Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Χριστίνα η ξερακιανή, Τσακαλώτος ο αμήχανος, Αλέξης ο φιλάνθρωπος, Παπάς ο παράφωνος


 Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2016Του Θεόδωρου Καλμούκου

Είχε και τι δεν είχε, Αδέλφια μου Ελληνες, αυτή η εβδομάδα που μας πέρασε και μάλιστα χρονιάρες μέρες που λέμε. Ξεκινούμε με την είδηση για την Χριστίνα την ξερακιανή, ξέρετε την κυρά της Διεθνούς Τοκογλυφικής Κομπανίας ή αλλιώς ΔΝΤ, η οποία κρίθηκε ένοχη για αμέλεια, αλλά το γαλλικό δικαστήριο δεν της επέβαλε ποινή. Αυτό έλλειπε να της βάλει ποινή. Μα γίνονται αυτά τα πράγματα στο κύκλωμα;
Και μη νομίσετε πως η κατηγορία σε βάρος της, ήταν παιχνιδάκι, κάθε άλλο. Είχε κατηγορηθεί πως απέτυχε να εμποδίσει να αποζημιωθεί με 400 εκατομμύρια ευρώ ο επιχειρηματίας Μπερνάρντ Ταπί πριν από 8 χρόνια, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
Βέβαια αν ήταν κάποιος ή κάποια άλλη στη θέση της θα την είχαν στείλει κιόλας πίσω από της φυλακής τα σίδερα, αλλά τώρα η δικαιοσύνη έδειξε αμέτρητο μέγεθος μεγαλοψυχίας… επειδή ακριβώς είναι η διευθύντρια του ΔΝΤ. Καθαρές κουβέντες.
Σίγουρα ο δικηγόρος της θα ασκήσει έφεση και σε δεύτερη φάση θα αθωωθεί και να το θυμάστε. Αν όμως είχε κλέψει κάποιο φτωχό πεινασμένο παιδί κανένα καρβέλι ψωμί, η αυστηρή δικαιοσύνη θα το είχε βάλει στη φυλακή.
Από τη μια λοιπόν η Λαγκάρντ, από την άλλη ο προκάτοχός της, Ντομινίκ Στρος Καν ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι σάλταρε στην καμαριέρα, δείτε, Αδέλφια μου Ελληνες, ποιοι αποφασίζουν για την τύχη της Ελλάδος. Δύσμοιρη πατρίδα σε ποιων τα χέρια έχεις πέσει!
Κι ενώ ο Αλέξης εξήγγειλε φιλανθρωπία 300 ευρώ στους συνταξιούχους άπαξ διά παντός γιατί θέλει να εξασφαλίσει πάλι ψήφους, βγήκε ο Ευκλείδης με κρεμασμένη εκείνη την κόκκινη τσάντα στον ώμο και ομολόγησε πως ήταν λάθος που δεν πήρε ο Αλέξης την άδεια από τα αφεντικά της Ευρώπης. Ξέρει ο Ευκλείδης ότι το κλειδί για όλα το κρατούν στα χέρια τους η Χιτλερίδα και ο βλοσυρός Σόιμπλε γι’ αυτό και είπε πως «ήταν λάθος που δεν ενημερώσαμε τους δανειστές» σύμφωνα με το «Der Spiegel». Φαρμάκι έσταξε ο Αλέκος ο ξεκάλτσωτος για τον πολιτικό του υιό, τον Αλέξη τον αγραβάτωτο και το ασκέρι των Συριζαίων. Συνεντευξιαζόμενος ραδιοφωνικώς είπε πως «τους Παππάδες ας πούμε και τους άλλους τύπους και όσους είναι δίπλα σήμερα στον Πρωθυπουργό τους είδα όταν έφυγα από την προεδρία του ΣΥΝ, όταν είχε πέσει προσωπείο ηθικής και συνείδησης μέσα από ίντριγκες σατανικές τις οποίες δεν μπορούσα να φανταστώ. Είχαν αρχίσει από τότε αμέσως τα παιχνίδια εξουσίας, το πώς θα ελέγξουν τον τόπο, πώς θα με θέσουν εμένα στο περιθώριο». Ο Αλέκος συνέχισε σε ακόμη υψηλότερους τόνους: «Αυτό που νιώθει τώρα η πλειοψηφία του κόσμου για τον Τσίπρα, τον Παππά, τον Φλαμπουράρη, τον Βούτση, εγώ το είδα μπροστά μου -με μεγάλη έκπληξη- το 2009-2010. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι θα μπορούσαν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. Εγώ ήξερα ότι είναι ικανοί για όλα. Δεν κυβερνούν τώρα αυτοί, είναι νομάρχες της Μέρκελ, του Γιούνκερ». Αμάν, ο Αλέκος ξεσπάθωσε για τα καλά.
Ευτυχώς όμως που υπάρχει και ο Μιχάλης Κόκκινος ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, ο οποίος είναι εκ φύσεως άνθρωπος ονειροπόλος, βλέπει όνειρα και δίνει ελπίδα. Είπε λοιπόν πως είχε συνάντηση με Ελληνες ομογενείς, εκλεγμένους σε πολιτικές θέσεις στις ΗΠΑ και πως «παρά το γεγονός πως υπάρχουν πολλά προβλήματα στις διαδικασίες των επενδύσεων και έχουμε πάντα μπροστά μας τη γραφειοκρατία, προσωπικά πιστεύω ότι κανένα ‘τέρας’ δεν είναι ανίκητο». Πάει τελείωσε, αφού το είπε ο Κόκκινος ηρέμησα και είπα καθ’ αυτόν τώρα πια η οδός των επενδύσεων άνοιξε. Τι να πεις και τα ανέκδοτα πρέπει να έχουν κάποιο όριο.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου