Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Καλή αρχή για να σωθεί το Κέντρο των Ελληνικών Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Βοστώνης


Εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση φορέων όπου έγινε συζήτηση και πάρθηκε απόφαση όπως σταλεί επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο με κοινοποίηση στον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο και την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν στελέχη του Ελληνισμού, Ακαδημαϊκοί, Φίλοι του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου ο νυν και πρώην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων.
Στην επιστολή θα αναφέρετε όπως λυθεί το θέμα του Μαλιωτείου όπου υπάρχει “διαμάχη” μεταξύ της διοίκησης του Μαλιωτείου και της Θεολογικής Σχολής - Ελληνικού Κολεγίου (υπάγονται στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής).
Όπως αναφέραμε προχθές η Αρχιεπισκοπή δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ($50,000.00) το χρόνο για έξοδα λειτουργίας του Μαλιωτείου, ενός ποσού που φτάνει το $1,5 εκατομμύρια δολάρια. Το Ελληνικό Κολέγιο και η Θεολογική Σχολή χρησιμοποιούν το κτίριο του Μαλιωτείου για εκδηλώσεις τους αλλά και με αίθουσες διδασκαλίας χωρίς να εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για 31 χρόνια! (Σύμφωνα με την διοίκηση του Μαλιωτείου). 
Οι δύο πλευρές είναι στα δικαστήρια αφού οι άνθρωποι της Αρχιεπισκοπής ζητούν να περιέλθει η διοίκηση του Μαλιωτείου στην Αρχιεπισκοπή. Να σημειώσουμε ότι η Διοίκηση του Μαλιωτείου λέγει ότι αυτό που ζητάει η Αρχιεπισκοπή αντιβαίνουν τους όρους που έθεσε γραπτώς ο χρηματοδότης της ανέγερσης του Μαλιωτείου αείμνηστος Κώστας Μαλιώτης ο οποίος διέθεσε μεγάλο μέρος της περιουσίας του για να κτιστεί το Μαλιώτειο με σκοπό να είναι το Κέντρο Πολιτισμού του Ελληνισμού της Βοστώνης!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Διοίκηση της Θεολογικής Σχολής/Ελληνικού Κολεγίου διεκδικούν την Διοίκηση του Μαλιωτείου για να το κάνουν Students Center με καφετέρια και άλλες αίθουσες.
Στην επιστολή θα ζητηθεί συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο εντός των επομένων εβδομάδων. Ενώ παράλληλα προετοιμάζεται Πανομογενειακή συνάντηση όλων των φορέων εντός των προσεχών εβδομάδων.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου