Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Συμβούλιο Εφετών: «Οχι» στην έκδοση των δύο Τούρκων αξιωματικών

Παρασκευή, 9 (έχει ο μήνας), Δεκεμβρίου, 2016«ΠΥΡΑ» ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ «8»

Διαφορετική κρίση είχε το σημερινό δικαστικό συμβούλιο απέναντι στους δύο τελευταίους Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι ζήτησαν να μην εκδοθούν στην Τουρκία φοβούμενοι ότι θα έχουν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.


Συμβούλιο Εφετών: «Οχι» στην έκδοση των δύο Τούρκων αξιωματικών
Οι δικαστές ακολούθησαν την εισαγγελική πρόταση, με τον εισαγγελέα Γ. Βούλγαρη να καλεί, και όπως χαρακτηριστικά είπε, να παρακαλεί τους συναδέλφους του να μην εκδώσουν τους Τούρκους αξιωματούχους στη γειτονική χώρα.

«Είμαστε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το άσυλο» είπε ο εισαγγελέας. «Τότε (στην αρχαία Ελλάδα) δε γινόταν διάκριση αν πρόκειται για φίλο ή εχθρό. Ποια έννομη τάξη ζητάει αυτούς τους ανθρώπους; Η Γερμανία με την κρυστάλλινη έννομη τάξη ή οι Αμερικανοί με τη δημοκρατική τους ευαισθησία; Τα ακούμε, τα διαβάζουμε όσα γίνονται σε βάρος των προσώπων που δεν είναι αρεστοί στην Τουρκία. Για ποιό λόγο η ΕΕ σταμάτησε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία; Ποια δικαστήρια θα δικάσουν; Αυτά που έχουν απολύσει χιλιάδες δικαστές; Εδώ ακούμε ότι θα επιστρέψει η θανατική ποινή. Η Ελλάδα εδώ και 200 χρόνια δεν είναι βιλαέτι. Συνεπώς τακτικές τύπου Αλί Πασά με αποκεφαλισμούς και βιασμούς έχουν εκλείψει. Ανήκουμε στην Ευρώπη και υπερασπίζουμε το δυτικό κεκτημένο», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέα, ζητώντας από τους συναδέλφους του δικαστές να πουν όχι στην έκδοση των δύο Τούρκων αξιωματούχων.
Τον τελικό λόγο τώρα θα έχει ο Άρειος Πάγος ενώπιον του οποίου θα εμφανιστούν όλοι οι κατηγορούμενοι για την τελική κρίση.
«Είναι μια απόφαση που ενισχύει την ελληνική δικαιοσύνη και είναι σύμφωνη με το αίσθημα δικαίου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε στο Associated Press o Χρήστος Μυλωνόπουλος, ένας εκ των δικηγόρων των Τούρκων αξιωματικών. 
Λίγο πριν γίνει γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει από τους Έλληνες αξιωματούχους να εκδώσουν και τους οκτώ «πραξικοπηματίες» το συντομότερο δυνατό. 
Κοινή ανακοίνωση των «8»
Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δικαστικής φάσης για το αίτημα έκδοσής τους, οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση ευχαριστώντας όλους τους Έλληνες για τη «συμπάθεια και την συμπαράστασή τους». 
Ολόκληρη η δήλωση: 
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με τη σημερινή απόφαση, η οποία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες.
Μη λησμονούμε ότι βρισκόμαστε στον τόπο που γέννησε την έννοια του ασύλου, όπως σωστά είπε και ο εισαγγελέας σήμερα.
Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα επικρατήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς και οι οικογένειες μας ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες πολίτες για τη συμπάθεια και συμπαράστασή τους».  

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου