Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, 2016

  • Ανοίγει ο δρόμος για να πάψουν να υπάρχουν βουνά σκουπιδιών, κάθε τόσο, στους δρόμους της Ζακύνθου λόγω έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδιασμού ως προς τη διαχείρισή τους αλλά και αντιδράσεων για τις χωροθετήσεις, μετά τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ κυβέρνησης και τοπικών παραγόντων.
  • Συγκέντρωση έξω από το σπίτι της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού κυρίας Σταματίνας Περιμένη στην Καλλιθέα πραγματοποίησε η «Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές».
  • Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βιατσεσλάβ Βολοντίν, καθώς και με την Πρόεδρο της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο, είχε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Μόσχα.
  • Ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να ζητήσει την Πέμπτη στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την εφάπαξ ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων που εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα.
  • Στο Βερολίνο θα βρεθούν την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, όπου πρόκειται να δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των γερμανικών και διεθνών ΜΜΕ.

Κόσμος

  • Μέλη του Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής, που έχει συμβουλευτικό ρόλο για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελούν πλέον οι διευθύνoντες σύμβουλοι της Tesla Ελον Μασκ και της Uber Τράβις Κάλανικ. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε συνάντηση στη Νέα Υόρκη με σειρά σημαντικών στελεχών της Σίλικον Βάλεϊ, με σκοπό να γεφυρώσει τις διαφορές του με την τεχνολογική βιομηχανία.
  • Απελπισμένοι οι άμαχοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι στους ελάχιστους θύλακες που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι. «Σώστε μας, σας ικετεύουμε», η κραυγή ενός γιατρού από το Χαλέπι, μία ημέρα αφότου ο ΟΗΕ έκανε λόγο για «κατάρρευση του ανθρωπισμού». Τα Ηνωμένα Έθνη καταγγέλλουν ότι οι αντάρτες χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και κατηγορούν τις δυνάμεις του καθεστώτος για εγκλήματα πολέμου. Την ίδια στιγμή, έρχονται πληροφορίες εκ μέρους των Σύρων ανταρτών ότι η συμφωνία εκεχειρίας αναβιώνει και τα ξημερώματα της Πέμπτης μπορεί να αρχίσει η απομάκρυνση ανταρτών και αμάχων...
  • Ο ένας εκ των δύο βομβιστών που αιματοκύλισαν το Σάββατο την Κωνσταντινούπολη προερχόταν από την Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σαράντα τέσσερις νεκροί, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί, και περισσότεροι από 150 τραυματίες είναι ο απολογισμός της διπλής βομβιστικής επίθεσης -την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η κουρδική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK).
  • Η Βρετανία δεν θα έχει έτοιμο το σχέδιο για το Brexit πριν από τον Φεβρουάριο του 2017, αλλά θα μπορούσε να διαπραγματευτεί την έξοδό της από την ΕΕ και μία νέα εμπορική συμφωνία με την Ένωση σε διάστημα 18 μηνών από την ενεργοποίηση του άρθρου 50 είπε ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.
  • Η απάντηση της ΕΕ στην αυξημένη προσφυγική ροή από την Αφρική είναι τα λεγόμενα "σύμφωνα μετανάστευσης" κατά το πρότυπο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Το 2016, η πιο θανατηφόρα χρονιά στη Μεσόγειο σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οικονομία

  • Οι ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι εξοργισμένοι με την απόφαση του Eurogroup να αναστείλει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα.
  • Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αύξησε κατά 0,25% τα επιτόκιά της την Τετάρτη και άφησε να εννοηθεί ότι θα τα αυξήσει περαιτέρω το 2017, τη χρονιά που αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της χώρας ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχόμενος να αυξήσει την ανάπτυξη προωθώντας φοροαπαλλαγές, αύξηση των δαπανών σε συγκεκριμένους τομείς και απορρύθμιση σε άλλους.
  • Τη σημασία του σεβασμού της χάρτας των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της τήρησης του κοινοτικού δικαίου κατά τη διεξαγωγή μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας της Ελλάδας υπογράμμισε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών όλων σχεδόν των πολιτικών ομάδων κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη.
  • Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης και οι σημερινές συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών, στις οποίες συζητήθηκαν εκτός των άλλων, η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας καθώς και το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
  • Στην τελευταία προσπάθεια συμφιλίωσης, δεδομένου ότι «τα όρια ανοχής του υπουργείου έχουν ήδη εξαντληθεί» καλεί το υπουργείο Εργασίας τη διοίκηση της Καρυπίδης ΑΕΒΕ την Τετάρτη. Με μια σκληρή ανακοίνωση το υπουργείο κατηγορεί τη διοίκηση της εταιρείας ότι αγνοώντας τις νόμιμες και θεσμικές λειτουργίες του κράτους και της κοινωνίας, «προτιμά να προσπαθεί να “λύσει” τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τα χρέη της προς τους εργαζομένους με εκβιασμούς σε βάρος τους».

Αθλητισμός

  • Δέκα συνεχόμενες νίκες έχει πλέον η Τσέλσι που επικράτησε 1-0 της ουραγού Σάντερλαντ στο «Stadium of Light» και ξέφυγε με έξι βαθμούς, στην κατάταξη της Premier League. Ο Σεσκ Φάμπρεγας πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 40ο λεπτό για τους «μπλε» που πλέον κυνηγούν το ιστορικό ρεκόρ της Αρσεναλ με 14 σερί νίκες από το 2008. Στη δεύτερη θέση η Λίβερπουλ (εύκολα 3-0 τη Μίντλεσμπρο εκτός) συγκατοικεί πλέον με την Αρσεναλ. Οσο για τη Μάντσεστερ Γιουναίτεντ, ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς με υπέροχο γκολ στο 88΄ έγραψε το 1-2 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας.
  • Το «εισιτήριο» για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε και τυπικά σήμερα ο ΠΑΟΚ με το εμφατικό εκτός έδρας 7-0 επί του Πανελευσινιακού, στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου. Μεγάλη επιτυχία για τη Λαμία που κράτησε πανεύκολα στο 0-0 την ΑΕΚ και προκρίθηκε στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ισοβάθμισε με την Ενωση στην κορυφή του 6ου ομίλου, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Κέρκυρα. Υπερήφανη πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας πήραν τα Τρίκαλα αφήνοντας εκτός θεσμού την ΑΕΛ επικρατώντας 1-0 στο θεσσαλικό ντέρμπι στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου της διοργάνωσης.
  • Οι Κασίμα Άντλερς έκαναν την έκπληξη στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, που διεξάγεται στην Ιαπωνία, καθώς επιβλήθηκαν 3-0 της Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής. Στο ματς έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία διοργώνωσης υψηλού επιπέδου χρήση ριπλέι, με τον διαιτητή Βίκτορ Κασάι να καταλογίζει πέναλτι σε φάση που «έχασε» στη διάρκεια του ματς. Ο άλλος ημιτελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί την Πέμπτη, με αντιπάλους την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και την Αμέρικα του Μεξικού.
  • Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό καθώς δεν δέχτηκε να αναλάβει άλλο πόστο στην ομάδα εκτός του τεχνικού διευθυντή. Ο Βραζιλιάνος συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, με το αφεντικό των «πράσινων» Γιάννη Αλαφούζο και αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας τους.
  • Σε έναν αγώνα... τυπικής διαδικασίας, όπως ο αυτός της Πέμπτης στη Σπάρτη για την 3η και τελευταία αγωνιστική του Κυπέλλου, καθώς ο Ολυμπιακός έχει ήδη πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ο Πάουλο Μπέντο συμπεριέλαβε στην αποστολή κάποιους βασικούς, αλλά και αρκετούς αναπληρωματικούς και νεαρούς παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου