Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Με λιτή τελετή κηδεύτηκε ο Φιντέλ Κάστρο


Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2016

ΑΒΑΝΑ. Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο στο Σαντιάγο ντε Κούμπα, λίκνο της Κουβανικής Επανάστασης, που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας. Η τελετή ήταν απλή και κλειστή και σηματοδότησε το τέλος του εννιαήμερου εθνικού πένθους μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου της Κούβας στις 25 Νοεμβρίου σε ηλικία 90 ετών.
Η κηδεία ξεκίνησε περίπου στις 7 το πρωί, λίγο μετά την άφιξη στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιχένια της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε την τέφρα του Κάστρο, ο οποίος κυβέρνησε το νησί της Καραϊβικής για περίπου μισό αιώνα.
Τα επίσημα Μέσα Ενημέρωσης της Κούβας είπαν αρχικά ότι η τελετή θα μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση, αλλά λίγες ώρες πριν από την έναρξή της η κουβανική τηλεόραση διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση. Το κοιμητήριο βρίσκεται δίπλα στο μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, του ήρωα της ανεξαρτησίας της Κούβας.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο δεσμεύθηκε να «υπερασπιστεί την πατρίδα και τον σοσιαλισμό» σε μια εκδήλωση-φόρο τιμής στον πατέρα της Κουβανέζικης Επανάστασης, μία ημέρα πριν από την επίσημη κηδεία.
«Μπροστά στο λείψανο του Φιντέλ στην ηρωική πόλη του Σαντιάγο, ορκιζόμαστε να υπερασπιστούμε την πατρίδα και τον σοσιαλισμό», είπε ο Ραούλ Κάστρο μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν σε αυτή την πόλη στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπου η τέφρα του «λίδερ μάξιμο» θα εντιαφιαζόταν αργότερα.
Παράλληλα, εκπλήσσοντας πολλούς, ο Ραούλ Κάστρο ανακοίνωσε επίσης πως κατά την επιθυμία του Φιντέλ, θα καταθέσει στην Εθνοσυνέλευση ένα σχέδιο νόμου για να αποτραπεί οποιαδήποτε εκδήλωση προσωπολατρίας.
Ο Φιντέλ επέμενε ότι μετά τον θάνατό του «το όνομά του κι η μορφή του να μην χρησιμοποιηθούν ποτέ στις ονομασίες θεσμών, τοποθεσιών, πάρκων, λεωφόρων, δρόμων ή άλλων δημόσιων τόπων» και να μην ανεγερθούν ποτέ γι’ αυτόν μνημεία, ανδριάντες και αγάλματα».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου