Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Στην εντατική ο Μάριο Σοάρες

 Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2016Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στη Λισαβόνα ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του νοσηλευτικού ιδρύματος. 


Ο 92χρονος Σοάρες «εισήχθη τα ξημερώματα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε στον Τύπο ο Ζουζέ Μπαράτα, προσθέτοντας ότι οι θεράποντες ιατροί είναι επιφυλακτικοί για την εξέλιξη της κατάστασής του, που παραμένει στάσιμη.
«Τις τελευταίες ώρες, ο Σοάρες παραμένει υπό εντατική ιατρική παρακολούθηση» και «δεν έχει διαπιστωθεί καμιά εξέλιξη της κατάστασής του», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου.
Ο ανιψιός του πρώην προέδρου, Εντουάρντο Μπαρόζου, γνωστός χειρουργός, δήλωσε το απόγευμα ότι ο Σοάρες «δεν έχει τις αισθήσεις του», κάτι το οποίο επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου.
«Πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει ένας άνδρας 92 ετών σε αυτή την κατάσταση», είπε ο ανιψιός του στους δημοσιογράφους στην είσοδο του νοσοκομείου, υπενθυμίζοντας ότι η κατάσταση της υγείας του θείου του ήταν ήδη εύθραυστη λόγω της εγκεφαλίτιδας που είχε υποστεί τον Ιανουάριο του 2013 και μετά τον θάνατο της συζύγου του τον Ιούλιο του 2015.
Μετά την επιστροφή του από ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, ο νυν πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρσέλου Ρεμπέλου ντε Σόουζα, επισκέφθηκε το νοσοκομείο και συναντήθηκε με οικείους του προκατόχου του στο αξίωμα.
Ο Σοάρες, ο οποίος συνέβαλε στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Πορτογαλία το 1974 και στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας, έμεινε στο προσκήνιο της πορτογαλικής πολιτικής σκηνής για πάνω από σαράντα χρόνια.
Ιδρυτικό μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Σοάρες διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών, δύο φορές επικεφαλής της κυβέρνησης, πρόεδρος της Δημοκρατίας (1986-1996) και ευρωβουλευτής. Ενεργός στα πολιτικά έως και σε πολύ προχωρημένη ηλικία, ο Σοάρες επέκρινε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα μέτρα λιτότητας που είχε λάβει η προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της οικονομίας στο οποίο υπήχθη η Πορτογαλία την περίοδο 2011-2014.
Αλλά αφότου η σύζυγός του, η Μαρία Μπαρόζου, απεβίωσε, σταδιακά ο Σοάρες άρχισε να αποσύρεται από τη δημόσια ζωή. Εμφανώς εξασθενημένος, παρέστη τον Ιούλιο σε μια τελετή που οργάνωσε προς τιμή του η σοσιαλιστική κυβέρνηση, χωρίς όμως να πάρει τον λόγο. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο, σε μια εκδήλωση για την απότιση φόρου τιμής στη γυναίκα του.
Ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας γιόρτασε τη συμπλήρωση των 92 του χρόνων την 7η Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου