Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Καλή αρχή για να σωθεί το Κέντρο των Ελληνικών Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Βοστώνης


Εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση φορέων όπου έγινε συζήτηση και πάρθηκε απόφαση όπως σταλεί επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο με κοινοποίηση στον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο και την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν στελέχη του Ελληνισμού, Ακαδημαϊκοί, Φίλοι του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου ο νυν και πρώην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων.
Στην επιστολή θα αναφέρετε όπως λυθεί το θέμα του Μαλιωτείου όπου υπάρχει “διαμάχη” μεταξύ της διοίκησης του Μαλιωτείου και της Θεολογικής Σχολής - Ελληνικού Κολεγίου (υπάγονται στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής).
Όπως αναφέραμε προχθές η Αρχιεπισκοπή δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ($50,000.00) το χρόνο για έξοδα λειτουργίας του Μαλιωτείου, ενός ποσού που φτάνει το $1,5 εκατομμύρια δολάρια. Το Ελληνικό Κολέγιο και η Θεολογική Σχολή χρησιμοποιούν το κτίριο του Μαλιωτείου για εκδηλώσεις τους αλλά και με αίθουσες διδασκαλίας χωρίς να εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για 31 χρόνια! (Σύμφωνα με την διοίκηση του Μαλιωτείου). 
Οι δύο πλευρές είναι στα δικαστήρια αφού οι άνθρωποι της Αρχιεπισκοπής ζητούν να περιέλθει η διοίκηση του Μαλιωτείου στην Αρχιεπισκοπή. Να σημειώσουμε ότι η Διοίκηση του Μαλιωτείου λέγει ότι αυτό που ζητάει η Αρχιεπισκοπή αντιβαίνουν τους όρους που έθεσε γραπτώς ο χρηματοδότης της ανέγερσης του Μαλιωτείου αείμνηστος Κώστας Μαλιώτης ο οποίος διέθεσε μεγάλο μέρος της περιουσίας του για να κτιστεί το Μαλιώτειο με σκοπό να είναι το Κέντρο Πολιτισμού του Ελληνισμού της Βοστώνης!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Διοίκηση της Θεολογικής Σχολής/Ελληνικού Κολεγίου διεκδικούν την Διοίκηση του Μαλιωτείου για να το κάνουν Students Center με καφετέρια και άλλες αίθουσες.
Στην επιστολή θα ζητηθεί συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο εντός των επομένων εβδομάδων. Ενώ παράλληλα προετοιμάζεται Πανομογενειακή συνάντηση όλων των φορέων εντός των προσεχών εβδομάδων.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου