Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, 2017

  • Ενας 85χρονος εντοπίστηκε νεκρός από πυροσβέστες, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο διαμέρισμά του, στους Αμπελόκηπους. Λίγο νωρίτερα είχε απεγκλωβιστεί μια γυναίκα 67 ετών, η οποία διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
  • Λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας και των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι σταθμοί Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο θα παραμείνουν ανοικτοί για την φιλοξενία αστέγων όλο το 24ωρο, έως και το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου.
  • Κλειστά, λόγω της κακοκαιρίας, θα παραμείνουν και την Τετάρτη τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας.
  • Η περιπέτεια του ΔΟΛ, η δική μας περιπέτεια, αποτέλεσμα της μεγάλης κρίσης που καταδιώκει εδώ και οχτώ χρόνια την ελληνική οικονομία και εκφράζεται με καταιγιστικό τρόπο στα μέσα ενημέρωσης, φθάνει στην κορύφωσή της.
  • Από το αυτόφωρο Μονομελές θα δικαστούν αύριο, Τετάρτη, ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης και ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Παναγιώτης Τζένος μετά την ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση που τους άσκησε ο εισαγγελέας.

Κόσμος

  • Η Δημοκρατία σάς χρειάζεται, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο απερχόμενος (44ος) πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην τελευταία του ομιλία με αυτή την ιδιότητα. «Η Αμερική είναι ένα καλύτερη και ισχυρότερη από κάθε άποψη σε σχέση με το 2008, όταν αναλάβαμε» τόνισε.
  • Ο υποψήφιος των συντηρητικών στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν κερδίζει με ποσοστό 64% την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν (ποσοστό 36%), σε περίπτωση που οι δύο υποψήφιοι τεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο περιοδικό Paris Match.
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την Τρίτη τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές του Κογκρέσου να ψηφίσουν άμεσα την κατάργηση του προγράμματος ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης το οποίο είναι γνωστό ως Obamacare, και προσέθεσε πως ένα σχέδιο για την αντικατάστασή του θα ακολουθήσει την κατάργηση του προγράμματος εντός των επόμενων εβδομάδων.
  • «Οι προτεραιότητες για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ανάπτυξη και η εργασία. Δεν υπάρχει μέλλον για μία Ευρώπη που έχει εμμονή με τα δημοσιονομικά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι μετά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
  • Ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού να αναλάβει δράση για την αποτροπή των συρράξεων αντί απλώς να αντιδρά σε αυτές, παρουσιάζοντας το όραμά του για μια διπλωματία προσανατολισμένη στην πρόληψη των πολέμων. «Χρειαζόμαστε μία εντελώς νέα προσέγγιση» υπογράμμισε στην πρώτη ομιλία του ενώπιον του ΣΑ.

Οικονομία

  • Στο τέλος Ιανουαρίου περιμένει και επίσημα ο ESM το «πράσινο φως» για να προχωρήσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως δήλωσε το μέλος του ΔΣ Καλίν Ανεβ Γιάνσε σε συνέντευξή του στο Dow Jones. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, το Ταμείο αύξησε ήδη τον στόχο για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότησή του το 2017 κατά 14%, προκειμένου να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες ρευστότητας που προκύπτουν από τη διαδικασία.
  • Η επόμενη κίνηση της ΕΚΤ θα είναι η περαιτέρω συρρίκνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, μετά τον Απρίλιο και αφού έχουν μειωθεί οι μηνιαίες αγορές ομολόγων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Reuters σε διαπραγματευτές στις αγορές χρήματος.
  • Το Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια (ΕΓΔ) τρίμηνης διάρκειας, ύψους 625 εκατ. ευρώ στις 11 Ιανουαρίου για την αναχρηματοδότηση παλαιότερης έκδοσης, ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΟΔΔΗΧ.
  • Η τουρκική λίρα υποχώρησε σε νέο χαμηλό έναντι του ευρώ την Τρίτη και επέκτεινε τις απώλειες που σημειώνονται από τις αρχές του έτους, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να προειδοποιεί και πάλι ότι η οικονομία της χώρας δέχεται επίθεση.
  • Την πάγια ελληνική θέση ότι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί κομβικού χαρακτήρα ζήτημα για την κυβέρνηση και τον κόσμο της εργασίας, επανέλαβε η υπουργός Εργασίας Ε.Αχτιόγλου στη Γερμανίδα ομόλογό της, τονίζοντας ότι η αρνητική στάση του ΔΝΤ αποτελεί τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης στο κρίσιμο ζήτημα των εργασιακών. Η ανταπόκριση της Άντρεα Νάλες υπήρξε θετική και οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας.

Αθλητισμός

  • Στον τελικό του League Cup προκρίθηκε ουσιαστικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τη νίκη της κόντρα στη Χαλ με σκορ 2-0 στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων. Έτσι, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα πάνε στον επαναληπτικό της 26ης Ιανουαρίου χωρίς καμία πίεση.
  • Μέσω επίσημης ανακοίνωσής της η Γαλατασαράϊ αναφέρεται στην απόκτηση του Γκάρι Ροντρίγκες αλλά και στα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής του παίκτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής ομάδας ο ΠΑΟΚ θα λάβει ποσό της τάξεως των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και ένα 20% του ποσού σε ενδεχόμενο μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή σε νέο σύλλογο από τη Γαλατασαράϊ.
  • Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ουσιαστικά ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες επικράτησαν εκτός έδρας με 2-0 των Τρικάλων για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.
  • Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Τετάρτη αναμέτρηση του Αρη με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς η ΕΠΟ ενημέρωσε τις δύο ΠΑΕ ότι συναινεί στο σχετικό αίτημά τους. Ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι σκεπασμένος με χιόνι και πάγο από χθες, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε σήμερα (και αναμένεται να επιδεινωθεί τις βραδινές ώρες) κι έτσι ελήφθη η απόφαση για την αναβολή του ματς, που θα οριστεί σε νέα ημερομηνία.
  • Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, πήρε την έγκριση από την εκτελεστική επιτροπή της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας για την αύξηση των ομάδων των Μουντιάλ από 32 σε 48, από το 2026. Οι 16 από αυτές θα αποκλείονται μετά από μόλις ένα νοκ άουτ αγώνα, σε 16 ομίλους με τρεις ομάδες, και η συνέχεια της διοργάνωσης θα εξελιχθεί ως έχει τώρα, δηλαδή με 32 ομάδες σε ομίλους και στη συνέχεια μονοί νοκ άουτ αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου