Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα - Μέρκελ για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

 Περίπου μισή ώρα συνομιλούσαν τηλεφωνικά σήμερα το μεσημέρι, «σε πολύ καλό κλίμα», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ.

Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα - Μέρκελ για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του στη Γερμανίδα καγκελάριο για την «αυξανόμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας».
Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν απολύτως στην ανάγκη ύπαρξης και εφαρμογής της ευρωτουρκικής συμφωνίας στο προσφυγικό». Μία συμφωνία κρίσιμη, όπως αναγνώρισαν, «για το μέλλον της Ευρώπης και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής».
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε τις θέσεις της κυβέρνησής του για το Κυπριακό, δίνοντας έμφαση στο θέμα των εγγυήσεων. Εξέφρασε, μάλιστα, την απόλυτη στήριξη της Αθήνας όσον αφορά την επανεκκίνηση των συνομιλιών.
Σημειώνεται, ότι όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου