Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2016

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ. ΜΜΜ. Πιο συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
  • Στην αποκάλυψη ότι είχε ζητήσει από το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν δάνειο 5-7 δισ. ευρώ πριν μπει η Κύπρος στο μνημόνιο προχώρησε ο Δημήτρης Χριστόφιας. Ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προσθέτει ότι είχε προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα για την απορριπτική στάση του Πούτιν.
  • Ένταση επικρατούσε ως αργά το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια, μετά τη λήξη της πορείας στο κέντρο της Αθήνας, για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Σε 23 προσαγωγές και 10 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία, στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες αστυνομικοί. Βίντεο και φωτορεπορτάζ.
  • Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη έξω από το ΑΠΘ, όπου ομάδα αντεξουσιαστών κατευθύνθηκε στην οδό Εθνικής Αμύνης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας που ξεκίνησε από την Καμάρα, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μπροστά από το κτίριο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής, αποσπάστηκε από την πορεία και άρχισε να εκτοξεύει φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
  • Ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την τακτική που ακολούθησε η Αστυνομία, την οποία καταγγέλλει για επιχειρησιακή ανεπάρκεια, επιρρίπτει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με επίκεντρο τα επεισόδια στα Εξάρχεια.
  • Πανεργατική 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης». Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Την Τετάρτη απεργούν οι δημοσιογράφοι.

Κόσμος

  • Ο Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι για να συζητήσουν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής και τον διαβεβαίωσε ότι η Ιταλία θα παραμείνει στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
  • Τουλάχιστον 25 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν σε επιδρομές τις οποίες πιθανόν εξαπέλυσε η ρωσική Πολεμική Αεροπορία στην επαρχία Ιντλίμπ, ανέφερε το εδρεύων τη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ ανακατέλαβαν, εν τω μεταξύ, άλλες πέντε συνοικίες στο ανατολικό Χαλέπι και ελέγχουν πλέον το 70% του μέχρι πρότινος προπυργίου των ανταρτών.
  • Στην πρώτη του ομιλία ως εκλεγμένος πρόεδρος της Αυστρίας, ο οικολόγος, πρώην καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην ηγέτης του κόμματος των Πρασίνων, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, έστειλε μήνυμα ενότητας στους Αυστριακούς έπειτα από μία εκλογική αναμέτρηση που δίχασε τους ψηφοφόρους της χώρας.
  • Το 60% του «όχι» είχε πολλούς «πατέρες», αλλά το 40% του «ναι» έναν... Με αυτή την ανάγνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος ο Ματέο Ρέντσι εμφανίζεται τώρα να θέλει να οδηγήσει την Ιταλία σε πρόωρες εκλογές πιθανώς τον Φεβρουάριο όμως πρέπει να πείσει το Δημοκρατικό Κόμμα. «Δεν αφήνω το λάβαρο των πρόωρων στον Γκρίλο» λέει σε συνεργάτες του έχοντας ήδη βάλει στον «πάγο» την παραίτησή του έως την ψήφιση του προϋπολογισμού που επισπεύστηκε για την Τετάρτη. Κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Pd την ίδια ημέρα, επιστρέφει την Πέμπτη ο Ρέντσι στον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα...
  • Οι διώξεις των στρατιωτικών για δήθεν συμμετοχή στο αποτυχυμένο πραξικόπημα αγγίζουν και τούρκους αξιωματικούς στο ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα τους ζητά να επιστρέψουν και στη συνέχεια τους φυλακίζει. Αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Οικονομία

  • Μπροστά σε μια νέα απαίτηση του ΔΝΤ βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση καθώς το ταμείο ζήτησε με e-mail να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.
  • Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του ελληνικού Χρηματιστηρίου στο τέλος Νοεμβρίου -συνυπολογίζοντας τη συμμετοχή του ΤΧΣ- ανήλθε στο 61%, παρουσιάζοντας αύξηση συγκριτικά με το ποσοστό που είχε διαμορφωθεί στο τέλος Οκτωβρίου 2016, ενώ χωρίς την συμμετοχή του ΤΧΣ το ποσοστό αυτό διαμορφώθηκε στο 63,7% έναντι 62,7%.
  • Ένας στους τέσσερις Ιταλούς, το 28,7% του συνόλου του πληθυσμού, «κινδυνεύει να βρεθεί σε κατάσταση ένδειας ή κοινωνικού αποκλεισμού», αναφέρει το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο Istat σε έκθεσή του. Πιο σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που αφορούν τις περιφέρειες της Νότιας Ιταλίας, όπου το 46,4% των κατοίκων εκεί απειλούνται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, αποδεικνύοντας τις τεράστιες ανισότητες στο εσωτερικό της χώρας.
  • Νέα υπέρβαση των εσόδων καταγράφηκε και τον Νοέμβριο 2016, με αποτέλεσμα το εντεκάμηνο Ιανουάριος- Νοέμβριος 2016 η υπέρβαση των εσόδων από τον στόχο του προϋπολογισμού να ανέρχεται σε 2,44 δισ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα για τον μήνα Νοέμβριο ξεπέρασαν κατά 70 εκατομμύρια ευρώ τον στόχο.
  • Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών την Τρίτη, με την αγορά να αξιολογεί τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 622,52 μονάδες, σημειώνοντας μικρά κέρδη 0,36%.

Αθλητισμός

  • Το ντέρμπι που υποτίθεται ότι θα έκοβε την ανάσα στη Λισαβόνα, δεν έγινε ποτέ. Η Μπενφίκα και η Νάπολι αντάλλαξαν... ευχές για καλά Χριστούγεννα και αμφότερες έδωσαν ραντεβού για τη φάση των «16» του Champions League. Να μην ξεχάσουν να στείλουν κι ένα δώρο παρηγοριάς στη Μπεσίκτας, η οποία πήγε στο Κίεβο κρατώντας την τύχη στα δικά της χέρια (με νίκη προκρινόταν) αλλά στο ημίχρονο έχανε ήδη 4-0 από την αδιάφορη Ντιναμό!
  • «Ψαλίδι» στις άδειες των εορτών ανακοίνωσε στους παίκτες του ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει ο Αντρέα Στραματσόνι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος άφησε αμέσως να εννοηθεί ότι δε συμφωνούσε και θα προχωρούσε σε κάποιες αλλαγές.
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα για το 2016 όπως αποκαλύπτει η Mundo Deportivo. Σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα, οι άνθρωποι του France Football θα βρίσκονται την Πέμπτη στη Μαδρίτη για να φωτογραφίσουν τον Πορτογάλο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης με το τρόπαιο, αλλά για να δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη. Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου.
  • Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Νειμάρ είναι ο ποδοσφαιριστής που αυτή την στιγμή έχει την μεγαλύτερη «τιμή» στην παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με μελέτη του CIES, του Διεθνούς Κέντρου Μελετών για τον Αθλητισμό, που εδρεύει στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία μεταξύ της FIFA και του Πανεπιστημίου του Νοσατέλ.
  • Ο Πάουλο Μπέντο συμπεριέλαβε τον Τσόρι Ντομίνγκες στην αποστολή του Ολυμπιακού για την εκτός έδρας αναμέτρηση της Πέμπτης (08/12, 20:00) κόντρα στον ΑΠΟΕΛ για την έκτη αγωνιστική του Europa League που θα κρίνει την πρώτη (και προνομιούχο) θέση του δεύτερου ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου