Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τραμπ απαντά στην Κίνα μέσω Twitter και σκληραίνει την στάση του

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2016

O Ντόναλντ Τραμπ παραπονέθηκε, μέσω του κοινωνικού δικτύου Twitter, για την οικονομική και στρατιωτική πολιτική της Κίνας.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Ο Τραμπ απαντά στην Κίνα μέσω Twitter και σκληραίνει την στάση του
Ο νεοεκλεγείς αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραπονέθηκε την Κυριακή, μέσω του κοινωνικού δικτύου Twitter, για την οικονομική και στρατιωτική πολιτική της Κίνας, χωρίς να δείχνει διάθεση συμφιλίωσης μετά από τηλεφωνική του συνομιλία με την πρόεδρο της Ταϊβάν που θορύβησε το Πεκίνο.

Το ασυνήθιστο τηλεφώνημά του στην πρόεδρο της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν την Παρασκευή κατέληξε σε διπλωματική διαμαρτυρία το Σάββατο, παρότι ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, Μάικ Πενς, υποβάθμισε τη σημασία του, λέγοντας ότι ήταν κίνηση αβροφροσύνης παρά δήλωση μεταστροφής της αμερικανικής πολιτικής ως προς την Κίνα.

Ο Τραμπ ωστόσο, ο οποίος υποσχέθηκε κατά την προεκλογική του εκστρατεία ότι θα αποκαλούσε την Κίνα χειραγωγό νομισμάτων, συνέχισε την σκληροπυρηνική τακτική του. «Μήπως μας ρώτησε η Κίνα αν ήταν εντάξει να υποβαθμίσει το νόμισμά της (καθιστώντας δύσκολο για τις εταιρείες μας να είναι ανταγωνιστικές), να φορολογήσει βαριά τα προϊόντα μας που μπαίνουν στη χώρα τους (οι ΗΠΑ δεν φορολογεί εκείνους) ή να χτίσει τεράστιο στρατιωτικό συγκρότημα στη μέση της Νότιας Σινικής Θάλασσας; Δεν νομίζω!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Το τηλέφωνο στην Ταϊπέι ήταν το πρώτο που έχει γίνει από νεοεκλεγέντα πρόεδρο ή πρόεδρο εν ενεργεία με ταϊβανέζο αξιωματούχο από τότε που ο πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ έκανε στροφή το 1979, αναγνωρίζοντας το νησί ως τμήμα «της μιας Κίνας». Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν περιφέρειά της που έχει αποστατήσει
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου