Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Wall Street Journal: H ελληνική κρίση πλησιάζει σε ένα πιθανώς οριακό σημείο

ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Τρίτη και 13, Δεκεμβρίου, 2016

Σε ένα «πιθανώς οριακό σημείο», μετά από ένα χρόνο σχετικής ηρεμίας, πλησιάζει η ελληνική κρίση, όπως ισχυρίζεται η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. Όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τις άκαμπτες απαιτήσεις των πιστωτών ενώ «μειώνονται οι αντοχές της». 


Wall Street Journal: H ελληνική κρίση πλησιάζει σε ένα πιθανώς οριακό σημείο
«Η αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με την πτώση της δημοτικότητάς του, σκέφτεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 2017, καθώς χάνει την ελπίδα για τη νίκη παραχωρήσεων του ελληνικού χρέους ή χαλάρωσης της λιτότητας από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ» αναφέρει η εφημερίδα, και συνεχίζει: «Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για εκλογές είπαν Έλληνες αξιωματούχοι, που συμπλήρωσαν ότι θα επανεξετάσουν την κατάσταση των διαπραγματεύσεων τον Ιανουάριο, πριν πιέσουν εκ νέου τους πιστωτές για περισσότερη ευελιξία». 
Η εφημερίδα ισχυρίζεται δε, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «όπως και οι προκάτοχοί του δυσκολεύεται να πιάσει τους αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους σε μια σημαδεμένη από την ύφεση χώρα, που έχει κουραστεί με την λιτότητα». 
Μάλιστα, τονίζεται ότι η «αναζωπύρωση» της ελληνικής οικονομικής κρίσης το 2017 θα προκαλέσει προβλήματα στην ενότητα της Ε.Ε., που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται αντιμέτωπη με την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών και έχει σειρά εκλογών την επόμενη χρονιά. «Η “όρεξη” των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για νέο κύκλο του ελληνικού δράματος είναι μικρή αλλά το ίδιο ισχύει και για την προθυμία της να δώσει στην Αθήνα παραχωρήσεις για να αποφευχθεί».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου