Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ευρωλίγκα: Νίκη του Ολυμπιακού στο Κάουνας, αγωνία για Πρίντεζη

Εξαιρετικός στην επίθεση για 40 λεπτά, πίεσε στην άμυνα και μάζεψε τα ριμπάουντ (26-38 στο σύνολο) στην 4η περίοδο στο Κάουνας ο Ολυμπιακός και επικρατώντας 88-75 της Ζαλγκίρις έφτασε τις 8 νίκες σε 12 αγωνιστικές στη Euroleague. Ο Κώστας Παπανικολάου με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ έδωσε στην ομάδα του αυτό που χρειαζόταν με σημαντική συνεισφορά στο τέλος.

Ο Ματ Λοτζέσκι πρόσθεσε επίσης 16 πόντους, με 8 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ενώ 15 πόντους πέτυχε ο Πρίντεζης, ο οποίος τραυματίστηκε 3.55΄΄ πριν τη λήξη, αποχώρησε υποβασταζόμενος (κρατούσε το γόνατό του) και παρακολούθησε από τον πάγκο το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Ο Κεμ Μπιρτς σημείωσε 13 πόντους (και 6 ριμπάουντ) και από 10 οι Σπανούλης (8 ασίστ) και Ερικ Γκριν. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πρόβλημα με τα εύστοχα τρίποντα των παικτών του Γιασικεβίτσιους στο α΄ μέρος, αλλά αντί να επιμείνουν στο σετ παιχνίδι για να σταματήσουν τον γρήγορο ρυθμό της λιθουανικής ομάδας, έτρεξαν όποτε μπορούσαν, βγήκαν σε αιφνιδιασμούς και ήταν εύστοχοι στο τέλος, αιφνιδιάζοντάς την. Με 18 πόντους, ο Παούλιους Γιανκούνας ήταν ο κορυφαίος της Ζαλγκίρις (4 νίκες – 8 ήττες).

Μάχη σώμα με σώμα έγινε από το πρώτο λεπτό στη «Ζαλγκίριο Αρένα». Με 3/4 τρίποντα από Βέστερμαν, Μότουμ και Μιλάκνις (0/4 ο Ολυμπιακός) και τον Καβαλιάουσκας στο «5» απέναντι στον Μιλουτίνοφ, οι Λιθουανοί στάθηκαν επάξια απέναντι στον Ολυμπιακό στην πρώτη περίοδο που είχε πρώτο σκόρερ τον Γιώργο Πρίντεζη (αγωνίστηκε παρά τις ενοχλήσεις στη μέση) με 8 πόντους.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 5-9 (δια χειρός Παπανικολάου), οι Λιθουανοί προσπέρασαν 10-9, με καλάθι του Γιανκούνας, ενώ με δίποντο Λοτζέσκι και τέσσερις διαδοχικούς πόντους του Μιλουτίνοφ, οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν για πρώτη φορά με +4, 14-17. Στα 8 λεπτά που αγωνίστηκε ο Σπανούλης πρόλαβε να μοιράσει 5 ασίστ (2π.), ενώ 3 ασίστ μετρούσε ο Λεκαβίτσιους που τα πήγε πολύ καλά σε ρόλο οργανωτή για τη Ζαλγκίρις.

Ο τεχνικός των Λιθουανών, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έστειλε ειδική αποστολή προς τα τέλη της πρώτης περιόδου τον Αυστραλό Μπροκ Μότουμ, ο οποίος ανταποκρίθηκε διαμορφώνοντας το 23-21, έξω από τα 6.75, στο 10ο λεπτό. Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός ευστόχησε σε 3 τρίποντα (3/11 έναντι 5/12 της Ζαλγκίρις στο ημίχρονο) από Λοτζέσκι, Γκριν και Σπανούλη, αλλά η χαλαρή άμυνά του επέτρεπε στους γηπεδούχους να παραμένουν στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο Γάλλος Λίο Βέστερμαν και τα τρίποντα των Μιλάκνις, Σεϊμπούτις δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα των Πειραιωτών, με τον Κεμ Μπιρτς να αναδεικνύεται σε σημαντική προσωπικότητα στη ρακέτα από πλευράς Ολυμπιακού. Οι δύο προπονητές έκαναν τη μία αλλαγή μετά την άλλη, το προβάδισμα συνέχισε να αλλάζει χέρια για το 40-42 από τον Μότουμ με την ολοκλήρωση του α΄ μέρους.

Το τρίποντο του Γιανκούνας με την έναρξη της 3ης περιόδου, επέτρεψε στη Ζαλγκίρις να προηγηθεί εκ νέου, 43-42. Ο Κώστας Παπανικολάου απάντησε με τον... ίδιο τρόπο κι ο Πρίντεζης έδωσε και πάλι αέρα 4 πόντων στην ομάδα του, 43-47. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε και με +5, 45-50 με τρίποντο του Πρίντεζη, αλλά έγινε μάρτυρας ενός επιμέρους σκορ 9-2, για το 54-52, της Ζαλγκίρις (Γιανκούνας, Σεϊμπούτις, Πάνγκος και τρίποντο Μότουμ).

Ο Κώστας Παπανικολάου (10π. στο 30΄) έβγαλε ενέργεια, πέτυχε καλάθια και κέρδισε φάουλ για το 56-58. Το τρίποντο του Γκριν μετά την ισοφάριση 58-58 από τον Λεκαβίτσιους ξανάβαλε σε πρωτοπορία την ελληνική ομάδα, 58-61 που παρέμεινε μπροστά, 60-63 με τη λήξη της 3ης περιόδου, χάρη σε 2/2 βολές του Μιλουτίνοφ (είχε σκοράρει ενδιάμεσα ο Καβαλιάουσκας).

Αποφασισμένοι μπήκαν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, πίεσαν στην άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση απέδειξαν ποια είναι η ανώτερη ομάδα. Με επιμέρους σκορ 2-7 (από Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Γκριν και τρίποντο Σπανούλη) ο Ολυμπιακός ξέφυγε για πρώτη φορά με +8 πόντους, 62-70.

Όμως, 3.55 πριν τη λήξη, ο τραυματισμός του Πρίντεζη (έπεσε στο παρκέ κρατώντας το αριστερό γόνατό του, ανησύχησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ο Πρίντεζης αποχώρησε υποβασταζόμενος και δεν επέστρεψε. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν σε μεγάλη βραδιά, θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του στην πρώτη θητεία του στους «ερυθρόλευκους» και με τρίποντο διαμόρφωσε το 66-76 (+10), με εναπομείναντα χρόνο 3.15.

Με τον Μάντζαρη να παίρνει τη θέση του Γκριν (υπέπεσε σε 5ο φάουλ ο Αμερικανός), οι «ερυθρόλευκοι» δεν πανικοβλήθηκαν ούτε όταν οι Λεκαβίτσιους και Μότουμ μείωσαν σε 70-76. Ο Παπανικολάου κέρδιζε φάουλ και ριμπάουντ, ο Σπανούλης έβαζε με άνεση την μπάλα στο καλάθι, ενώ ο Μπιρτς ήταν εύστοχος από τη γραμμή του φάουλ για το 75-85.

Το γκολ φάουλ που κέρδισε ο Παπανικολάου στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού είχε ως αποτέλεσμα το 75-88 (ήταν εύστοχος και στη βολή), το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της νίκης του Ολυμπιακού στο Κάουνας.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 40-42 ,60-63, 75-88
Ζαλγκίρις (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 7 (1), Λεκαβίτσιους 11 (8ασ.), Βέστερμαν 7, Σεϊμπούτις 5 (1), Μότουμ 12 (2), Γιανκούνας 18 (2), Γιαβτόκας, Μιλάκνις 6 (2), Λίμα, Καβαλιάουσκας 6, Ουλανόβας 3.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 13, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 10 (2τρ., 8ασ.), Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 15 (1), Παπανικολάου 16 (2), Μάντζαρης, Λοτζέσκι 16 (1τρ., 8 ριμπ.), Αθηναίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου