Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ρεσιτάλ προκλητικότητας από την Αγκυρα με «εισβολή» οπλισμένων F-16

Του Δήμου Βερύκιου

Με κυκλωτικές κινήσεις οπλισμένων τουρκικών μαχητικών πέριξ της Λέσβου και της Χίου καθώς και με εμπλοκή τους σε σκληρές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά εντός του FIR Αθηνών αντέδρασε η Αγκυρα στην απόφαση του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου να μεταβεί με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας στο Καστελόριζο!

Ρεσιτάλ προκλητικότητας από την Αγκυρα με «εισβολή» οπλισμένων F-16

Οι τουρκικές προκλήσεις ξεκίνησαν από νωρίς χτες το πρωί. Λίγο πριν απογειωθούν από την Αθήνα δυο ελικόπτερα Σινούκ για να μεταφέρουν στο Καστελόριζο τα μέλη της Βουλής και τους δημοσιογράφους, ένα ζεύγος οπλισμένων τουρκικών F-16 μπήκε απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Αμέσως απογειώθηκαν από τη Σκύρο δύο ελληνικά F-16, τα οποία έσπευσαν για αναγνώριση. Τα τουρκικά μαχητικά είχαν ήδη πάρει νότια πορεία προς τη Χίο.
Επιδεικτικά
Οι Τούρκοι πιλότοι αγνοούσαν επιδεικτικά τις επίμονες εκκλήσεις των Ελλήνων συναδέλφων τους να αποχωρήσουν από το FIR Αθηνών, με αποτέλεσμα να εμπλακούν σε αερομαχία μεταξύ Χίου και Σάμου. Τα τουρκικά μαχητικά αναγκάζονται προς στιγμήν να βγουν από το Αιγαίο.
Ωστόσο αφού μπήκαν στον τουρκικό εναέριο χώρο, ως να έλαβαν εντολή, μέσα σε λίγα λεπτά επέστρεψαν στο FIR Αθηνών μπαίνοντας ξανά από το σημείο που μόλις είχαν βγει κάνοντας αυτή τη φορά ανάποδα την κυκλωτική κίνηση, δηλαδή μπήκαν από το σημείο μεταξύ Σάμου και Χίου και βγήκαν από το σημείο που είχαν μπει την πρώτη φορά δηλαδή μεταξύ Λέσβου και Λήμνου.
Στην περιοχή του Νότιου Αιγαίου διεξάγονται δυο μεγάλες ασκήσεις: H κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου με την ονομασία «Μέδουσα» καθώς και μία ανάλογη τουρκική άσκηση. 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου