Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Αθώος ο κατηγορούμενος για τους άσκοπους πυροβολισμούς στη Χίο

Αθώο από όλες τις κατηγορίες κήρυξε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου τον πατέρα του ιδιοκτήτη καφενείου στην ιχθυόσκαλα, πολύ κοντά στον καταυλισμό μεταναστών της Σούδας, στη Χίο, για τους πυροβολισμούς στον αέρα με την κυνηγετική καραμπίνα, την προηγούμενη Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει ομάδες αλληλοσυγκρουόμενων μεταναστών από την Αλγερία και το Αφγανιστάν.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως για την απαλλαγή του κατηγορουμένου από τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και των άσκοπων πυροβολισμών και τον κήρυξε αθώο, υπό τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου.
Πάντως, η εισαγγελέας επισήμανε το παράνομο των πράξεων του κατηγορουμένου, τόνισε όμως πως υπήρχε κατάσταση ανάγκης, που αίρει τον άδικο χαρακτήρα τους και τον καταλογισμό τους. Επίσης, η εισαγγελέας έστειλε και ένα μήνυμα, τονίζοντας πως η πρότασή της για απαλλαγή του κατηγορουμένου δεν πρέπει να εκληφθεί ότι από τον νομικό μας πολιτισμό είναι επιτρεπτές τέτοιες πράξεις ή ότι είναι νόμιμες ή ότι είναι επιτρεπτή η αυτοδικία.
Στη διάρκεια της δίκης, οι μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ότι είχε δημιουργηθεί εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση, λόγω των συμπλοκών, ενώ ετίθετο σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα θαμώνων του καφενείου, του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο γιος του αθωωθέντος.
Τόνισαν, δε, ότι μπροστά στον κίνδυνο αυτό ο κατηγορούμενος πήρε από το αυτοκίνητό του την κυνηγετική καραμπίνα και έριξε στον αέρα, σε ασφαλές σημείο, προκειμένου να αποτρέψει τα χειρότερα, αφού όλες οι προηγούμενες προσπάθειές του, όπως είπαν, να τους αποτρέψει φωνάζοντάς τους, είχαν αποτύχει.
Ανάλογες ήταν και οι μαρτυρικές καταθέσεις που είχαν ληφθεί από μετανάστες, που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας, οι οποίες διαβάστηκαν στο ακροατήριο.

Μάρτυρες κατηγορίας δεν υπήρξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου