Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Το μεγάλο «φακέλωμα» για 8,5 εκατ. φορολογούμενους

Το μεγάλο «φακέλωμα» για 8,5 εκατ. φορολογούμενους ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2017
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2016
Της Μαρίας Βουργάνα
Από το «σκάνερ» της εφορίας θα περάσουν 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι αφού από τον ερχόμενο Ιούνιο με την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου όσοι έχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου θα κληθούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους, ακόμα και μετρητά μεγάλης αξίας που κρύβουν... στα στρώματα και τα σεντούκια.
Το «χτίσιμο» του ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012 όταν το υπουργείο Οικονομικών άρχισε να συγκεντρώνει σε ηλεκτρονική μορφή στοιχεία που διαμορφώνουν το οικονομικό και καταναλωτικό προφίλ κάθε φορολογούμενου με στόχο να προσδιορίζεται με ακρίβεια το φορολογητέο εισόδημά του, αλλά και να αποκαλύπτονται κρυφά και αδήλωτα εισοδήματα. Τώρα γίνεται το επόμενο βήμα με την ένταξη του έργου στα προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Το έργο της δημιουργίας του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία κατόπιν διαγωνισμού και θα αρχίσει να εκτελείται από τον Ιούνιο του 2017 με στόχο να λειτουργεί πλήρως τον Οκτώβριο του 2018.
Η τεράστια βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνει τα πάντα. Κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες, αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα, σκάφη θαλάσσης και αεροσκάφη, μεγάλα χρηματικά ποσά που φυλάσσονται στα... στρώματα, καταθέσεις σε τράπεζες, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ακόμη και... άλογα ιπποδρόμου.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου