλο Μπέντο δείχνει επιλέγοντας τον πόσο πολύ υπολογίζει στην παρουσία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου