Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

H ομογενής Εμα Γουλφ στο επίκεντρο έρευνας για το δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάσιο




Η ομογενής κορυφαία σύμβουλος του Μπιλ ντε Μπλάσιο, Εμα Γουλφ. AP Photo/Bebeto Matthews
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δύο σώματα ενόρκων (grand juries) στο Μανχάταν ξεκίνησαν ακροαματική διαδικασία που αφορά πιθανά πολιτειακά και ομοσπονδιακά εγκλήματα για τον τρόπο χρηματοδότησης της εκστρατείας του Μπιλ ντε Μπλάσιο, θέτοντας στο επίκεντρο της έρευνας τις δραστηριότητες της ομογενούς διευθύντριας διακυβερνητικών υποθέσεων Εμα Γουλφ και άλλους κορυφαίους συμβούλους του δημάρχου της Νέας Υόρκης.
Η έρευνα έχει επικεντρώσει στο αν ο δήμαρχος ή οι στενοί του συνεργάτες είχαν παραβιάσει τον πολιτειακό εκλογικό νόμο συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μέσω τριπολιτειακών επιτροπών και διοχετεύοντάς τα σε Δημοκρατικούς υποψηφίους κατά την αποτυχημένη προσπάθεια του κόμματος το 2014 να ελέγξει την Γερουσία της Πολιτείας.
Η κ. Γουλφ, η οποία κατάγεται από το Λόουελ της Μασαχουσέτης, διατελεί καθ’ όλη αυτή την περίοδο κορυφαία πολιτική σύμβουλος του Μπιλ Ντε Μπλάσιο και βρίσκεται στο στόχαστρο μαζί με τον Ρος Οφινγκερ, τότε οικονομικό διευθυντή της εκστρατείας του δημάρχου και τον Τζος Γκολντ, πολιτικό λειτουργό εργατικού συνδικάτου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Ντε Μπλάσιο, Ερικ Φίλιπς επέμεινε στη θέση του δημάρχου πως αυτός και οι βοηθοί του δεν έχουν παραβιάσει τον νόμο, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για την κ. Γουλφ.
«Η Εμα είναι ένα παράδειγμα ειλικρινούς δημόσιου λειτουργού και δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα λάθος», είπε σε απάντηση του ερωτήματος για το γεγονός πως είναι το επίκεντρο της έρευνας. «Αναμένουμε με ανυπομονησία τα τελικά συμπεράσματα τα οποία θα την αθωώσουν εξ’ ολοκλήρου πρόσθεσε», ο κ. Φίλιπς για την ομογενή σύμβουλο του δημάρχου.
Νωρίτερα, πρόστιμο σχεδόν $48.000 επιβλήθηκε την Πέμπτη στον κ. Ντε Μπλάσιο από το Διοικητικό Συμβούλιο επί των Οικονομικών των Εκστρατειών της Νέας Υόρκης (New York City Campaign Finance Board) για ανάρμοστες δαπάνες και άλλες παραβιάσεις αναφορικά με την χρηματοδότηση της εκστρατείας του τη δημαρχιακή αναμέτρηση του 2013.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου