Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Τσίπρας στη Νίσυρο: Δεν θα ρωτήσουμε κανένα για να δώσουμε σε όσους έχουν ανάγκη

ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Mηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε από τη Νίσυρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν θα ρωτήσει κανέναν για να στηρίξει αυτούς που έχουν ανάγκη ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και σειρά μέτρων για την ενίσχυση των νησιωτών. 

Γιατί γελούν αυτοί;  Είναι τόσο καλά τα πράγματα;


Τσίπρας στη Νίσυρο: Δεν θα ρωτήσουμε κανένα για να δώσουμε σε όσους έχουν ανάγκη«Η Ελλάδα είναι χώρα νησιωτική και αυτό είναι ευλογία» δήλωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας από το ακριτικό νησί, και συνέχισε: «Να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στα νησιά μας και σε όλους αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες και τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης».  
«Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μέχρι κεραίας αλλά τα χρήματα που πλεονάζουν δεν θα ρωτήσουμε κανένα για να τα δώσουμε σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη», υπογραμμισε ο πρωθυπουργός.Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας τα νησιά της αποκαλούμενης πρώτης γραμμής, από την Σαμοθράκη ως το Καστελόριζο, εξαιρούνται από την αύξηση του ΦΠΑ καθώς φέρουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης.
Ανέφερε ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για επανασχεδιασμό του δικτύου ακτοπλοϊας, ώστε να είναι δυνατή η καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών μας, λέγοντας ότι θα υπάρξει διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, ειδικά σε θέματα ποιότητας και ελέγχου της ακτοπλοϊας.
Ανακοίνωσε ότι έως το 2018 θα έχουν αναπτυχθεί ιατρικές μονάδες στα νησιά, με οικογενειακούς γιατρούς, που θα επιλεγούν με κριτήρια εντοπιότητας. «Βασική μας προτεραιότητα είναι η υγεία. Θέλουμε όλοι οι νησιώτες, ειδικά οι ηλικιωμένοι, να αισθάνονται ασφαλείς», είπε ο πρωθυπουργός.
(Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ τα 30 μέτρα ενίσχυσης των νησιών που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός)
Επίτιμος δημότης Νισύρου
Στη Νίσυρο χτυπά σήμερα η καρδιά της Ελλάδας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο.
Στο πλαίσιο της αντιφώνησής του ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η ελληνική Πολιτεία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των νησιωτών με έργα και ότι θα συμβάλει στην αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων των νησιών. Όπως είπε, θα ανακοινώσει δέσμη μέτρων που θα αφορά την ανάπτυξη ίσων ευκαιριών για τα νησιά και ότι αυτή η δέσμη θα αποτελεί το πρώτο μέρος του έμπρακτου ενδιαφέροντος της κυβέρνησης.
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, καθώς και βουλευτές των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου