Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Χάος με την επιστολή στους δανειστές - Λίστα στέλνουν οι θεσμοί - Πηγές διαψεύδουν τον πρωθυπουργό!

ΑΛΑΛΟΥΜ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ...
Χάος με την επιστολή στους δανειστές - Λίστα στέλνουν οι θεσμοί - Πηγές διαψεύδουν τον πρωθυπουργό!
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, 2016
Ενα απίστευτο αλαλούμ έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες σχετικά με την επιστολή... μετανοίας που θα πρέπει να στείλει η Αθήνα στους δανειστές σχετικά με το επίδομα στους συνταξιούχους και τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα προχωρήσει σε άλλες μονομερείς ενέργειες.
Ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Βουλή ρωτήθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αν έστειλε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος την επιστολή προς τους δανειστές. Ο πρωθυπουργός απάντησε πως δεν γνωρίζει, γιατί ήταν στην Κρήτη. «Υποθέτω την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.
Ομως, την ίδια ώρα κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διέψευδαν τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι η επιστολή δεν έχει σταλεί στους δανειστές και πιθανότατα να μην αποσταλεί ούτε την Πέμπτη. Αλλά και από τις Βρυξέλλες έλεγαν ότι δεν υπάρχει καμιά τέτοια επιστολή μέχρι ώρας και ίσως να έρθει στα χέρια τους αύριο. H όλη διαδικασία εξελλίσσεται σε θρίλερ καθώς από την επιστολή και τις δεσμεύσεις της Αθήνας θα κριθεί και η πορεία των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, το να μη γνωρίζει ο πρωθυπουργός αν εστάλη είναι ένα θέμα...
Λίγη ώρα αργότερα πάντως, αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε: «Προκειμένου να μην παίζουμε το μπρος-πίσω, ζητήθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία στο Euro Working Group  να μας τις στείλουν οι θεσμοί γραπτώς και με καθαρό τρόπο, ώστε να απαντήσουμε με αντίστοιχα καθαρό τρόπο. Αυτοί θα γράψουν σε τι ανησυχίες θέλουν να απαντήσουμε και θα απαντήσουμε».
«Ζητήσαμε να στείλουν ένα κείμενο που θα συμπυκνώνει τι θα ήθελαν να απαντηθεί. Περιμένουμε να το στείλουν» επισήμανε. Εκτίμησε εν συνεχεία, «φαντάζομαι πως θα το στείλει ο ESM, αύριο ίσως».
Δήλωσε ακόμα ότι δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού  αν έστελνε η ελληνική πλευρά μία επιστολή «θα μπορούσαν να μας πουν δεν απαντάτε σε αυτό ή στο άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου