Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Με τον ελληνικής καταγωγής Τζέιμς Σταυρίδη θα συναντηθεί ο Τραμπ ενώ αναζητεί ΥΠΕΞ


Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2016

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα συναντηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου με τον απόστρατο ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδη, πρώην Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή του ΝΑΤΟ και σήμερα κοσμήτορα της σχολής Διπλωματικών και Νομικών σπουδών (The Fletcher School of Law and Diplomacy) στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ομογενή αξιωματούχου.
Το όνομα του κ. Σταυρίδη φαίνεται πως είναι ανάμεσα στα νέα πρόσωπα που έρχονται στο προσκήνιο αναφορικά με την ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία εξετάζονται ενδελεχώς από τον κ. Τραμπ. Από αυτά ξεχωρίζει, επίσης, λόγω της θέσης του, το όνομα του Ρεξ Τίλερσον (Rex W. Tillerson), προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή του πετρελαϊκού κολοσσού Exxon Mobil.
Η εκπρόσωπος του κ. Σταυρίδη, Τζούλι Χάνσκομ, έσπευσε να απαντήσει σε αναφορές ότι ο κ. Τραμπ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον ελληνικής καταγωγής απόστρατο ναύαρχο και τον εξετάζει ως πιθανό υποψήφιο για το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας πως «δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για συγκεκριμένη θέση στη διακυβέρνηση του Τραμπ».
Ωστόσο, μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το «ABC News» και το «Politico», τα οποία επικαλούνται ανώτερο αξιωματούχο της ομάδας μετάβασης της εξουσίας του Τραμπ, ανέφεραν πως ο κ. Σταυρίδης αποτελεί όντως υποψήφιο για να διατελέσει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Τα νέα ονόματα για το ΥΠΕΞ
Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, εξετάζει τις υποψηφιότητες πλέον των τεσσάρων προσωπικοτήτων, προκειμένου να αναθέσει την ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, σχολιάζει το «CNN», επικαλούμενο την κ. Κονγουέϊ.
«Είναι αληθές ότι έχει διευρύνει την έρευνά του για την κάλυψη της θέσης του Αμερικανού Υπουργού των Εξωτερικών, καθώς είναι μιας κομβικής σπουδαιότητας θέση για κάθε Πρόεδρο. Εξακολουθεί να συνομιλεί με διαφορετικούς ανθρώπους. Νομίζω ότι όλοι έχετε δει τη λίστα των τεσσάρων ονομάτων που έχει ήδη καταρτιστεί. Μέσα στην εβδομάδα θα έχουν κι άλλες συνεντεύξεις, με άλλους υποψηφίους για το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και για άλλες θέσεις αναπληρωτών στη νέα κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά την Κυριακή η κ. Κονγουέϊ στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο υποδοχής του Πύργου Τραμπ στο Μανχάταν.
Ο κ. Τραμπ είχε προηγούμενα δημοσιοποιήσει στο Twitter, ότι υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι (Μιτ Ρόμνεϊ, Ντέιβιντ Πετρέους, Ρούντι Τζουλιάνι και Τζον Μπόλτον) για την ανάληψη καθηκόντων στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.
Τα νέα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά του Τζον Χάντσμαν (Jon M. Huntsman Jr.), πρώην κυβερνήτη της Γιούτα και πρέσβη στην Κίνα υπό τον Ομπάμα, του Ρεξ Τίλερσον, προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή της Exxon Mobil και του Δημοκρατικού γερουσιαστή από την Δυτική Βιρτζίνια Τζο Μάντσιν (Joe Manchin III).
Ο Τζέιμς Σταυρίδης
Οπως έχει γράψει ο «Ε.Κ.» ο Ελληνοαμερικανός Δημήτριος (Τζέιμς) Σταυρίδης, έχει διοριστεί από το 2013 κοσμήτορας της Σχολής Φλέτσερ, της οποίας είναι απόφοιτός της, αφού έλαβε τα πτυχία μάστερ και διδακτορικό από αυτή.
Υπήρξε και επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης (Πτέρυγας) των Ηνωμένων Πολιτειών στην πόλη Ντόραλ της Φλόριδας. Είναι γνωστό πως συνδυάζει τη στρατιωτική και τη διπλωματική ικανότητα για να επιτυγχάνει στρατηγικούς στόχους.
Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1955 στη Φλόριδα, από Ελληνοαμερικανούς γονείς και πέρασε τρία από τα παιδικά του χρόνια στην Αθήνα, όπου ο πατέρας του συνταγματάρχης Γιώργος Σταυρίδης, αξιωματικός των Αμερικανών πεζοναυτών, υπηρέτησε ως ναυτικός ακόλουθος στην αμερικανική πρεσβεία μεταξύ των ετών 1962 και 1964.
Είναι παντρεμένος με τη Λόρα Χολ και έχουν δύο κόρες, την Χριστίνα και την Τζούλια. Με την σύζυγό του ήταν παιδικοί φίλοι και βρέθηκαν μαζί στην Αθήνα, όπου υπηρετούσαν οι γονείς τους.
Ο κ. Σταυρίδης, ο οποίος ομιλεί Πορτογαλικά, Ισπανικά και Γαλλικά, είχε δηλώσει σε ομιλία του στο παρελθόν ότι «προέρχομαι από ελληνοαμερικανική οικογένεια. Ο πατέρας μου μιλούσε θαυμάσια Ελληνικά… τα δικά μου Ελληνικά είναι, δυστυχώς, φρικτά και οι κόρες μου δεν τα μιλούν καθόλου».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου