Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Politico: Τρέμει η Ευρώπη με τις κυβερνητικές επιλογές του Τραμπ


 Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, 2016


TRUMP
Ανησυχητικές είναι για την Ευρωπαϊκή Ένωση οι μέχρι τώρα επιλογές του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την στελέχωση του κυβερνητικού επιτελείου του.
Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την εβδομάδα ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι επιλέγει τον διευθύνοντα σύμβουλο της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας στον κόσμο, της Exxon Mobil, για την θέση του Υπουργού Οικονομικών. Πρόκειται για μια εταιρεία που τα τελευταία 20 χρόνια διατηρεί στενές επιχειρηματικές σχέσεις με την Ρωσία. Εξάλλου η εταιρεία είναι και ο κύριος διαχειριστής του πρότζεκτ Sakhalin – I, που δεν είναι παρά μια κοινοπραξία για τον εντοπισμό και την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ρωσική νήσο Σαχαλίνη.
Σύμφωνα με το Politico, οι στενές αυτές σχέσεις με τη Ρωσία έχουν δημιουργήσει ανησυχία στην Ευρώπη, με το δημοσίευμα να επικαλείται την Le Monde που γράφει: «Η αβεβαιότητα προστίθεται στο άγνωστο. (...) Το όραμα του Τραμο για την διεθνή πολιτική συνεχώς εγείρει ερωτήματα. (...) Διόρισε έναν αρχάριο να διοικήσει την αμερικανική διπλωματία».
«Σε μια ήπειρο που δεν έπαψε να είναι ερωτευμένη με τον Μπάρακ Ομπάμα ή έκρυψε την προτίμησή της στην Χίλαρι Κλίντον, η άνοδος του Ντόναλντ Τραμπ, την οποία ακολούθησε ο διορισμός του πολεμοχαρή στρατιωτικού Τζέιμς Μάτις στο Πεντάγωνο, και τώρα η επιλογή ενός μεγιστάνα του πετρελαίου που έχει φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία για το υπουργείο των Εξωτερικών συνεχίζει να προκαλεί τρέμουλο στην Ευρώπη», γράφει το Politico.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει την επιθυμία εξόδου των ΗΠΑ από τον ΝΑΤΟ και σύσφιξη των σχέσεων με την Ρωσία, κάτι που έχει βρει σύμφωνο τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν. Να τονίσουμε ότι Τίλερσον έχει βραβευτεί με το «Βραβείο της Φιλίας» από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο. Ευρωπαίοι αναλυτές μίλησαν στον Politico, εξηγώντας τι αναμένουν από τον συγκεκριμένο διορισμό, με την Βρετανία να φαίνεται περισσότερο καθησυχαστική.
«Υπάρχει μια κυνική πτυχή στην διπλωματία που σου επιτάσσει να περιμένεις. Δεν θα δούμε τι ακριβώς θα συμβεί, προτού αυτό συμβεί», δήλωσε Γάλλος διπλωμάτης.
«Η θέση του Λονδίνου είναι ότι ανεξάρτητα από τι έχει πει ο Τίλερσον, ο Τραμπ θα καθορίσει την αμερικανική διεθνή πολιτική», δήλωσε Βρετανός διπλωμάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου