Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Μακελειό στο Βερολίνο: 9 νεκροί και 50 τραυματίες

Τουλάχιστον εννέα είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες μετά την επίθεση που διέπραξε ένας οδηγός φορτηγού πέφτοντας πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της πρωτεύουσας της Γερμανίας, σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη βερολινέζικη εφημερίδα, οι πρώτες ενδείξεις κατατείνουν στο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.
Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο οδηγός του φορτηγού τράπηκε σε φυγή και διαφεύγει τη σύλληψη μέχρι στιγμής.

Η Ανγκελα Μέρκελ
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενημερώθηκε για την επίθεση η οποία διαπράχθηκε απόψε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.
Η Μέρκελ «πενθεί» για τα θύματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.
Λίγο νωρίτερα η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας κάλεσε τους βερολινέζους να «παραμείνουν στα σπίτια τους» με ανάρτησή της στο Twitter.
Εξάλλου ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ο άνθρωπος που έριξε το φορτηγό πάνω στο πλήθος, έχει συλληφθεί.
Ο ίδιος εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο συνοδηγός του φορτηγού σκοτώθηκε.

Ολα είναι ανοικτά
Οι συνθήκες της θανατηφόρου σύγκρουσης φορτηγού χθες σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο παραμένουν αδιευκρίνιστες, είπε ανώτατος γερμανός αξιωματούχος, απορρίπτοντας ως εικασίες αναφορές ότι το φορτηγό μπορεί να είχε κλαπεί και χρησιμοποιηθεί από τζιχαντιστές.
"Η αλληλουχία των γεγονότων υποδεικνύει είτε ατύχημα είτε επίθεση", είπε ο υπουργός Εσωτερικών του συνομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου Αντρέας Γκαϊσέλ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ είπε σε δήλωση ότι ήταν ακόμα αδιευκρίνιστο τί ακριβώς συνέβη. Αξιωματικοί της ασφάλειας προσπαθούν να αποκλείσουν την περιοχή και να ανακαλύψουν τους υπαίτιους, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου