Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 1η Ιανουαρίου, 2017

  • Υποχωρεί σταδιακά το κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε τη χώρα τα τελευταία 24ωρα και σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, το νέο έτος θα μπει με καλύτερες καιρικές συνθήκες. Η κατάσταση βελτιώνεται και σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία, όπου είχαν δημιουργηθεί προβλήματα από τις χιονοπτώσεις.
  • Την ανάγκη να γίνει το 2017 αφετηρία αναγέννησης για τη χώρα και τους πολίτες εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά. «Οι Έλληνες είμαστε ένας υπερήφανός λαός. Δεν θα συμβιβαστούμε με τη σημερινή μιζέρια. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία μας, αλλά κυρίως απέναντι στις νέες γενεές, να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλύτερο για την πατρίδα μας» σημειώνει.
  • «Ας είναι το 2017 έτος – αφετηρία εθνικής ανάτασης, ελπίδας και αισιοδοξίας» εύχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά. Ο κ. Παυλόπουλος εύχεται επίσης το 2016 να είναι η τελευταία χρονιά που η απαισιοδοξία και η έλλειψη προοπτικής πλήττουν τη χώρα μας και το λαό μας.
  • Το 2017 θα είναι έτος υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά, σημειώνοντας ότι φέτος, η λέξη ανάπτυξη δεν είναι απλά ευχή. Τόνισε ότι η νέα χρονιά θα είναι χρονιά ανάκαμψης, αλλά και έτος των μεγάλων θεσμικών αλλαγών. «Για πρώτη φορά ο δρόμος έχει ορίζοντα. Βλέπουμε πια το ξέφωτο» αναφέρει.
  • Για την ερχόμενη Τρίτη πήρε προθεσμία να απολογηθεί ο 39χρονος που συνελήφθη ως δράστης της δολοφονίας της 45χρονης παιδοψυχιάτρου στη Λαμία. Κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας ήταν ανέκφραστος και απέφυγε να πει το οτιδήποτε.

Κόσμος

  • Ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στο γνωστό νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης Reina, σκοτώνοντας 35 θαμώνες και τραυματίζοντας άλλους 40. Άλλες πληροφορίες κανούν λόγο για δύο δράστες.
  • Η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Συρία, κυριάρχησε στην τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και του ιρανού προέδρου, Χασάν Ρουχανί. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους στην κοινή προσπάθεια τερματισμού της πολεμικής κρίσης στη Συρία. Την ίδια ώρα, στην Τεχεράνη έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Μουαλέμ, για επίσημες συνομιλίες.
  • Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σε πολυσύχναστη αγορά στον κέντρο της Βαγδάτης προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 29 ανθρώπων. Άλλοι 40 τραυματίστηκαν.
  • Ο κόσμος ετοιμάζεται για τις εκδηλώσεις με τις οποίες θα υποδεχθεί το 2017 και τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, καθώς η τρομοκρατία -η μεγάλη «κληρονομιά» του 2016, δείχνει τα δόντια της. Στη Νέα Ζηλανδία είναι ήδη 2017, ενώ το Σίδνεϊ υποδέχτηκε αμέσως μετά το νέο έτος με ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων. Φωτορεπορτάζ.
  • Η τρομοκρατία των ισλαμιστών είναι το πιο σοβαρό τεστ που αντιμετωπίζει η Γερμανία, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, ενώ υποστήριξε την ψήφιση νόμων που θα βελτιώσουν την ασφάλεια, μετά την αιματηρή επίθεση που έγινε πριν από τα Χριστούγεννα στο Βερολίνο.

Οικονομία

  • Στην παράταση της πληρωμής τελών κυκλοφορίας για το 2017 μέχρι και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου προχωρά το υπουργείο Οικονομικών «ύστερα από αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων». Η παράταση αφορά και στην κατάθεση πινακίδων.
  • Κύμα αυξήσεων έρχεται από την 1η Ιανουαρίου σε μια σειρά από έμμεσους φόρους, που θα στοιχίσουν πάνω από 1 δισ. ευρώ για τις τσέπες των καταναλωτών. Καύσιμα, τσιγάρα, καφές, τηλεφωνία, Internet επιβαρύνονται λόγω αυξήσεων στη φορολογία, συμπαρασύροντας σειρά άλλων προϊόντων. Αυξήσεις και στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.
  • Η κυβέρνηση συζητεί, στο πλαίσιο συμβιβασμού με τους δανειστές, την παράταση του αυτόματου «κόφτη» δαπανών και μετά το 2018, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Παράλληλα αναφέρει ότι θα μπορούσαν από τώρα να περιγραφούν μέτρα, αλλά όχι να θεσμοθετηθούν.
  • Την αποχώρηση της απο τη Βουλγαρία ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Τράπεζα, εφαρμοζοντας το πλάνο αναδιαρθρωσής της που προβλέπει επικέντρωση στην ελληνική αγορά.
  • Το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα από την άσκηση της δραστηριότητάς τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, καθορίζει από 1 Ιανουαρίου 2017 τις εισφορές που θα πληρώνουν ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι. Ορίζεται ανώτατο και κατώτατο μηνιαίο εισόδημα που αποτελεί κατά μήνα τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών κλάδου σύνταξης. Τι θα ισχύσει για τους νέους επιστήμονες για τα πρώτα 5 χρόνια λειτουργίας. Η εγκύκλιος αναλυτικά και παραδείγματα.

Αθλητισμός

  • Επίσημη πρόταση ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, κατέθεσε η Γαλατασαράϊ στον ΠΑΟΚ για την μεταγραφή του Αφρικανού ποδοσφαιριστή Γκάρι Ροντρίγκες. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την τούρκικη ομάδα και είναι πιθανό να καταλήξει σε συμφωνία τις επόμενες μέρες για την μεταγραφή του επιθετικού του ποδοσφαιριστή από το Πράσινο Ακρωτήρι που ήταν από τους κορυφαίους του παίκτες στην χρονιά που τελειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου