Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Επιστρέφει η Κίνα το υποβρύχιο drone στις ΗΠΑ – Διαφωνεί ο Τραμπ

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, 2016 
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο δέχθηκε να επιστρέψει το αμερικανικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο ερευνητικό όχημα που κατάσχεσε η Κίνα σε διεθνή ύδατα στη Νότια Σινική Θάλασσα, σε ένα ασυνήθιστο περιστατικό που απείλησε να οξύνει την ένταση στις σινο-αμερικανικές σχέσεις.
Το συμβάν, το πρώτο του είδους τα τελευταία χρόνια, έλαβε χώρα την 15η Δεκεμβρίου στον Κόλπο Σούμπικ, στα ανοικτά των Φιλιππίνων, καθώς το USNS Bowditch, ένα σκάφος ωκεανογραφικής έρευνας, ετοιμαζόταν να παραλάβει το UVV, διευκρίνισε Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί σε δημοσιογράφους.
«Μέσω άμεσης επαφής με τις κινεζικές Αρχές, εξασφαλίσαμε ότι οι Κινέζοι θα επιστρέψουν το ‘UUV’ στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Πίτερ Κουκ, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Η συμφωνία επιτεύχθηκε αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες «κατέγραψαν τη διαφωνία μας για την παράνομη κατάσχεση ενός μη επανδρωμένου υποβρύχιου οχήματος των ΗΠΑ στα διεθνή ύδατα της Νότιας Σινικής Θάλασσας», διευκρίνισε.
Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε στην υπόθεσή του μη επανδρωμένου υποβρύχιου οχήματος και μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου ότι το Πεκίνο δέχθηκε να επιστρέψει το υποβρύχιο, με μήνυμά του στο Twitter, έγραψε: «Θα πρέπει να πούμε στην Κίνα ότι δεν θέλουμε πίσω το μη επανδρωμένο υποβρύχιο που έκλεψαν – Ας το κρατήσουν».
Νωρίτερα, ο κ. Τραμπ είχε υποπέσει σε ένα λάθος στο Twitter, γεγονός που προκάλεσε τα ποικίλα σχόλια των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η Κίνα κλέβει ένα μη επανδρωμένο ερευνητικό όχημα του αμερικανικού Ναυτικού στα διεθνή ύδατα – το βγάζει από το νερό και το πηγαίνει στην Κίνα σε μία κίνηση άνευ προέδρου» (unpresidented, έγραψε νωρίς το πρωί στο Twitter ο Τραμπ θέλοντας προφανώς να γράψει «άνευ προηγουμένου» (unprecedented).
Πολύ γρήγορα η λέξη «unpresidented» έγινε το δημοφιλέστερο hashtag στις ΗΠΑ. Ο κ. Τραμπ διόρθωσε το λάθος του σβήνοντας το λανθασμένο tweet και ξαναστέλνοντάς το, αυτή τη φορά χωρίς το λάθος, μία ώρα αργότερα.
Η Βρετανίδα συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ διασκέδασε πολύ με αυτό το tweet σχολιάζοντας την «μη προεδρική δεξιότητα» του Τραμπ.
Σύμφωνα με αξιωματούχο, το «UVV» χρησιμοποιείτο για μετρήσεις της αλατότητας και της θερμοκρασίας του νερού, δεδομένα ιδιαίτερα κρίσιμα για τον στόχο των UVVs των ΗΠΑ. Κατά την ίδια πηγή, το σκάφος χειρίζονταν πολίτες, παρότι ανήκει στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.
Η αλατότητα και η θερμοκρασία του νερού είναι κρίσιμοι παράγοντες όσον αφορά τη μετάδοση του ήχου κάτω από την επιφάνεια του νερού, κάτι κρίσιμο από στρατιωτική άποψη. Η ακριβής γνώση τους είναι απόλυτα απαραίτητη για τη ρύθμιση των σόναρ και προκειμένου οι κυβερνήτες των υποβρυχίων να είναι σε θέση να μειώνουν τον θόρυβο όταν κινούνται.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου