Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, 2017

  • Η περιπέτεια του ΔΟΛ, η δική μας περιπέτεια, αποτέλεσμα της μεγάλης κρίσης που καταδιώκει εδώ και οχτώ χρόνια την ελληνική οικονομία και εκφράζεται με καταιγιστικό τρόπο στα μέσα ενημέρωσης, φθάνει στην κορύφωσή της.
  • Συνελήφθη σε περιοχή του Πειραιά ένας 35χρονος Ρομά, που φέρεται να ήταν αρχηγός της μίας από τις δύο μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες διέπραξαν σωρεία ληστειών και διαρρήξεων σε όλη τη χώρα και εξαρθρώθηκαν από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τον περασμένο Νοέμβριο.
  • Ευθείες απειλές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα εξαπολύει ο Νίκος Μαζιώτης, λέγοντας ότι «θέλουν απλώς μια σφαίρα στο κεφάλι».
  • Οι κατοχικές υπηρεσίες στην Κύπρο προχώρησαν σε δέσμευση περιοχών εντός του FIR Λευκωσίας για ασκήσεις της τουρκικής αεροπορίας την ώρα που διεξάγονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη.
  • Ντόμινο βλαβών στα τρένα που κινούνται στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από Λαμία ως Θεσσαλονίκη, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, που έχουν ως αποτέλεσμα το πάγωμα των γραμμών του δικτύου. Με τρίτη μηχανή συνεχίζει τελικά το ταξίδι της προς Αθήνα 0η αμαξοστοιχία IC53, που είχε ακινητοποιηθεί νωρίτερα με 300 επιβάτες στην περιοχή του Δομοκού.

Κόσμος

  • Δίνοντας μία σαφέστατη πρόγευση του τι θα επακολουθήσει επί προεδρίας του ως προς την ελευθερία του Τύπου και την αντιμετώπιση των μέσων ενημέρωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ «φίμωσε» δημοσιογράφο του CNN εγκαλώντας το δίκτυο για «ψευδείς ειδήσεις» σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν έλθει στη δημοσιότητα τόσο για οικονομικές δοσοληψίες του με τη Ρωσία, όσο και για την ύπαρξη ροζ βίντεο με τα οποία θα μπορούσε να τον εκβιάσει το Κρεμλίνο. Και μετά έδωσε το λόγο στο Breitbart News, το φασιστικό site-όργανο προπαγάνδας υπέρ του, χτισμένο πάνω σε ψευδείς ειδήσεις...
  • Το ποσοστό των άτεκνων γυναικών στην Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς, ιδιαίτερα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπου «πληθαίνουν οι δυσκολίες», κυρίως οι οικονομικές, αν και παραμένει ακόμη χαμηλότερο από το υψηλότερο ποσοστό, που είναι αυτό το οποίο είχε διαπιστωθεί στις αρχές του 20ού αιώνα, σύμφωνα με γαλλική μελέτη.
  • Αλλάζει γνώμη για το ποιος ήταν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών ο Ντόναλντ Τραμπ. Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου από τον Ιούλιο, ο εκλεγμένος πρόεδρος είπε: «Πιστεύω ότι ήταν η Ρωσία» πίσω από την κυβερνοεπίθεση. Έσπευσε, πάντως, να σημειώσει πως οι ΗΠΑ δέχονται κυβερνοεπιθέσεις και από άλλες χώρες. «Εάν ο Πούτιν συμπαθεί τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό το θεωρώ πλεονέκτημα, όχι εμπόδιο» είπε ο Τραμπ. Όσο για το τείχος στο Μεξικό, είπε ότι δεν θα περιμένει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την γειτονική χώρα για να ξεκινήσει το χτίσιμο του τείχους στα σύνορα. Παρακολουθήστε την συνέντευξη Τύπου
  • Τρεις χιλιάδες ηγέτες, αξιωματούχοι και στελέχη από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, των επιχειρήσεων και της επιστήμης αναμένεται να συγκεντρωθούν από τις 17 έως τις 20 Ιανουαρίου στο χιονισμένο Νταβός της Ελβετίας για την ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Το βασικό θέμα της ατζέντας είναι «Responsive and Responsible Leadership», η υπεύθυνη ηγεσία που δίνει απαντήσεις, θέμα που ταιριάζει «γάντι» στη φετινή συγκυρία καθώς την 20ή Ιανουαρίου ορκίζεται στην προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ.
  • Καθησυχαστικός ως προς την ενδεχόμενη προσέγγιση Ρωσίας - ΗΠΑ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ο Ρεξ Τίλερσον, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil τον οποίο πρότεινε για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ο Τραμπ. Ο Τίλερσον τάχθηκε υπέρ της διατήρησης -«προς το παρόν», όπως είπε- των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και παραδέχθηκε ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας ότι οι «πρόσφατες ενέργειες» της Ρωσίας αντίκεινται στα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Οικονομία

  • Σύμπτωση απόψεων στο ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα σημειώθηκε στη συνάντηση των υπουργών Ευ.Τσακαλώτου και Γ.Χουλιαράκη με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μ.Σαπέν. Υπήρξε λεπτομερής και ουσιαστική συζήτηση τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη διαδικασία, με σκοπό να ξεκλειδώσουν όλες οι πτυχές της δεύτερης αξιολόγησης, προσθέτουν πηγές του ΥΠΟΙΚ. Αύριο η συνάντηση με τον Πιέρ Μοσκοβισί.
  • Την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης επικρίνει η ΔΗΜΑΡ αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι ανταποκρίνεται όλο και περισσότερο στο ρόλο του "προκρούστη" για την οικονομία αγνοώντας τις επιπτώσεις, αλλά και το θανατηφόρο σπιράλ ύφεσης που προκαλεί στην κοινωνία. στους επαγγελματίες και τους οικογενειακούς προυπολογισμούς με τις λανθασμένες επιλογές της.
  • Τη σημασία των συνεταιριστικών οργανώσεων για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα τονίστηκε σε ευρεία σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με του μεγαλύτερους συνεταιρισμούς της Ελλάδας. «Θεωρούμε ότι ο Έλληνας αγρότης δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του, η ίδια η αγροτική οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί, αν δεν στηριχθούν σε υγιείς συνεταιριστικές βάσεις. Και προσπαθούμε αυτή την άποψη να την υπηρετήσουμε πολιτικά», δήλωσε ο υπουργός Β.Αποστόλου.
  • Αύριο, Πέμπτη, ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής, η ρύθμιση με την οποία η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες και των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων παρατείνεται έως τις 13 Απριλίου 2017.
  • Τη συνεχή μείωση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, μερισμάτων και εφάπαξ, που έδωσε το υπουργείο Εργασίας. Σημειώνεται μάλιστα ότι μέχρι το τέλος Οκτώβριου δεν θα εκκρεμεί καμία αίτηση σύνταξης, ενώ έως τον Ιούνιο του 2017 θα έχει πληρωθεί και το σύνολο των εφάπαξ βοηθημάτων.

Αθλητισμός

  • Σε μπελάδες μπήκε η Μάντσεστερ Σίτι αφού κλήθηκε σε απολογία από την αγγλική ομοσπονδία για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ και συγκεκριμένα για αναληθή «whereabouts» που είχε καταθέσει. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε οτι ο σύλλογος έχει προθεσμία μέχρι τις 19 Ιανουαρίου να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.
  • Το… χρέος του έκανε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κέρδισε 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16’ του Κυπέλλου Ελλάδας και ουσιαστικά αγκάλιασε την πρόκριση. Ο «δικέφαλος του βορρά» ήταν καλύτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κέρδισε δίκαια. Στο 77’ ο Κίτσιου έκανε το 1-0 και στο 84’ ο Αθανασιάδης με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
  • Μετά τον Ολυμπιακό ανακοινώθηκε επίσημα και από την Ναντ η μετακίνηση του Φελίπε Πάρντο στη γαλλική ομάδα με τη μορφή του δανεισμού μέχρι τέλος της περιόδου. Στη συμφωνία για το δανεισμό του Κολομβιανού μεσοεπιθετικού, η Ναντ ανακοίνωσε ότι υπάρχει «οψιόν» για τη μόνιμη απόκτησή του από τον Ολυμπιακό. Στις 6 Ιανουαρίου, πηγή προσκείμενη στο γαλλικό σύλλογο είχε δηλώσει, ότι το ποσό του δικαιώματος μόνιμης απόκτησης του παίκτη θα πρέπει να είναι ένα ποσό μεταξύ 4-5 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο θα παραταχθεί η Ρεάλ στον αυριανό αγώνα ρεβάνς με τη Σεβίλη, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του κυπέλλου Ισπανίας. Πιστός στην τακτική του να δίνει «ανάσες» στον Πορτογάλο σταρ, ο Ζινεντίν Ζιντάν τον άφησε εκτός αποστολής, όπως είχε συμβεί και στο πρώτο παιχνίδι, την περασμένη εβδομάδα στο «Μπερναμπέου».
  • Νέο πρόβλημα με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι προέκυψε στην ΑΕΚ, λίγες ημέρες πριν το αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Ουκρανός αμυντικός, που μόλις την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε στις προπονήσεις της Ενωσης μετά τον τραυματισμό του στον αριστερό προσαγωγό, αισθάνθηκε ξανά ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο και στη σημερινή προπόνηση ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου