Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Αύξησε τα επιτόκια η Fed και έπειτα συνέχεια το 2017

Αύξησε τα επιτόκια η Fed και έπειτα συνέχεια το 2017

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, 2016
Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αύξησε κατά 0,25% τα επιτόκιά της την Τετάρτη και άφησε να εννοηθεί ότι θα τα αυξήσει περαιτέρω το 2017, τη χρονιά που αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της χώρας ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχόμενος να αυξήσει την ανάπτυξη προωθώντας φοροαπαλλαγές, αύξηση των δαπανών σε συγκεκριμένους τομείς και απορρύθμιση σε άλλους.
Η αύξηση των επιτοκίων, που θεωρούσαν βέβαιη οι αγορές, έπειτα από μία σειρά θετικών οικονομικών δεικτών, αυξάνουν τα ομοσπονδιακά επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, από το 0,50% ως το 0,75%.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και η συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου κατέγραψαν αύξηση, ενώ μόνο οι μετοχές των εταιρειών του χρηματοπιστωτικού τομέα και της τεχνολογίας κατέγραφαν άνοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο.
Στο σκεπτικό της απόφασής της η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed επικαλέστηκε τις ήδη συντελεσθείσα και την προσδοκώμενη πρόοδο όσον αφορά τις «συνθήκες στην αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό».
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η πρόεδρος της Fed Τζάνετ Γέλεν τόνισε πως η αύξηση των επιτοκίων αντανακλά «την εμπιστοσύνη μας» για την καλή πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου